Formule 1 is het ultieme doel voor Beitske Visser

Auteur: , 63 Reacties

Aan de ambities van de 21-jarige Nederlandse ligt het in ieder geval niet...

die komt er wel

Beitske Visser verscheen zo’n zes jaar geleden op onze radar, toen ze tijdens de Dutch Supercar Challenge met haar 16 jaar ervaren mannen het snot voor de ogen reed. Dit was de klasse waar ze in debuteerde. Toen ze vervolgens een jaar later een race op Zandvoort won met een gebroken rug was iedereen er wel van overtuigd dat dit een veelbelovende Nederlandse was.

Veel mensen vonden haar in ieder geval veelbelovend want ze staat op het punt om te starten met haar derde seizoen Formula V8 3.5, voorheen de World Series by Renault. Ze is hard aan het trainen en dit moet het jaar worden waarin alles op z’n plaats moet vallen. Overigens zou het al mooi zijn als ze bij de “eerste zoveel” kan eindigen. De vorige twee jaar waren niet bijster succesvol en het is het idee om dit jaar vooral veel te leren. Het is te hopen dat haar nieuwe team -Pons Racing- hier hetzelfde over denkt. De twee jaar hiervoor heeft ze voor AVF gereden.

world series by renault

Maar Beitske denkt groter. Een stuk groter, want racen in de Formule 1 blijft het doel vertelt ze tegen motorsport.com. Hier doet ze het voor en als het aan haar ligt gaat dit gewoon lukken. Een aparte klasse voor vrouwen is leuk, maar: “Mijn doel is om van iedereen de beste te zijn!” Ook neemt ze graag het vooroordeel weg mensen dat vrouwen het niet redden in de autosport. Zou ze niet leuk staan op de startgrid naast Max?63 reacties

Zou leuk zijn, en ik gun het haar echt… Maar heel realistisch? Nee denk het niet… Susie Wolff is immers ook niet verder gekomen dan een paar vrije trainingen, en kijk verder naar Simona de Silvestro, Danica Patrick enz….
Dan neemt een vrouw het op tegen Max.
Ik hoef het stuk niet eens te lezen om te zeggen, “Beitske ik gun het je van harte, maar je F1 droom wordt NOOIT waarheid!”. Waarom niet? Omdat het in F1 op de baan nou eenmaal een mannen wereld is en dat zal ook altijd zo blijven! Punt!
@venividivici: Hier en daar blinkt een oorbelletje maar voor de rest denk ik dat je gelijk hebt.
@venividivici: wat een gelul. Kijk eens naar korfbal, daar gaat het ook prima samen.
@roppp: Een wereld van verschil. Zo heb je bij korfbal bijvoorbeeld maar één bal nodig.
@mercedesclk350: je hebt ook zat mannen met maar één bal (dat scheelt weer 20 gram).
@roppp: Bij korfbal zie ik vrijwel alleen maar mannen zonder ballen en met verschillende gradaties van haargroei … die met baarden en lang haar en die zonder baarden met kort haar.

Anyways; Beitske is een supertalent, maar toch al te oud om nog door te stromen naar F1, tenzij ze nu alles wint wat er te winnen valt … 2~3 jaar lang.

Laten we eerlijk blijven; het is geen waardeoordeel, maar de F1 is nu eenmaal een mannenwereld; en het zal toch echt een vrouwelijke Amerikaanse president of 2 duren voordat we mixed F1 hebben …
@dawwg: kijk jij dan serieus naar korfbal??????
@dawwg: een zwarte Amerikaanse president zou er ook nooit komen… Ik zou zeggen: blijven dromen meisje, iemand zal ooit de eerste zijn!
@venividivici: als ze snel genoeg is vind het ik het hartstikke mooi. En als ze sneller is dan will stevens is ze snel genoeg imo
Formule 1 kan, maar je moet goede connecties hebben en veel geld, heel veel geld!! En dan bedoel ik niet, me ouders zijn rijk en ik heb sponsors, maar in de zin van een paar miljoen per jaar kunnen missen. Een goede vriend van mij, een NL’se coureur die hier onlangs nog in een bericht voorbij kwam, had deze zelfde droom voor ogen, en zijn familie heeft goed de zaakjes voor elkaar maar ergens moet je de knoop doorhakken en op een gegeven moment ben je ook te laat/te oud.
@ghost: een goede vriend van mij had ook niet zoveel geld, maar wel heel veel talent. Hij is opgemerkt door een groot team die hem uiteindelijk de F1 ingeholpen heeft. Hij is uiteindelijk een keer of 7 wereldkampioen geworden geloof ik. Op dit moment gaat het iets minder met hem, maar dat heeft daar niets mee te maken.
@roppp: ik wist dat iemand hier natuurlijk weer komisch om ging doen. Very mature!

Even off-topic: die Dacia Duster reclame, ken je die? Die vind ik echt GE-NI-AAL!
Hahahahaha, lullo 😉
@roppp: hahaha
Het vooroordeel ??

En waarom zijn er dan geen vrouwen in de F1 ..
Weggediscrimineerd omdat ze te goed zijn zeker ..
@lincoln: Nee omdat ze er niet horen, blijft een mannen wereldje en dat moet mooi zo blijven.
@bofkont: Wat een kul. Dat dit anno 2016 nog ter sprake is. Belachelijk.
@pesu: Dat jij onder het juk van je vrouwtje moet leven kan ik niets aan doen ;)
Sommige dingen zijn goed zoals ze zijn en moet je niet perse willen veranderen.
Altijd dat politiek correcte heb ik schijt aan.
@bofkont: En wat verandert er dan? Dat er een staartje onder een helm vandaan komt? Zij heeft waarschijnlijk meer ballen dan jij en Lewis Hamilton bij elkaar.

Dat er bij andere sporten onderscheid wordt gemaakt vanwege lichamelijk voor of nadeel ok, maar verder is dat totaal niet nodig. Heeft niks met politiek correctheid te maken. Heeft te maken met normen en waarden en gelijke kansen.
@pesu: man je loopt te zeuren als een vrouw nu 😉
Iets wat goed is moet je goed laten en dat mannenfeestje moet je niet perse vrouwen willen opdringen.
Laat die maar lekker shoppen.
Laat ons mannen wat voor onszelf houden aub 😉
Kortom je bent een politiek correcte fatsoensrakker , vast goed bedoeld van je .
@bofkont: Jij loopt te zeuren als een man in het jaar 1900. Valt totaal niet mee te praten.
@pesu: jij bent een lief watje 😉
@lincoln: tja, de aanwas is ook wel een stuk kleiner he? Ga eens bij een serieuze kartwedstrijd voor Junioren kijken en vergelijk het aantal meisjes met jongens. Kijk eens naar een Michelle Mouton, er zijn heus vrouwen die kunnen sturen.
@Dizono:

Als ze net aan goed genoeg zouden zijn dan zouden ze absoluut meedoen ..
Elke .. Maar dan ook ELKE sponsor wil een sticker op een Michelle plakken ..

Danica Patrick is daarom een beetje de enige naam die is blijven hangen van de 1000den Indy rijders ..
En niet omdat ze zo geweldig was ..
Maar omdat je gewoonweg wou dat ze zou winnen ..
@lincoln: Bullshit natuurlijk, jij weet ook wel dat er relatief gezien nog altijd meer meisjes liever gaan turnen, paardrijden of zelfs voetballen dan dat ze de motorsport in gaan. Dat heeft niet zo veel met talent te maken, als wel met de manier waarop we nog altijd onze kinderen opvoeden (met een duidelijk verschil tussen jongens en meisjes, kijk maar naar wat ze voor hun verjaardag krijgen).
@Dizono: Good old Lego! En mijn god wat ben ik daar blij mee geweest. Erger me kapot wat die koters tegenwoordig krijgen als ze jarig zijn….
@henkhupelschoten: Ik betwijfel of ik daar een betere coureur door geworden ben, maar een betere constructeur zeker!
@Dizono: créateur d’automobiles…
@henkhupelschoten: lego, hoe fantastisch geniaal dan ook, is schreeuwend duur helaas. Maar ik zou het zeker mijn toekomstige kinderen geven voor mijzelf.

Ot: ik hoop het beste voor beitske, maar realistisch is het moeilijk. Er zijn veel coureurs die een zitje willen, terwijl dat er maar een paar zijn. Heel misschien heeft ze de juiste combinatie van geld, talent en contacten.
@Dizono:

Heel veel vrouwen doen aan voetbal ..
Maar er is er geen 1 die een bal recht kan trappen ..

Er staan verschrikkelijk veel vrouwen in de keuken ..
Noem jij eens 5 topkoks ??

Er zitten miljoenen vrouwen achter een naaimachine ..
Noem eens 5 couturiers ??

Allemaal verjaardagkadootjestrauma zeker ..
@lincoln: Coco Chanel, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Donnatella Versace. Van koks weet ik niks :p
@Dizono:

Die had ik ook uit mijn hoofd geweten als ik Barbies had gekregen op mijn 5de verjaardag ..
@lincoln: kreeg jij wel speelgoed? je bent vaak zo zuur…
@Dizono:

Tuurlijk .. Ben hartstikke zuur ..

Exacte wetenschap is dan ook dat er heel veel vrouwen in de F1 meerijden ..
@lincoln: De meeste bekende topkoks zijn toch (in ieder geval vrijwel) allemaal man hoor.
@Dizono: Maar als je gaat kijken naar de vrouwen die wel de autosport in gaan, zie je dat ze bijna zonder uitzondering geen hoog niveau bereiken en als ze dat wel doen gridopvulling zijn. Een van de weinige uitzonderingen is, zoals je al zegt, Michelle Mouton. Laten we eens kijken naar de vooraanstaande vrouwelijke coureurs: Susie Wolff heft zes jaar lang DTM gereden en heeft maar liefst vier hele punten bij elkaar verzameld. In haar vrije training op Silverstone in 2014 was ze zelfs bijna 2 seconden langzamer dan Robin Frijns in de Caterham. Beitske Visser heeft in de Formule 3.5 ook niks bijzonders laten zien (zie mijn losse comment van 21:07), Carmen Jordá heeft haar laatste podiumplaats zeven jaar gescoord en haar laatste puntenfinish was zes jaar geleden in de Indy Lights. Katherine Legge idem dito, ook die heeft niet veel bijzonders laten zien. Het feit is gewoon dat die paar vrouwen die wel geïnteresseerd zijn in autosport, simpelweg niet goed genoeg zijn. En dat is ook de reden voor de geringe aanwas van vrouwen in de autosport. Het wordt pas leuk voor meisjes als ze een voorbeeld hebben waar ze tegenop kunnen kijken.
@Dizono: Pff ik dacht dat je een grap ging maken met “de afwas” maar helaas, het was “aanwas”.
@Dizono: klopt… En ik zeg ook niet dat er geen vrouwen in F1 komen maar is het bereiken van F1 de droom of ook wereldkampioen worden? De sport wordt fysiek steeds makkelijker maar ik zie het komende decennia nog geen vrouwelijke F1 coureur wereldkampioen worden. Net als bij tennis, voetbal of schaatsen, vrouwen presteren minder op fysiek gebied. Met deze wetenschap zal een F1 team ook minder snel een vrouw als eerste rijder nemen zolang fysieke prestaties van de rijders van groot belang is. Lijkt mij dat een team altijd zal kiezen voor een rijder die de potentie heeft om wereldkampioen te worden ook al ben je een B-team.
@bassx: Tja, hoewel het fysieke aspect van motorsport nog wel eens onderschat wordt, denk ik niet dat er een dermate grote aanslag op het lichaam is dat een vrouw het fysiek niet kan bijbenen. Zeker niet als je bedenkt dat al die coureurs bijna zonder uitzondering kleine, tengere ventjes zijn.
@Dizono: zonder in te gaan of vrouwen wel of niet sterk genoeg zijn. Onderschat die tengere mannetjes niet. Daarbij zijn mannen per kilo sterker dan vrouwen.
Zou gaaf zijn! Kwestie van tijd voor er ook een vrouw in de F1 rijdt! Als teameigenaar zou ik het ook weten: top marketing
Doe maar niet meisje, maar als je het echt wilt kun je nog altijd pitpoes worden ;)
Eigenlijk het leukste onderdeel van de F1 als je mij het vraagt.
Een vrouw in de formule 1 lijkt me wel wat
Het zou wel heeeel gaaf zijn .
Hoe zouden buitenlandse commentatoren haar naam uitspreken?
@alfisstii: be its ke visser…
Denk dat Mikaela niet blij is met die laatste zin…
@henkhupelschoten: mikaeaela heeft weinig te vrezen denk ik.. :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Die gaat de F1 never nooit niet bereiken, vrees ik. Ze was in de ADAC Formel Masters een subtopper (2x 8e gefinisht in het kampioenschap) maar heeft daarna helemaal niks meer laten zien. In haar twee seizoenen FR3.5 is ze 21e en 23e geworden, met slechts één vijfde plaats als beste resultaat. Op drie andere races na heeft ze de top 10 niet meer gehaald. Ze moet dus wel een héél erg goed jaar hebben in 2016 wil ze überhaupt de interesse wekken van een Formule 1 team. Geld heeft ze ook niet, en het is nou ook weer niet zo dat ze de looks van een fotomodel heeft à la Carmen Jordá of een vriend/man die een hoge functie in de F1 bekleedt à la Susie Wolff. Ik schat de kans dat Beitske Visser in de F1 komt dus ook niet heel groot, maar ik zie graag dat ze het tegendeel bewijst.
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik verlang naar de tijgerin van Turijn!
Als ze kan meekomen met de Verstappens en Vettels van deze wereld (en de juiste connecties met diepe zakken heeft) juich ik het alleen maar toe.
Haar uitsluiten alleen omdat ze vrouw is, is klinklare onzin. We willen toch weten wie er het snelst een auto over een circuit kan jagen? Dan kan het mij niet schelen of het een man of een vrouw is.
@kingjoop: Sterker nog, als het een vrouw is is het alleen maar mooi meegenomen. Carmen Jordá of Lewis Hamilton? Nee wacht, dat is racistisch. Jordá of Alonso? Ik weet wel wie ik, puur op uiterlijk, liever op het podium zou zien staan.
Cocaïne is ook voor mannen,oh wacht
Er hoeft maar 1 teambaas te zijn die haar een echte kans geeft. Onmogelijk is het niet. Ooit gaat er een vrouw F1 rijden. Of Beitske dat gaat worden?? Dat durf ik nog te betwijfelen, maar er was ook een tijd dat men van de vrouw verlangde dat ze de was deed, voor de kinderen zorgde, het huishouden etc. Kijk ze nu eens lekker emanciperen. Niks mis mee, maar ooit was het ondenkbaar. ( in sommige geloofsovertuigingen nog steeds overigens).
Lella Lombardi, werd zelfs ooit 6de in de GP van Spanje in 1975.
Zij was tevens de laatste vrouwelijke F1 coureur die in een race van start ging, ze stopte in 1976.
Na 40 jaar is het dus hoog tijd voor een vrouwelijke F1 coureur. Laten we wel zijn, als zelfs een 16 jarige puber met zo’n ding overweg kan dan moet dat een vrouw ook lukken.
De eerste vrouwelijke F1 coureur was Maria Teresa de Filippis, zij reed F1 in 1958 en 1959.
Tussen de Fillippis en Lombardi reden nog 3 dames actief in de F1.
De andere drie vrouwen probeerden via de kwalificaties zich voor de race te plaatsen, maar slaagden daar niet in; Desiré Wilson probeerde dit eenmalig in 1980, Divina Galica drie keer in 1976 en 1980 en Giovanna Amati in 1992 eveneens drie keer…en plak.
@norge: Klopt, als een 16 jarige jongen al mooie dingen kan laten zien zou je toch verwachten dat er ook wel ergens een dame rondloopt die dat kan. Gek genoeg is geen van de vrouwen die ook maar enige naamsbekendheid heeft goed genoeg voor de Formule 1. De bekende vrouwen die actief zijn/waren in de racerij rijden nog geen deuk in een pakje boter, helaas. Maar wanneer je het in perspectief gaat plaatsen, is het wel vreemd dat niet één van hen een F1 zitje heeft weten te bemachtigen. Zeker als je ziet dat een HRT, Caterham en Marussia/Virgin/Manor gasten als Karthikeyan, Ericsson, Chilton, Merhi en Stevens lieten racen. Ik ben er vrij zeker van dat een Simona di Silvestro of Susie Wolff het niet slechter had gedaan dan een van die gasten.
Met alle respect hoor maar zij kan er helemaal niks van. Typetjes als dit en Susie Wolff klagen erover dat het zo’n moeilijk wereldje is voor vrouwen maar als zij man waren geweest dan waren ze nooit zo ver gekomen met hun gebrek aan talent.
“Ook neemt ze graag het vooroordeel weg mensen dat vrouwen het niet redden in de autosport. ”

Beetje een rare zin.
Ik denk dat ze dat niet gaat halen. Maar niet omdat ze vrouw is, dat maakt niet uit. Wel omdat ze nu eigenlijk al te oud is om nog in de F1 terecht te komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).