Ford zet bizar wereldrecord neer met de Mustang

Auteur: , 15 Reacties

Een nieuw Guinness BWR-wereldrecord, een set geweldige afbeeldingen, een eerbetoon, en bovenal: heel. Veel. Mustangs.

De Ford Mustang kent een bijzonder verleden. Het origineel van de auto uit de jaren ’60 spreekt boekdelen, niet in de laatste plaats door films als Bullitt. Door de oliecrisis verwaterde de auto een beetje (tweede generatie, de minst bekende) en de derde en vierde generaties probeerde teveel met hun tijd mee te gaan, dat merkte je vooral qua design, qua performance viel het allemaal wel mee. Het werd pas echt weer een feestje toen de vijfde generatie terugviel op zijn verleden. De auto was een geslaagde, modern uitziende muscle car, barstensvol met knipogen naar de eerste generatie. De Mustang V viel goed in de smaak, zo goed dat ook Chevrolet en Dodge met de Camaro en Challenger hetzelfde probeerden. Toch blijft de versie van de Blue Oval stiekem de mooiste. Ondertussen zitten we bij generatie zes, wat ook geen verkeerde auto is, maar het gaat toch weer een beetje de ‘met zijn tijd mee’-kant op. Toch blijven ze verkopen als warme broodjes, en when it’s stupid, but it works, it’s not stupid.

Het moge dus geen verrassing zijn dat in deze tijdsspanne van 55 jaar een hoop Mustangs een eigenaar hebben gevonden. De fanbase is groot en voor veel mensen is en blijft het een droomauto. Daarom pikt Ford een graantje mee van het succes van hun icoon en organiseert een recordpoging Mustangs verzamelen. Het vorige record stond op 960 auto’s die zich in 2017 hebben verzameld in Mexico. Dat aantal wordt ruim verslagen door de poging gisteren, wat plaatsvond in ‘ons eigen’ Lommel, in België. Het magische aantal verzamelde Mustangs is nu 1.326.

Ford Mustang

Dat gigantische aantal is lastig in context te brengen, dus dat mogen de plaatjes voor je doen. Met gepaste trots kondigt Ford niet alleen aan dat dit record rijp is voor het Guinness Book of World Records: ook koppelt Ford het aan Lee Iacocca. We zijn deze ex-grootmacht bij Ford recent verloren en Ford vind dit een mooie manier om hem te eren. Een mooi gebaar. Een video over dit spektakel check je hieronder:

Ford Mustang record

Kortom: allerlei redenen om deze recordpoging eens goed in het zonnetje te zetten. Op de iconische Mustang! Al is er een kans dat deze naam binnenkort op een elektrische crossover prijkt. Dat laatste kunnen we momenteel ontkennen noch bevestigen met feiten, maar we geven hem toch even mee.15 reacties

Zoveel en niet eens even netjes op kleur? Jammer weer.
Eentje kwam niet opdagen?
@n0zem: Er waren nog wel meer aanmeldingen, maar gelukkig waren er in ieder geval meer dan 1000, wat het beoogde streef aantal was. Dat er 326 meer waren, is dus mooi meegenomen. Kon er zelf helaas niet bij zijn (had me ook niet opgegeven), maar een hoop kennissen waren er wel bij. Leuk om te zien.
@lordthunder: ik doelde er op dat er op de luchtfoto rechts in beeld eentje mist
@n0zem: Een van de twee inzittenden van die auto werd onwel en moest naar het ziekenhuis.
@kminne: ach, dat kan ook gewoon gebeuren natuurlijk. Sneu voor alle betrokken partijen.
Dat zijn er dus gewoon 6 teveel!
Over Mustangs gesproken… iemand nog de pracht aflerving gezien van Fast ‘n’ Loud vlak na de F1 race? Steve McQueens zoon vroeg Rawlings om een exacte kopie te maken van de befaamde Mustang fastback uit Bullitt. Rawlings kwam opdraven met een Mustang, in Highland Green, maar wel met een 2x zo sterke V8. Daar is toen een remake van de befaamde scenes mee geschoten. Erg leuk. De Charger was wel vervangen voor een moderne Challenger.
Raar dat dat in Europa beter lukt dan in de VS, of Mexico dan.
@galverink: niet zo raar denk ik. Met het testparkoer van Ford in Lommel. Jammer dat ik er niet eerder van had gehoord anders had het wel de moeite geweest om kijkje te nemen. Zou leuk idee zijn voor autoblog met evenementen kalender.
@galverink: hoezo raar? Europa is een stuk kleiner en wonen twee keer zoveel mensen.
Ik was erbij en was idd een geweldige ervaring, was ook zeer goed georganiseerd ! Topdag gehad ! :)
Mss word het tijd om er nieuw muziek materiaal over te maken . . . , ben er dus al mee bezig . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).