Fransman is furieux, betaalt boete met duizenden muntjes

Auteur: , 37 Reacties

Money trees are the perfect place for shade...

Ekkercenten

Een brutale wegpiraat in Frankrijk met de verdacht Nederlands aandoende naam Yannick Krommenacker heeft op passief agressieve wijze zijn onvrede geuit over de straf die hij kreeg van de gendarmerie. De man uit Strasbourg reed naar eigen zeggen één kilometer per uur te hard en kreeg daarvoor een boete van ongeveer 90 euro.

De Fransoos was vervolgens ‘salé’ (frans voor salty) en besloot de boete te betalen met slechts muntjes van één, twee en vijf ekkercent. Met zijn sporttas vol munten toog hij naar le commissariat de police en daar leegde hij zijn baal op het bureau.

Naar verluidt viel deze actie niet in goede aarde bij de scribouillard (frans voor pennenlikker) van dienst. De medewerker van het ministerie weigerde de betaling in eerste instantie en dreigde een klacht tegen de man in te dienen. Maar Yannick komt er zonder verdere kleerscheuren vanaf, want in Frankrijk mag je volgens de wet boetes tot 300 euro contant afrekenen. Zoals tegenwoordig verplicht zette hij vervolgens een filmpje op Facebook dat snel viraal is gegaan. Check de video hieronder:

Coins37 reacties

Treurig sujet…
Los van het feit dat deze grap al te vaak op internet voorbij is gekomen, is het wel absurd dat je 90 euro moet betalen voor 1 km/u te hard. Zonder correctie zou hij dan 5 km/u te hard hebben gereden. En ik maar denken dat hier in NL graaipiraten leven.
@berlinetta: Is ook absolute onzin. Ik ben afgelopen jaar geflitst met 20 te hard in Frankrijk, was 45 euro. Hier is meer aan de hand, maar dat gaat meneer natuurlijk niet vertellen.

En wat een kutstreek voor die medewerker, alsof die wat aan die boete kan doen, maar die zit wel met de shit nu. Deze vent mogen ze van mij prima een weekje in de cel flikkeren om even af te laten koelen.
@Stefje: Heb even de site van de ANWB gecheckt en vanaf 1 km/u te hard en tot aan 20 km/u te hard betaal je hetzelfde.
@berlinetta: Zo’n regel mag hier ook wel komen!
@berlinetta:
90E is te hard binnen bebouwde kom, erbuiten is veel goedkoper. En waarschijnlijk reed hij wel een stukje harder dan 1km te hard want er gaat standaard een behoorlijke correctie van af bij de franse snelheidsmetingen. Voor de fransen is het verliezen van punten trouwens vaak veel vervelender dan de boete.
@super: Ja, zoals ik al zei: er gaat 5 km/u correctie vanaf. Hij heeft dus 6 km/u per uur te hard gereden.
@berlinetta:
ja, dus op de teller 10km/u te hard, als je dan geflitst wordt moet je niet zeiken vind ik.
@super: dat eeuwige gezeik over die teller slaat werkelijk nergens op. Je mag geijkte kilometers rijden. Wat er op de teller staat is net zoveel van belang als de kleur van paardenstront.
@lekbak:
ik zeik nergens over, zeg alleen dat de meeste tellers een dusdanige schaalverdeling hebben dat 10km/h harder dan toegestaan duidelijk valt waar te nemen.
@super: is 10 te hard dan 90€ boete waard?
@boomhauwer:
in frankrijk binnen de bebouwde kom wel dus.
@berlinetta: bij mij ging er toch echt 4 km correctie vanaf. 130, met correctie 126 waar ik 60 mocht.. rijbewijs ingeleverd en me nu behoorlijk aangepast in mijn rijstijl. Rijbewijs kwijt zijn zuigt
@rossi46audi: Ik haalde die info van de site van de ANWB. Geen idee of het klopt.

Maar 130 rijden waar je 60 mag, is ook vragen om problemen he. Goed dat je ervan hebt geleerd.
@berlinetta: Volgens mij zit er wel verschil in 60/80 wegen en auto/snelwegen. Tja met je motor is dat zo klaar. Geen excuus ik weet het maar toch
@berlinetta: In Australië is het start tarief voor een snelheidsovertreding 194 Australische dollars (ongeveer €130). Meer dan 10 km/h te hard? 311 Australische dollars. Komen we nog goed weg hier in Nederland.
@lemster: in Zwitserland word het boete bedrag bepaald naar inkomen. Dus het doet hoe dan ook pijn.
Briljant, kon dat hier maar. Dan expres een boete rijden van een 90 euro en voor 500 euro lol hebben!????
Zwaar off-topic maar ik wil AB toch even bedanken voor de DTM tickets. Jullie hebben mijn broer (en mij :D) heel erg blij gemaakt! Tot dit weekend!
@rrvliet: Gefeliciteerd en veel plezier!
Jezus, dan moet je toch ook tijd over hebben als je voor 90 euro aan centjes gaat verzamelen puur om de politie het leven zuur te maken. Gewoon betalen per acceptgiro of wat ze ook in Frankrijk gebruiken en vergeten. Scheelt je een hele hoop opwinding en werk.

Maar goed, ik heb in ieder geval een paar nieuwe Franse woorden geleerd, bedankt @jaapiyo!
@Edge: gewoon spaarpot leeggegooid of bij de bank wisselgeld gehaald.
Niet eens 9000 muntjes. Loser.
Geniaal… Wil zoiets ook wel is uithalen hier maar helaas alles gaat online met boetes
@spykerboy: In Nederland mag je het ook weigeren als de betaling bestaat uit meer dan 50 muntstukken.
@bassx: volgens de wet in Frankrijk mag je tot 300€ contant betalen…
Geniaal!
Vind ’t wel een goeie grap. Maar kan me voorstellen, dat die flic (= koddebeier) not amused was.
Ik vind dit wel echt goed bedacht! F*** de gendarmerie.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zal wel zo’n „Uit principe!”-figuur zijn. Vermoeiende mensen zijn dat….
Gaat u daar maar even zitten terwijl we het geld uiterst secuur gaan natellen…
@Tenck: maar niet voordat we lunchpauze gehad hebben!
Ik zou het aannemen, in een bakje doen en na 1 minuut teruggeven.

Ik heb het geteld meneer, het is te weinig. De betaling is niet voldaan. U kunt een nieuwe afspraak maken voor een volgende betaalpoging maar wil u er graag op wijzen dat het boetebedrag verhoogd wordt indien u niet op tijd betaalt. Prettige dag nog.
Beiden partijen zijn een beetje kinderachtig.
Vermoeiende mensen zijn dit. Ben het ook niet met alle regels van de overheid eens. Vind ook dat de boetes voor te hard rijden te hoog zijn. Maar zo gaat dat in een rechtstaat. Niet alles kan naar je zin zijn. Af en toe moet je even door de zure appel heen bijten. Zo gaat dat nu eenmaal. Als je dat heb geleerd ben je een volwassen vent. Als je dat niet kan een kind. Of in goed Frans: Un enfant.
Ben je ook meteen van je kleingeld af

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).