Ford onderzoekt de reden dat sportauto’s je happy maken

Auteur: , 17 Reacties

En bouwt een RS vol LED lampjes.

Iemand in deze Focus RS heeft het erg naar zijn zin

Hard gaan is leuk, dat is over het algemeen bekend. Toch vonden de mannen in de witte labjassen van Ford het nodig om een onderzoek uit te voeren om dit te bewijzen. En dit niet alleen, hierbij hebben ze ook een speciale Ford Focus RS “Buzz car” gemaakt. Deze laat met een lichtshow van 200.000 ledlampjes zien hoe ongelofelijk je het naar je zin hebt in je Focus RS.

De onderzoekers lieten proefkonijnen meerdere activiteiten ondergaan, waarbij met een soort hartslagmeter werd gemeten hoeveel “kickmomenten” er werden ervaren. De resultaten laten heten aantal kickmomenten per activiteit zien:

– Achtbaan: 3
– Autorijden: 2.1
– Shoppen: 1.7
– “Game of Thrones” kijken: 1.5
– Voetbalwedstrijd (waarschijnlijk Amerikaans): 1.5
– Zoenen: 0
– Salsa Dansen: 0
– Dineren: 0

Zoals je ziet, sportief autorijden zorgt voor 2.1 kickmomenten. De volgende keer als iemand met je wil shoppen kan je dus zeggen dat het beter voor je is om bewust een omweg op te zoeken. Je moet denken aan je gezondheid. Tijdens het onderzoek werd trouwens gereden met een Focus RS, Focus ST en een Mustang. De kickmomenten werden gemeten met een soort hartslagmeter.

De auto die Ford hierbij heeft ontwikkeld laat met een kekke lichtshow je gevoelens zien. Daarmee zou ik hem niet willen hebben, aangezien ik meer een opkropper ben. Maar het ziet er wel leuk uit. Het betreft hier slechts een leuk een-keer-maar-niet-weer project, maar de technologie kan zomaar in toekomstige Fords terugkomen. Hoogstwaarschijnlijk zonder lichtshow, maar Ford zegt wel bezig te zijn te onderzoeken hoe hun auto’s beter kunnen reageren op de emoties van de bestuurder.

Laten we hopen dat Ford hun eigen onderzoek net zo serieus neemt als wij niet doen en ons wat vaker trakteert op een snel modelletje vol belevenis.17 reacties

Het is niet best als die witte rook ook al het interieur binnen weet te dringen!

Misschien kan Ford ipv met kekke lampjes bezig zijn zich beter op het koppakking debacle richten…
@broekhoest: Idd. Of onderzoeken waarom niemand happy wordt van de EcoSport…
Ik zou ook 2.1 kickmomenten krijgen als mijn koppakking een tikkende tijdbom is.
Dus als je even gauw een wipje achterin wil maken met die knappe chick die je net hebt gescoord, flitst je Ford erger dan een stroboscoop op Thunderdome? I’ll pass
Niet verbazend, ik krijg nergens een kick van zoals van sportief rijden :) theres nothing better to me :)
@spykerboy: spring eens uit een vliegtuig..
@cloverleaf: no thx, hoogtevrees
@spykerboy: heb ik ook. heeft ook voordelen. dan krijg je al je “kicks” als je op het keukentrapje moet om een lampje te vervangen.
Zoenen op 0???
@wimbraber: dit is een onderzoek van Ford, het gaat dus om zoenen met een auto. Salsa dansen met een auto is ook niet inspirerend. Net als “dineren” door met de wagen door de drive through te gaan.
@wimbraber:
Waarschijnlijk met een broodrooster
Dat “Game of Thrones” op 1.5 kickmomenten zit vind ik wel logisch. De eerste keer dat je in slaap omvalt schrik je daar weer wakker van, vrij snel val je echter door dat enorm saaie drama opnieuw in slaap en dan schrik je niet meer wakker. 1.5 kicks klopt precies dus.
@mashell: best een leuke serie hoor. Je moet wel even door de eerste 4 afleveringen. (Mijn mening dan)
@fouadski: ik heb het eerste seizoen op blu-ray gekocht (op aanraden van vrienden). Maar ik kon bij geen enkele aflevering tot het einde wakker blijven. Het is gewoon te saai voor mij. Ik weet dat er in elke aflevering of iemand dood gaat of in zijn of haar blote kont rondloopt maar dat compenseert niet al de saaie stukken met eindeloze nietszeggende dialogen. Maar fijn dat jij het wel leuk vindt, zou toch zonde zijn als iedereen er niks aan vond.
Als ze nou grondig waren geweest hadden ze ook gemeten hoeveel kick-momenten het oplevert om in een B-Max achter een vrachtwagen te hangen :-P.
Over een tijdje zal dat cijfer dalen, wanneer er alleen stofzuigers op de weg rijden.
@basr32: kon wel eens meevallen, electro wagens zijn een stuk vlotter dan onze inefficiënte ontploffings mobielen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).