Ga aan de haal met de elegante ex van Elton John

Auteur: , 20 Reacties

Het is Sir Elton John voor jou, okay?

Veilingen, wat zijn ze fijn. Er duiken geregeld pareltjes op die het bespreken wel waard zijn. Sterker nog, de veiling waarop deze Bentley S1 Continental Sport Saloon begin december staat is dezelfde waar twee oude liefdes van de Beatles aangeboden zullen worden. Voor Sir Elton John is het overigens ook niet zijn eerste auto waarvan hij zal scheiden. Denk bijvoorbeeld eens terug naar deze waanzinnig fraaie Ferrari Daytona.

De Sport Saloon is er een van slechts 431 ooit gebouwd. Het koetswerk is afkomstig van niemand minder dan H.J. Mulliner, die de fastback gedeeltelijk in een windtunnel ontwikkelde. De auto die een van de duurste van zijn tijd was, vervoerde met gemak een persoon of vier in uitzonderlijke luxe. Wat volgens Elton John een van de mooiste auto’s ooit gemaakt is, zal volgens veilinghuis Bonhams zo tussen de € 450.000 en € 560.000 op moeten leveren.

Elton was echter niet de eerste eigenaar van de Continental. Niet zo gek, gezien de auto een kleine twaalf jaar ouder is dan hijzelf. Rocket Man nam de wagen pas in 1976 over, nadat hij al enkele keren van eigenaar was gewisseld. De zanger bracht de wagen vrijwel direct na aankoop naar Weybridge Automobiles, waar hij volledig gerestaureerd werd. Vervolgens zou hij 25 jaar in zijn bezit blijven, waarna hij hem in 2001 weer verkocht aan een ander.

De resterende jaren werd hij net zo goed vertroeteld. Naast zijn vele opknapbeurten, waarvan de laatste meer dan £ 30.000 kostte, kwam hij gelukkig ook nog aan een aantal ritjes toe. Hoewel er geen exacte tellerstand duidelijk is, weten we dat hij onder zijn een na laatste eigenaar tot meer dan 1.000 mijlen kwam. Voor op de speciale zondagen, zullen we maar zeggen.20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik zie mannen in een onberispelijke smoking en dames (geen vrouwen) in een avondjurk met van die lange handschoenen, Craven-A of B&H rokend met zo’n sigarettenpijpje, ze zijn onderweg naar het casino van Deauville, een avondje uit tijdens the continental trip.
Hij houdt de deur voor haar open, er staat ook nog een Simca Versailles taxi voor het hotel.
@desjonnies: Sir Elton Sjonnie? 😉
@desjonnies: Alleen zal Elton John niet een deur openhouden voor dames…
@viezefreddyw: nou, dat zeg je nu wel. En ik hoor wat je zegt. Maar ze zijn vaak heel galant de wat vrouwelijkere heren onder ons. 😂
@desjonnies: ik zie het goeie tijdperk van Bentley.. man wat een prachtige bakken bouwden hun toentertijd!
@volvonerdy70:

Mwah .. Tis op de slappere vering na gewoon een toen al veel te ouwe Rolls royce ..
@lincoln: gelukkig zie je dat nu nooit meer gebeuren.. Skoda en VW doen er ook niet aan mee….
@volvonerdy70:

Nu is Bentley VAG .. en meer Bentley dan ooit ..
@lincoln: dat ben ik niet met je eens!
Oh wat een schitterende wagen zeg. Prachtig ook met het hout in het interieur.
Vroeger had Bentley nog wel elegantie en klasse ..

Mwhahahahahahaha ..
Gelukkig heeft autoblog het over zijn auto.
@cossiekiller: genoeg andere leuke verhalen over de man te vertellen hoor. Iemand die de decadentie en de rock&roll lifestyle van de jaren 70 mede heeft weten te perfectioneren..
Jammer van die radio.
Goede kwaliteit, meer gerestaureerd dan km gemaakt
Naast het zijn van een bijzonder getalenteerd muzikant heeft de man ook nog eens een erg goede smaak qua auto’s, wat een held is het ook.
@racerx: En zijn optreden in Kingsman 2 was overigens ook vermakelijk.
Nikita is de enige ‘ex’ die ik van Elton John over had willen nemen…
@awesome: Nikita is een Russische jongensnaam… Precies waar het lied over ging…
dit is echt een auto om your highness in te veroveren! ik ga hem maar impoteren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).