Koop dé Ford Mustang Bullitt van Steve McQueen

Auteur: , 13 Reacties

Ja die ene dus, niet een van de talloze neppers en moderne interpretaties.

Ford Mustang GT390 '68

Het moment dat je wist dat komen ging is eindelijk daar. Nadat de verloren geraakte Ford Mustang uit de film Bullitt (7.4 op IMDB) vorig jaar opdook op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat hij voor de hoofdprijs de deur uitmocht. Inmiddels is bekend geworden dat het in januari volgend jaar gaat gebeuren; de auto gaat dan onder de hamer bij Mecum Auctions.

Naar verwachting wordt dit de zoveelste recordbrekende onderneming, daar alles wat Steve McQueen ooit heeft aangeraakt inmiddels veranderd is in goud. Dat neemt echt bizarre vormen aan. Zo werd ‘de overall‘ verkocht voor een miljoen Dollar en het jasje dat hij droeg in Bullitt voor 800.000 Dollar. Wel even balen als die gebietst wordt bij de kroeg tijdens carnaval.

Ford Mustang GT390 '68

Ook voor de auto’s van McQueen wordt enorm overbetaald. McQueens 930 turbo deed in 2015 vijftien keer meer dan een andere 930 turbo destijds deed. McQueens 917 uit Le Mans werd de duurste Porsche ooit bij veiling. Ook al zijn andere auto’s pakten een dikke ‘premium’ vanwege hun associatie met de King of Cool. Voor zover bekend is er geen enkele andere celeb die een dergelijk effect heeft op de prijzen van auto’s.

Tot op heden is de duurste Mustang die ooit verkocht werd een Shelby GT500 Super Snake uit 1967, die in januari van dit jaar 2,2 miljoen Dollar ophaalde bij een veiling. De duurste Mustang met film-faam was een andere Shelby Mustang GT500 uit 1967, namelijk de bekende Eleanor uit Gone in Sixty Seconds met Nicky Cage en Angie. Deze ging voor de bodemprijs van een miljoen Dollar weg. Waarschijnlijk gaat McQueens Mustang deze bedragen vermorzelen. Ga jij bieden op de wielen van de olijke cokesnuiver van weleer, of houd je het bij nog een keer de VIDEO checken?13 reacties

Ik vind dat dit type mustang de mooiste achterlichten hebben van de hele auto industrie. Echt heel bijzonder die lamparmaturen . Misschien kan @willem een artikeltje over schrijven?
@appeltaartislekker: Lijkt me zeker interessant!
Ik vermoed dat deze de 2 miljoen dollar gaat passeren..🙈
@ghost: tja, en dan heeft de eigenaar vervolgens een auto in bezit die never nooit meer zelfstandig op de openbare weg zal rijden. Want daarvoor totaal onverzekerbaar. Achterop een auto-ambulance, naar Pebble Beach o.i.d. en dan houdt het wel op.

Kun je denk ik toch beter in gerestaureerde ‘imitatie’ kopen, voor een fractie van de te verwachten prijs.
@RRRobert: mensen die dit kopen geven daar niks om..
2 miljoen is mij te duur…
De naam van ’t veilinghuis is synoniem voor wat ik zou doen als ik dit apparaat mee naar huis mocht nemen…
@racerx: we oordelen niet. Mss is deze Ford wat duur maar als je dergelijk sterke gevoelens hebt bij Steve kan je voor veel minder mss een poster kopen ofzo https://www.195mph.com/accessories-c98/sporting-display-steve-mcqueen-bullitt-poster-p142.
@jaapiyo: Zoals aangegeven zou ik in de auto naar huis willen rijden, niet in Steve McQueen. ;-) Toch dank voor het feit dat je als AB service rond 0130 naar kerels hebt zitten googlen, hope you had fun…
Tom Cruise heeft Steve McQueen’s Indian motor al, misschien wil hij deze ook :)
Voor 1 miljoen koop ik in Amerika 10 mustangs van dit type, en bouw ze allemaal om naar Bullit specificaties…
@dutchdriftking: dat is hetzelfde als je een perfect nageschilderde Mona Lisa aan de muur hebt hangen.
Je weet gewoon dat het een nepper is.
@rufctr01: Nee. De andere Mustang’s zijn ook van Ford. Het is in feite de kunstenaar vragen om het zelfde schilderij nogmaals te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).