Ford S-Max Vignale Concept rolt op 21 inch

Auteur: , 13 Reacties

Speel door, speler.

“Vignale ALL the things!”, aldus Ford, dat na een eerste exercitie op een Mondeo nu het kersverse S-Max concept bij zijn mini-oren greep en er een Vignale-saus overheen goot. We zien donker verchroomde, glanzende aluminium details, een Vignale-grille, gewatteerde met leer beklede stoelen en een exclusieve “Milano Grigio” carrosseriekleur.

Het idee is redelijk identiek aan dat van de Mondeo Vignale: introduceer een nieuwe toplijn voor de klant die extra budget over heeft voor een sjieke aankleding. Vooralsnog is het nog nniet te bestellen, maar die lijn die komt er, maak je daar maar geen zorgen over. In gedachten rinkelt de kassa alvast lekker bij Ford, want het echte geld zit in de extra’s op je auto.

Vignale-leder

Ford houdt bovendien woord aangaande de stelling dat Vignale meer is dan alleen een pakketje, het doel is op persoonlijke wensen afgestemde aankoop- en eigendomservaring te bereiken. Een selecte groep Europese Ford-dealers gaat “Vignale Lounges” inrichten, waar klanten een speciale relatiemanager toegewezen krijgen, die, als je hem/haar lief aankijkt misschien wel elke week je huis komt stofzuigen en je auto komt wassen. Omdat je het waard bent.

Ford is ook nog van plan de Edge (SUV) te ‘Vignaliseren’, deze volgt later. De S-Max debuteert vanaf vandaag op de Salone del Mobile in Milaan.13 reacties

Ziet er strak uit voor een busje!
Wat was er mis met ‘Ghia’
@baasbas: blijkbaar is het meer dan alleen een ‘pakketje’…
@massarati: Ik probeerde op een zure manier het punt te maken dat Ford de naam ‘Ghia’ door de jaren heen heeft af laten zakken naar ‘een pakketje’… Het is juist een naam met een enorm rijke historie. Perfect voor wat deze Vignale-lijn voor moet stellen… Wat mij betreft hadden ze beter ‘Ghia’ in ere (wat) hersteld.
@baasbas: Ik snap je punt en Ghia heeft een enorme prachtige historie inderdaad. Maar om het ‘stoffige’ imago van Ghia om te turnen naar het luxemerk wat het ooit was zal het meer tijd en geld kosten dan een nieuwe frisse naam waar je lounges en relatiemananagers aan kunt hangen.
Ik heb precies slecht geslapen want ik las ‘vaginaal’
@konijntje: was er iets met, waar de kop vol van is….
@mrrallycross: een kop vol vagina`s???
Het zou mooi zijn als Ford de ruiten zou kan houden, dus geen extra stijlen voor de driekhoeksruitjes voor en achter, dat zou een innovatie zijn. Denk er dan een paar degelijke spiegels en wat deurklinken aan en je hebt de nieuwe S-Max. En natuurlijk een schakelpook of handle voor de automaat.
Volgende innovatie op portieren? In de 3-serie kun je een schop richting de achterbumper geven om de klep te openen, bij deze S-Max een schop naar de zijskirt? Hoe vaak zien we geen concepts die compleet strak zijn aan de zijkant maar dat in de productiefase niet kunnen realiseren? Laat er maar eens iemand zo stoer zijn om het echt te doen! Moet de deur natuurlijk niet compleet openzwaaien, maar een stukje uit het slot (zoals tuners wel eens doen via een afstandsbediening) moet wel lukken toch?
Benieuwd of dit gaat werken. De kans is groot want de DS5 rijdt ook genoeg rond. De naam Ghia is voor de komende 10 jaar inderdaad verpest door alle Escorts met hout-inlegje voor 65+ rijders. Verder is deze auto toch wel erg mooi in al zijn “eenvoud”. Geen lijntje te veel en dat zie je niet vaak meer.
ik las ff heel snel vaginale concept totdat ik even met mijn ogen knipperde en opnieuw keek
Mazda CX-9 met ford neus?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).