Frankrijk jokte over uitstootcijfers Renault

Auteur: , 30 Reacties

Leden van de commissie die onderzoek deed naar de uitstoot van NOx door Renaults, doen nu een boekje open over de gang van zaken.

Frankrijk jokte over uitstootcijfers Renault

Deze drie leden beweren namelijk dat de Franse overheid belangrijke conclusies uit het rapport zou hebben verzwegen. In het rapport werd gerept over uitstootwaarden die de Europese norm 9 tot 12 keer zouden overschrijden. Tot zover niks nieuws, want dat doen wel meer auto’s.

Echt smeuïg wordt dit verhaal met de bewering dat het stikstoffilter van de Captur diesel beter z’n best zou doen tijdens emissietests dan tijdens normaal gebruik op de weg. Voorzichtig formuleren is in dit geval lastig, dus dan maar zo: dit zaakje stinkt een uur in het rond.

Volgens de commissieleden is het niet te zeggen of de Renaults software bevatten die testomgevingen herkent, of dat het filter op de een of andere wijze is getweakt om zo de auto’s bij de emissietests te kunnen laten slagen. We vragen ons af of dat verschil van wezenlijk belang is. Sjoemelen is sjoemelen, ook in het Frans.

Waarom Frankrijk de testresultaten uit de publiciteit zou willen houden? Het land heeft bijna 20% van de Renault-aandelen in handen en dus is het voor hen van groot belang dat de koers niet in elkaar zakt. Verder had het terugroepen van ongeveer 15.000 auto’s door Renault hier absoluut niets mee te maken, aldus Frankrijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (via: Financial Times)30 reacties

Tja, je moet wat als je te lui bent om sjoemelsoftware te ontwikkelen.
@dutchdriftking: Dit Franse nieuws is niets geks natuurlijk. Volgens mij was het ook bij Renault dat binnen 3 uur na inval bij de club volledig duidelijk was dat er absoluut en nooit niet gesjoemeld werd. Dit ondanks dat uit meerdere staats-onafhankelijke onderzoeken naar voren kwam dat hun motoren een bijzonder onnatuurlijk hoge NOx uitstoot hadden.

Ik denk dat de Mythe dat alleen VW schuldig is geweest aan sjoemelen in Europa, inmiddels wel weerlegd is door de praktijkuitstootcijfers van Fiat, Opel, Renault en anderen.

Diesel is wat mij betreft op zijn retour, en dit is het moment om in te zetten op een transitie naar een elektrische toekomst.
@martinus: JAAAA. Laten we nog een paar steenkool,- & nucleaire electrische centrales erbij bouwen om aan dié vraag te voldoen. En oplaadstations met een motel er aan vast om de electronic bestuurders te laten slapen terwijl hun SRV wagen oplaad. Die infrastructuur aanpassen is natuurlijk gratis. Ik denk voordat dit plan van jou in actie kan komen is de elektriciteit zo duur geworden dat de conventionele brandstofprijzen verbleken. Een anders voordeel, die prijzen mag je dan ook betalen voor je gebruik thuis.
Ze zijn toch allemaal ons voor de gek aan het houden? Heeft niemand dat nu nog door?
@pinut187:

Nee hoor .. Alleen de Opel Zafira ..

Heb ik van een astmatisch kindje vernomen die te pas en onpas met de onderzoeksresultaten dweept van een dronken Belgische journalist van de plaatselijke Donald Duck ..
@lincoln: ik was in de veronderstelling dat astmatische kinderen allang waren uitgestorven, goed dat jij er nog één kent..
@lincoln: Ik zal nooit beweren dat Opel sjoemelt met de Zafira of andere auto’s, dat is wat mij betreft niet bewezen, maar daar zijn wel sterke aanwijzingen voor en een stelletje persoonlijke aanvallen op journalisten en mede-reageerders veranderd daar niets aan, daarmee zet je jezelf alleen maar voor lul.
@dracae:

Aaaahhh .. Die arme knul is gewoon de running joke van autoblog geworden ..
@pinut187: Haha ja waarschijnlijk wel, maar om eerlijk te zijn boeit het mij geen biet of ik van A naar B kom met 1 op 15 of 1 op 17. Nou ben ik ook niet bepaald iemand die een auto koopt omdat die zo geweldig milieu knuffelend is haha
@venividivici: mee eens, boeit me eigenlijk ook niet zoveel.
We worden met van alles en nog wat voor de gek gehouden zie: Keuringsdienst van waarde om maar nog een voorbeeld aan te dragen..
@venividivici: daar gaat ook net niet om, nox is het nieuwe hypewoord, je krijgt meer nox bij hetere verbranding, das jammer wat bij hetere verbranding heb je een efficientere motor en dus minder co2
O mon Dieu! Dieselgate Renault Edition..
Alle Europese autofabrikanten zijn toch staatstoko’s ..

Tis hier geen Amerika ..
@lincoln: *hoest iets met General Motors*
Geluk dat ze geen megaclaims kunnen krijgen in de USA….
Boetes in de EU zullen nog wel meevallen als het zover komt. Het is ze niet gegund!!
@badmat:

Nissan is serieuze business in Amerika ..
Maar dieselen en sjoemelen doe je maar in Afrika ..
En toch zou ik liever een Renault hebben waarmee gesjoemeld is dan een Volkswagen.

Gewoon simpelweg omdat je met een Renault meer kilometers kan maken voordat hij rijp is voor de sloop. En dat zegt iets over de kwaliteit.

Kijk zelf maar:

https://www.google.nl/search?q=diagram&tbm=isch&tbs=simg:CAQSlQEJ0k8Dc-VMWIsaiQELEKjU2AQaAggKDAsQsIynCBpiCmAIAxIomhOjE8sdohOZE5wTqBOpE4MIzB3JNt40jDeePuA94T3wP8o2yj-NNxowoE46N6SK1qM_1G5_1ekzIvUTPDOXn_1XG044ag6c2tpbTUAa5R-FScWyY8UwzFAA0tbIAQMCxCOrv4IGgoKCAgBEgTmiGS1DA&sa=X&ved=0ahUKEwjU8pL34NfOAhWnJ8AKHaOZBaoQwg4IGCgA&biw=412&bih=604#imgrc=VyHIrPrIcUIVBM%3A
@moveyourmind:

Joh .. Een “onderzoek” ..
Dan MOET het wel waar zijn ..
@moveyourmind: Toen de vorige Megane net uit kwam werd er ook door Renault gerept hoeveel de kwaliteit verbeterd was. Week na introductie kregen wij (Citroen dealers) een foto op de mail van die nieuwe Megane, op een ANWB autolader… Foto heeft zo’n beetje elke merkdealer wel gezien denk ik. Bij ons werd ie door de importeur verspreid. Niet dat Citroen zo enorm veel beter was maar ik vond het wel humor destijds ;)
@moveyourmind: mijn 26 jaar oude VW loopt topie hoor, hij bromt lekker en het meeste verkeer kan ik voor blijven dusss…..bedankt voor de onzin
Goh…
Sjoemelen…. Wie is er niet groot mee geworden?
Europa (EU) wil het allemaal maar energie zuiniger, terwijl de rest van de wereld het allemaal geen reet interesseert… Ben wel heel erg benieuwd hoeveel schoner de wereld is geworden de afgelopen 5 tot 10 jaar.
@horza: Autoverkeer is maar 8% van de Europese CO2 emissie. Volgens Wiebes zijn auto’s van ~120g/km naar gemiddeld 95g/km gegaan. Elke andere vorm van CO2 emissie wordt praktisch niet belast in Europa.

You do the maths..
Wat een verrassing! [/Frans accent]
Inderdaad, sinds wanneer zijn Fransen te vertrouwen dan?
Schandalig s de overheid hier daadwerkelijk achter zit. Ik moet geen plank voor m’n mop houden, dat weet ik (het kan immers overal voorkomen), maar ik vind het toch wel een dieptepunt in deze uitstootgate
Ja dat is zeker van wezenlijk belang. De motor en emissie verlagende hulpjes heel efficiënt laten werken bij die toeren en belastingen die bij de test voorkomen is legaal en wordt door alle fabrikanten toegepast. Ik heb het al vaker gezegd, omdat de test zo ongelooflijk buiten de werkelijkheid staat krijg je dan idd 10x meer uitstoot bij normaal gebruik. Maar dit is iets heel anders dan de test herkennen en de systemen actief aanpassen.

Het is te vergelijken met een iemand die tegen een band zegt dat ze vrij zijn te spelen wat ze willen maar het couplet moet een polka zijn. De band speelt hardrock en idd ook als de couplet komt spelen ze een polka daarna weer hardrock. Bij VW skippen ze de polka zodra de man ze niet kan horen. Als de man de zaal weer binnen komt spelen ze snel weer een polka.
De franse staat verkoopt haar aandelen renault toch niet, dus de koers van het aandeel zal ze weinig interesseren…
@super: als er door DCIeselgate geen dividend betaald wordt komende jaren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).