Fusilli! Ricciardo akkoord met Ferrari over opvolging Vettel

Auteur: , 69 Reacties

Kwaliteitspublicatie La Gazetta dello Sport beweert dat de Honeybadger op weg is naar Maranello. Er zit echter wel een serpens onder het gras.

Podium

De deal gaat namelijk alleen door als Vettel na dit jaar vertrekt bij het Italiaanse team. Het contract van Vettel loopt aan het eind van dit jaar af en de Duitser was eerder dit jaar ambigu over zijn toekomst. Hij stelde dat hij voor het eerst in zijn carrière niet weet waar hij volgend jaar zal rijden, maar zich eerst wil focussen op het halen van de titel. Het gerucht gaat dat Vettel al een pre-contract heeft met Mercedes. Hij leek zich daarmee in de ideale positie gemanoeuvreerd te hebben, met de twee topteams van het moment voor het uitkiezen.

Maar de Duitser heeft zichzelf geen dienst bewezen met zijn gekke actie in Azerbeidzjan, om maar eens de verst geopende deur van het jaar in te trappen. Vooral bij Mercedes zijn ze uiteraard niet te spreken over de beuk die Vettel uitdeelde aan Hamilton. Mercedes-honcho Niki Lauda heeft nog wat olie op het vuur gegooid door te stellen dat hij boos is en dat Vettel zich gewoon zou moeten verontschuldigen. Dat doet hij zelf immers ook altijd als hij iets doms doet.

Bij Ferrari steunen ze natuurlijk hun speerpunt in de strijd om het WK, maar stiekem zullen enkele teamleden ook wel hun bedenkingen hebben bij de heethoofderigheid van hun coureur. Aan de andere kant, Vettel begint ook steeds beter Italiaans te praten, dus misschien is het een logische ontwikkeling. Voor nu is de officiële party-line in ieder geval dat Ferrari Vettel graag wil behouden.

Maar dat houdt ze volgens de Gazetta dus niet tegen om vast een plan B klaar te hebben in de vorm van Ricciardo ‘voor het geval dat’. Laten we wel zijn: als topteam in een professionele sport hoor je dat ook gewoon te doen. Dat het team bij een vertrek van Vettel voor Ricciardo zou gaan is aan één kant logisch. Tegen de verwachtingen in versloeg de Australiër Vettel per slot van rekening in het jaar dat de twee teamgenoten waren bij Red Bull Racing. De overgang van de Duitser was toen echter al min of meer beklonken, waardoor Vettel als het ware ‘de vlucht vooruit’ kon maken. Toch roept de keuze voor Ricciardo ook enkele vragen op.

Ten eerste: hoe zit het met Ricciardo’s contract bij Red Bull? Helmut Marko laat momenteel geen mogelijkheid onbenut om te benadrukken dat beide coureurs van het team een muurvast, vuurvast, waterdicht, Faustiaans contract hebben. Is Ferrari dan bereid ‘elke prijs’ te betalen voor Ricciardo en zo ja, laat Red Bull zich als puntje bij paaltje komt alsnog vermurwen?

Ten tweede: als Ferrari dan toch ontzettend veel pegels neer gaat leggen voor een Red Bull coureur, moeten ze dan niet voor Max gaan? De Nederlander staat in de stand om het WK momenteel een straatlengte achter Ricciardo. Degenen die ‘achter de feiten’ kijken weten echter dat hij de Ozzie dit jaar tot op heden in de tas heeft. Zowel in races als in de kwalificaties (5-3 voor VER) is de Nederlander dit jaar de snellere van de twee. Alleen technische malheur heeft hem tot op heden tegengehouden. Mocht Ferrari toch voor RIC opteren herhaalt de geschiedenis zich dus en gaat het rode team opnieuw voor de mindere van de twee Red Bull coureurs.

Tenslotte: waar blijft Kimi Raikkonen in dit hele verhaal? Je zou namelijk kunnen zeggen dat dit bericht goed nieuws voor hem betekent. Eerder werd Ricciardo namelijk in verband gebracht met Kimi’s stoeltje bij Ferrari. Betekent dit gerucht nu dat dat verhaal van de baan is en Kimi toch nóg een jaar mag blijven? Of heeft Ferrari voor het tweede zitje iemand anders op het oog? Max en Daniel bij Ferrari in 2018!

Bedankt Dechanster voor de tip!69 reacties

Ik kan me niet voorstellen dat als dit waar is, Red Bull hier heel blij mee is. Ricciardo is een fantastische coureur die je niet zomaar wilt laten gaan. En om dan een lange tijd niet zeker te zijn van zijn diensten in 2018 is verre van ideaal. Ik ben benieuwd wat hier allemaal van gaat gebeuren.
Vettel naar Mercedes, Kimi naar huis tussen de benen van zijn ijskoningin, Max en Ricciardo naar Ferrari en Hamilton de muziekstudio in.
@berlinetta: De grote vraag is natuurlijk voor welk team Massa volgend seizoen rijdt.
@berlinetta: En Kimi heeft het daarmee nog het beste voor elkaar!
@viezefreddyw: als zij net zo koud is als hij dan zal dat er gezellig aan toe gaan in huize raikonen
@viezefreddyw: Kimi heeft het sowieso het beste voor elkaar .
@berlinetta: Max en Ferrari wordt geen fijne combi vrees ik. Daarvoor is ie te uitgesproken. De dingen die hij nu roept hoeft ie bij Ferrari niet te roepen. Die accepteren dat niet.
@e34m5touring: Ik denk ook niet dat Ferrari Max al op deze jonge leeftijd wil. Ik zie het echter ooit nog wel eens gebeuren.
@E34M5Touring: het zou mooi zijn mocht Max bij mercedes gaan rijden om op zelfde niveau met hammilton te racen. Dan kunnen we echt zien wie van de twee beter is. Maar dat is een droom.
RIC als mindere coureur van de twee bestempelen is erg prematuur. Vooralsnog doet RIC het gewoon erg goed en helaas beter, pech of niet, dan VER. Vorig seizoen versloeg hij VER meestal in de kwali’s en werd er gezegd: “Het zijn de zondagen die tellen”.
@cloverleaf: Prematuur… lijkt me een understatement.
5 wins voor RIC, 1 voor VER. Als een team RIC zou zije als iemand die ze een kans willen geven om zich te bewijzen, hoe zouden ze dan over VER denken? Hetzelfde maar schaal 1:5 lijkt me.
Indien ze de keuze hebben, gaat een topteam gewoon voor iemand die zich al bewezen heeft.
@cloverleaf: @mrrallycross: mwah. Ik ben de eerste die je zou vertellen dat Ricciardo het vorig jaar beter gedaan heeft dan Max. Maar dit jaar lijkt Max de rollen omgedraaid te hebben. Ik ben in ieder geval onder de indruk van het feit dat hij het kwalificatieduel heeft weten om te buigen in zijn voordeel (van 6-11 vorig jaar naar 5-3 nu). Had ik niet direct zien aankomen. Niet alleen dat, maar het verschil is soms ook best groot, zoals in Bakoe.

In de races vond ik Max altijd al net wat beter/scherper.
@jaapiyo: Ik ben het met je eens dat Verstappen dit jaar duidelijk beter is dan Ricciardo. Het verschil is natuurlijk dat Ricciardo al een paar jaar in de F1 zit, al die tijd op hoog niveau weet te presteren en al 5 races heeft weten te winnen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Verstappen staat pas op 1 overwinning. Net als Maldonado. Ik ben benieuwd hoe Verstappen zich houdt in de volgende Grand Prix.
@pomoek: Kijken wij naar dezelfde races?

Benieuwd hoe VERSTAPPEN zich houd? NEE: kijken hoe zijn auto het houd!!!

Verstappen is , zeker voor zijn leeftijd en met zijn gebrek aan ervaring, ontzettend stabiel en betrouwbaar. Hij doe niet onder voor andere toppers en dat is verbazingwekkend.
En nee ik zeg dus niet dat hij nooit faalt, geen fouten maakt, God zelf is, of wat dan ook.. dat is voor fanboys, ik zeg alleen dat het tot op heden vooral de auto is geweest die stuk ging en niet Verstappen die er een puinhoop van maakte.
@dracae: wohoho! Kalm aan cowboy! Lees mijn bericht eens goed voordat je reageert. Want je mist totaal mijn punt.
@jaapiyo: “a good craftsman never blames his tools..” Nou ben ik zeker onder de indruk van Max, en hij heeft zeker veel pech dit seizoen alleen pech herinnert niemand zich meer over een half jaar.. koop je niks voor. RIC presteert al jaren zeer constant, maakt heel weinig fouten en heeft in Baku zeker geluk gehad, maar ook een paar supermooie acties laten zien. Laten we hopen dat Max z’n materiaal de komende races wel heel houd, dan kunnen we echt beginnen met vergelijken. Op de zondag worden de punten verdeeld ;)
@cloverleaf: eens, daarnaast is het spul heel houden ook een compententie. Vond ric heel volwassen racen afgelopen zondag, de rust bewaren en winnen
@cloverleaf: je hebt gelijk. Kwalificaties tellen niet en over 10 jaar weet niemand buiten NL dat Max nogal veel pech heeft gehad.

Het zou overigens wel een stunt zijn als Daniel en Max volgend seizoen voor Ferrari rijden.

OT. Hoewel ik die Aussie erg sympathiek vind, hoop ik vanwege dat VERSCHRIKKELIJK SLAAPVERWEKKENDE volkslied van ze dat ie de eerstkomende 10 jaar niet meer wint.
@cloverleaf: RIC de mindere…?? en dat zien we uiteraard aan de stand in het WK.
Het fanboy gedrag is wel extreem hier.
RIC heeft 2x zoveel punten!
@airc: Kijk alle races eens terug, dan snap je dat de kenners Max wat hoger zullen waarderen dan Riciardo.
@wif1: ja want wat max laat zien is zoveel beter dan riaciardo. Helaas worden de punten aan het eind verdeeld. En niet voor domme en roekeloze acties.
@airc: Nogmaals, kijk eens naar een F1 race. Je maakt jezelf namelijk onsterfelijk belachelijk met die opmerking. Je bent zo’n persoon die van Messi ooit een video gezien heeft dat hij een penalty mist en vervolgens constant blijft volhouden dat het een talentloze prutser is.
Voor Ricciardo zou dit een mooie stap zijn. Ik verwacht dat Vettel uit de boot valt als de carrousel echt op gang komt dit jaar en hij niet bij Ferrari kan blijven. Bottas zal wel bijtekenen bij MB, net als Hamilton. Ze vinden het daar wel lekker om een duidelijke 1e en 2e rijder te hebben. Max zit vast, en kan m.i. beter bij Red Bull blijven. Ik verwacht ook dat Kimi na dit jaar stopt, en dat ze bij Ferrari proberen om Alonso te strikken als vervanger. Red Bull zal iemand uit eigen stal doorschuiven als Ricciardo vertrekt.
@tvklarenbosch: Ik denk eerlijk gezegd dat Lewis vertrekt en Max voor MB gaat rijden.. Bottas nog steeds tweede rijder.
@Jochempie: Red Bull laat Max echt niet gaan.
@tvklarenbosch: Alles is te koop.
@jochempie: Hamilton ligt volgend jaar sowieso nog vast, en is volgens Lauda ook al in gesprek met het team over contractverlenging. Ik acht de kans klein dat hij ermee stopt, al heeft Rosberg vorig jaar aangetoond dat je dat nooit helemaal kunt uitsluiten.
Holy shit.. Alleen als Vettel vertrekt? Nou, lekker sfeertje wordt dat bij je huidige werkgever..
Ik gun het hem wel want het is voor veel coureurs toch een droom om voor de rode brigade te rijden
@rob5nismo:

Voor sommigen ook een nachtmerrie. Denk maar aan Badoer, Fisichella, Capelli en Alesi*. Toevallig allemaal
(*eigenlijk) Italianen.
Vettel gaat alleen naar Merc als Hamilton echt stopt dit jaar. En anders blijft ‘ie lekker bij Ferrari, want hoe je het ook wendt of keert Vettel is wel degelijk een van de beste coureurs op dit moment.
Hier doelde Alonso op toen hij zij dat niet alle contracten bij de topteam zo waterdicht lijken als ze zijn.
Nu Ferrari de zaakjes op orde lijkt te hebben zal Vettel niet zo snel meer naar Mercedes gaan denk ik en zal de samenstelling van de topteams niet veranderen. Anders was een invulling van Vettel-Bottas bij Mercedes, Ricciardo-Raikonnen bij Ferrari en Verstappen-Alonso bij Red Bull ineens niet zo gek meer.
Doe Max dan maar naar Mercedes, dat is tenminste een betrouwbare auto. Hoef ik niet steeds in de zenuwen te zitten dat ie weer uitvalt vanwege motorstoring.
Iets met Ricciardo in ruil voor Ferrari motoren bij Red Bull? En dan houdt Torro Roso de Renault motor. Hebben ze mooi de kansen gespreid.. Goed voor Ricciardo, Goed voor Max. Vraag me alleen af wie er nog meer bij Red Bull komt rijden. Zie ze Kvyat niet terug plaatsen en Sainz en Max hebben al bewezen minder goed samen in een team te kunnen…
@scubakabouter: zijn die Renault motoren nou zo slecht dat ze ingeruild moeten worden. Ze zijn nu bijna net zo goed als de anderen. Omdat het motorreglement nog wel even vast ligt, kunnen ze volgend jaar gewoon net zo goed zijn.
@mashell: slecht denk ik niet. Misschien na het verlies van punten over alle twee de teams (en dus direct inkomsten voor het volgend jaar) reden om in ieder geval te onderhandelen met Ferrari. Twee motoren strategie is niet heel vreemd en zorgt in ieder geval voor scherpte bij beide leveranciers.
Wellicht is dit hier op MAXBlog de knuppel in het hoenderhok gooien, maar ik vind RIC echt veel symphatieker overkomen dan ”onze” Max. Max wordt half verafgoodt, wellicht ook logisch en terecht gezien zijn prestaties, echter wordt Ricciardo hierdoor ontzettend in een underdogpositie gezet. Beide gun ik een goed team en een goede auto, ik probeer gewoon wat nuchterder naar de F1 te kijken ipv door een MAX-bril. Max is wél de aanzet geweest dat ik weer Formule 1 kijk, dus een aanwinst voor de sport is hij zeker.
@autodrop: Ik probeer ook zo objectief mogelijk te blijven maar ook ik moet toegeven dat Max dit jaar een tandje bij heeft gezet. Door de uitvalbeurten komt dat nog niet in punten tot uitdrukking maar het valt niet te ontkennen dat mits de auto het doet Verstappen Ricciardo voorbij is gegaan.

Nu hou ik nog een beetje een slag om de arm omdat ik zeker wil weten of we echt alles wat Ricciardo heeft zien.

Voor wat betreft wie sympathieker is of overkomt is dat een beetje een verloren strijd voor Max want Ricciardo is op dat vlak wel een hele grote uitzondering in dat wereldje.
Maar ook al zou hij dat niet zijn dan denk ik dat Ricciardo sympathieker over zal komen. Verstappen heeft dat typisch Nederlandse mentaliteit dat niet sympathiek overkomt. Wellicht dat dat door de Nederlandse nuchterheid komt maar ik ben er ook geen fan van. Er zijn maar weinig Nederlandse topsporters die sympathiek zijn. Nou ja, op Churandy Martina na dan…
@Rick-dos: max is half belg, martina is ook niet volledig nederlands ;). Maar max heeft zn uitdrukking en directheid wat dat betreft gewoon tegen.
@autodrop: helemaal met je eens. Had het niet beter kunnen opschrijven.
Heb vorig jaar niet alles meegekregen in Monaco, maar hoe vaak is Ricciardo toen “weggepiept” op de boordradio na de klungelige pitstop? Niet volgens mij.

Vergelijk dat eens met zijn teamgenoot. (en over de rest van de coureurs hoeven we het al helemaal niet te hebben)
@ijoost: Ook Ricciardo is er menig keer stevig ingegaan wat betreft boze, teleurgestelde opmerkingen. Als je je dat niet meer herinnert ben je denk ik het verkeerde soort fan.
Wat mij betreft is dat ook totaal ok, want het geeft aan dat er in Ricciardo ook een kampioen zit. Een echte kampioen heeft gewoon moeite met verliezen, zeker als hij/ zij het onrechtvaardig en oneerlijk vind hoe dingen zijn gegaan.
Maar, ik ben het er wel mee eens dat Ricciardo meestal ook een voorbeeld is wat betreft gedrag en dat valt ook te prijzen. Dat is dus ook de bedoeling, je gewoon fatsoenlijk, aardig en netjes gedragen als alles weer gekalmeerd is. Dat doen de meeste coureurs overigens ook best wel alleen niet zo vrolijk en plezierig als Ricciardo.
@autodrop: Tja, of je oordeelt op hun kunnen ipv of iemand een relaxte gast is. Niet iedereen is een breed lachend persoon, die iedereen leuk vindt. Ieder zo z’n karakter.
@stfu: In dat geval staat Riciardo dus ver voor op max… maar hier in nl tellen we de kwalificatie niet mee als het niet uitkomt en wel mee als dat wel uitkomt… heel vreemd.
Feis is dat Ricardo het dit seizoen gewoon beter voor elkaar heeft.
Geef Max dan Daniël zijn wagen, dan rijdt ie iedereen de moeder.
@ghost: dan komt ie niet zo ver, mn moeder is in nederland en daar worden geen f1 races verreden.
Het is wel heel erg geschreven zoals Nederlanders die in 2015 zijn begonnen met F1 kijken. Max is de beste en alle andere coureurs zijn debielen
En Max naar Mercedes?
@dutchdriftking: Nee! Als Max echt de allerbeste is, zoals de roze bril brigade hier beweert, dan mag hij niet in de beste auto zitten. Dan wint hij alle races. Daar heb ik niks aan, want dat is gewoon saai. Ik wil interessante races waarin er gevochten wordt. Dus de beste coureurs is de net wat mindere wagens graag.
@mashell: Die roze bril brigade die hier posten, daar moet dan ook Bernie Ecclestone, Ross Brawn, David coulthard en dat soort mannen tussen zitten. Die hoor ik namelijk ook steeds zeggen dat Max een uitzonderlijk talent en potentieel wereldkampioen is. Of hebben zij er ook geen kijk op?
Niki Lauda heeft vandaag geroepen dat er geen plaats bij Mercedes is omdat hij verwacht dat Bottas volgend jaar ook bij de Silberpfeilen achter het stuur mag kruipen. Dan zou Vettel dus niet kunnen vertrekken, althans niet naar een team waar hij om de knikkers meedoet, en zal dit hele feestje ook niet doorgaan.
Kimi heeft reeds gezegd dat hij zijn beslissing voor volgend seizoen al genomen heeft. Denk niet dat hij eenzijdig kan beslissen of hij al dan niet bij Ferrari blijft. Ferrari zal nu nog geen voorstel gedaan hebben zo vroeg in het seizoen. Maw, the iceman verlaat Ferrari.
Ik denk dat RB niet zomaar coureur weg doen en zeker niet omdat toch max en ricardo.enigsinds met elkaar kunnen opschieten
Een bericht over een eventuele overstap (met een hoop als en dan erin) en we gaan weer helemaal los :). Voor je het weet zijn alle rijders gehusseld….

Ik hoop dat Renault de boel eindelijk een keer op orde krijgt en RIC en VER gewoon bij RBR blijven rijden. En mee kunnen doen voor de overwinningen. Vind ze, ieder om hun eigen ding, (marketingtechnisch) daar goed passen.
“Mocht Ferrari toch voor RIC opteren herhaalt de geschiedenis zich dus en gaat het rode team opnieuw voor de mindere van de twee Red Bull coureurs.” Sorry… wat?

Ik snap dat Sebastian in 2014 door RIC is verslagen, maar we moeten niet vergeten dat hij op dat moment wel 4 wereldtitels op zak had. Lijkt me een beetje raar om hem dan als “mindere” te bestempelen. Dat is hetzelfde als zeggen dat ROS de betere is tov HAM, omdat hij hem in 2016 wist te verslaan.
@ikschrijfookoverautos:

Kijk naar ervaring, naar hoe lang ze al bij het team rijden en hoe goed ze dus de auto’s kennen. Ricciardo heeft op al die gebieden een ‘voorsprong’ en toch zagen we de resultaten van vorig seizoen en van dit seizoen. Streep de pech weg en Verstappen is nu consequent een stuk sneller.. terwijl hij vorig seizoen in een voor hem onbekende auto al kon meekomen.
Dus, ja op basis van de enige feiten die tellen: de directe vergelijking tussen de twee, is Verstappen tot nu toe inderdaad de betere.
Of hij ook de betere keus is voor ene ander team.. volgend jaar beter is, of over 5 jaar… dat zien we dan wel weer.
Dit is dus juist niet hetzelfde als Ros vs Ham, want het gaat in het kampioenschap wel over de punten, maar bij deze vergelijking niet. Vorig seizoen was Hamilton ook beter dan Rosberg.. maar hij had dus ook meer pech/ minder geluk. En ja, dat zeg ik ondanks dat ik helemaal niks heb met Hamilton… Feiten zijn feiten.. onderbuik telt niet.
@dracae: Waar in mijn comment heb ik de naam Verstappen laten vallen? Ricciardo en hij zijn waanzinnig goede coureurs, onze landgenoot waarschijnlijk zelfs de betere van de twee. Feit is echter dat beiden nog geen winnende auto tot hun beschikking hebben gehad, waardoor we niet veel wijzer zijn over hun ware potentie. Nogmaals, Verstappen’s toekomst ziet er stukken rooskleuriger uit, maar ik had het zelf over Vettel.

@Jaapiyo zegt namelijk dat Ferrari wederom voor de mindere van de twee rijders kiest. Qua statistieken is dit misschien correct, omdat RIC het jaar dat ze een auto deelden meer punten scoorden dan VET, maar aan het eind van de dag is VET degene met VIER kampioenschappen onder zijn riem. Of dit ook zo geweest was als RIC al die jaren ipv WEB reed, blijft speculeren.
@ikschrijfookoverautos: Ik heb sterk het vermoeden dat ze Verstappen bedoelen in het artikel en in de quote die jij hebt gepost.

Wat betreft de ‘winnende auto’, ik denk niet dat dat nodig is voor een eerlijke vergelijking, ze rijden als het goed is in dezelfde auto en dan is degene die sneller is dus meestal ook beter. Uiteraard is dat een beetje simpel.. maar wel eerlijk.
@dracae: “herhaalt” en “opnieuw” duidt volgens mij op het feit dat het al eens gebeurd is. Vettel dus, tijdens het seizoen dat hij van Ricciardo verloor.
@ikschrijfookoverautos: Je hebt gelijk. Dat ging over Vettel en Ricciardo. Ik had beter moeten lezen.
@dracae: ehh Nee. Vorig jaar was Rosberg beter en de twee jaren daarvoor ook. Alleen toen had Rosberg zoveel pech dat Hamilton toch nog het kampioenschap won.
Ik zie Ricciardo wel naar Ferrari gaan maar niet komend seizoen. Ik heb een gekke kronkel in mijn kop die zegt dat volgend seizoen Raikkonen voor McLaren rijd en Alonso zijn carriere zal afsluiten bij Ferrari. Alonso is dan niet de kopman dus minder druk als toen hij dat wel was. Vanaf 2019 stapt Ricciardo dan in bij Ferrari als vervanger van Alonso. Waarom Raikkonen naar McLaren? Ervaren coureur naast Stoffel die ik daar wel zie blijven. In 2019 stopt Raikkonen dan. Zo gek is het niet aangezien Alonso tegen alle verwachtingen in ook terug kwam bij McLaren en net als Raikkonen voormalig McLaren coureur is.
In 2018 stopt Hamilton en kan Verstappen naar Mercedes waar hij Bottas als teamgenoot heeft.
Mocht Sainz komend seuzoen niet bij een ander team onderdak vinden dan schuift hij door naar Red Bull Racing.

Echter….het zal waarschijnlijk heel anders gaan lopen dan dit ;-)
@milan0: Alonso, de beste coureur van allemaal, gaat echt geen tweede viool spelen bij Ferrari. Die gaat nog liever fietsen. Ricciardo en Verstappen blijven nog lange tijd bij Red Bull. Sainz gaat naar Ferrari. Hamilton en Stroll worden een span bij Mercedes. En Bottas wordt gewoon kampioen met de McLaren Honda.
@mashell: …lol… Bottas kampioen… sorry hoor, maar alles bij elkaar opgeteld is Bottas niet meer dan een gemiddelde F1 piloot. Best wel snel, maar heel snel in de fout en hij herhaalt die fouten ook nog eens zonder er blijkbaar van te leren.
@mashell: Ik zie Stroll nog wel even bij Williams blijven. Dan zie ik eerder nog Ocon doorschuiven naar Mercedes.
Maar wat gebeurd er dan met Perez? Op zich zit hij goed bij Force India/ Force One en zijn sprong naar…jawel….McLaren kwam te vroeg een paar jaar geleden.
En wie weet rijden ze bij RedBull over een seizoen of wat wel met Honda motoren of Cosworth mochten die terugkomen als motoren leverancier. Dan zouden er wel eens heel andere sprongen gemaakt kunnen worden. Ontwikkeld vanDoorne zich dan zit hij straks misschien wel zomaar in een RedBull Honda naast Verstappen. Waarom zou er in de RedBull een coureur moeten zitten die nu bv bij Toro Rosso rijd? Misschien bestaat Red Bull Racing straks niet eens meer en loopt het uit op waar al jaren mee gedreigd wordt.

Kortom het kan alle kanten op gaan. De enigen die zeker weten hoe het zit zijn degenen met een contract op zak en hun (Toekomstige) teambazen en team eigenaren.
Mijn idee: Raikkonen stopt. Ricciardo naar Ferrari. Max nog bij Redbull. Sainz naar Renault. Hamilton en Bottas blijven bij Mercedes. Ik vraag me dan alleen af wie er bij Redbull bij komt. Zal Kvyat niet zijn.
@rednasnamsob: ik denk sowieso dat het een grote stoelendans wordt
@rednasnamsob: denk dat er komend jaar niet veel gaat gebeuren. Merc en RB houden dezelfde coureurs. Vet blijft ook. Raik stopt. Alonso weg bij McLaren. Er komt dus 1 Ferrari zitje vrij…. ik denk dus dat Alonso terug gaat. Max gaat in 2019 of 2020 naar Merc….
Leuk allemaal om dit te lezen. En het zou allemaal kunnen kloppen. Maar zeg niet dat als een van jullie het uiteindelijk bij het rechte eind heeft: “Zie je, dat wist ik wel”. Want we weten maar half (of eigenlijk nauwelijks) wat zich allemaal achter de schermen afspeeelt en welk toeval of plotseling incident uiteindelijk zal leiden tot de nieuwe stoelebezetting. Desalniettemin: speculeren en je gedachten de vrije loop laten mag hoor.
Het zou heel de F1 ten goede komen als RB een coureur voor een Ferrari motor deal ruilt. Uiteraard dan geen teruggeschroefde versie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).