Gallery: de lekkerste tweewielers uit Genève

Auteur: , 30 Reacties

Terwijl we ons vergaapten aan alle mooie vierwielers die in Zwitserland stonden, vond collega @dizono de tijd om ook nog even naar de tweewielers te kijken.

Jaja, je bevind je hier nog steeds op autoblog, maar soms maken we even wat tijd en ruimte voor motorblog. Ach, zolang er maar een dikke motor inzit, vinden we eigenlijk alles wel tof op de redactie. Vooral collega @dizono heeft een ernstig geval van het motor-virus opgedaan. Op zijn Yamaha, voorzien van ettelijke stijlvolle stickers, trotseert hij met enige regelmaat ’s lands trajectcontroles. Het is zelfs zo erg dat hij ook zo’n felgekleurd pak heeft en dergelijke.

Op de beurs in Genève was hij dan ook opeens even verdwenen. Later kwam hij terug met het verhaal dat hij met een beursbabe in gesprek verzeild geraakt was over de mogelijke toetreding van Zwitserland tot de EU. Maar we vermoedden al dat dat een leugen was. Zwitserland is namelijk geen joiner.

Toen we deze plaatjes onder ogen kregen bleek wat hij echt uitgespookt heeft. Maar, we wilden de beelden je desalniettemin niet onthouden. Bij deze dus @dizono’s tweewieler selectie van de beurs, speciaal voor de liefhebbers.30 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik mis de nieuwe Superduke r
Doet toch een beetje pijn, al die heerlijke Ducati’s tussen de Audi’s…. Ik mis trouwens de heerlijke Yamaha XSR900 Abarth.
@trustmeiamanengineer: en toch denk ik dat ze bij Ducati, god op de blote knieën mogen bedanken dat ze zijn ingelijfd door Audi. :P
Iemand gaat z’n leven haten na het lezen van dit artikel…..motorblog :D
Leuke retro BMW!
Zit eigenlijk niets tussen waar je hebberig van word.
Zo’n f800gs is rationeel gezien mss nog de beste keuze van de hoop, maar ook daar zit niet in qua emotie.
@Hupke: ik zie alleen de 1200GS… Jammer dat motoren vaak zo slecht uitkomen op de foto’s…
@Hupke: gelukkig zijn de meningen daarover verdeeld. Je rijdt zelf niet? Ik zou toch best graag de nieuwe Fireblade willen proberen, denk dat dat genoeg emotie opwekt…
@racerx: ik denk het ook niet. Een beetje kenner herkent de 1200GS aan de boxermotor. De 800GS heeft een paralleltwin.
@Hupke: rationeel of emotie, wat is het nu eigenlijk?
De meeste van ons zullen nooit een supersport auto kunnen bezitten dus een supersport motor is de next best thing . Al is tegen de 300 met een motor rijden meer beleving dan met een auto. ;) daar worden de mannen onderscheiden van de jongetjes .
Een échte autogek, is ook motorgek.
Helaas dat MV agusta niet aanwezig is, volgens mij gaat t daar niet zo goed mee de laatste tijd
@janmetdelangeachternaam: ze waren onder curator gebracht, dan weer niet, dan weer wel… Nu zeggen ze dat ze bezig zijn met een nieuw model maar vanwaar ze het geld halen en of het waar is… Is op zijn Italiaans.
@boomhauwer: Oplossing: Victor Möller!
@janmetdelangeachternaam: heeft Mercedes MV niet overgekocht? Meen me zoiets te herinneren..
@2wheeler: een deel hadden ze
@2wheeler: Vandaag is naarbuiten gebracht dat ze een flinke kapitaalinjectie krijgen van een investeringsbedrijf dat doorgaans investeert in technische startups… Ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen, schijnt dat MV ook een beetje ten onder is gegaan aan hun eigen groei de afgelopen jaren…
Dank @Dizono ! Motoren krijgen niet de liefde die ze verdienen. Al staat er hier ook weinig waar ik het warm van krijg als ik eerlijk ben. Heb meer met de wat oudere motoren.
@2wheeler:
Precies. Ik kom net terug van een ritje op mijn ’98-er Triumph Trophy 900. Effe de driepitter uitgelaten. Twijfelde wel even, de Honda V65 Sabre moet eigenlijk ook weer even asfalt onder de banden krijgen.
Keuzes….
@sabrerator: lekker lekker! De mijne moet dit jaar maar echt eens opgeknapt worden. Elke keer als ik er nu op zit, denk ik of aan alle dingen die ik er nog aan wil doen, of aan een compleet andere motor.

Denk dat het er op neer gaat komen dat ik ‘m helemaal om ga bouwen naar mijn smaak. Om vervolgens met veel verlies weer te verkopen…
@2wheeler:
Maar dan heb je wel weer je portie sleutelvreugd gehad.

Vanmorgen met een kameraad beide motoren uitgelaten met een rondje Hoeksche Waard.
Leve het ouwe spul!
Van die retro BMW word ik wel ernstig hebberig moet ik zeggen. Verder mag er van mij best wat meer aandacht op autoblog komen voor 2 wielers.
Hey zagen jullie dat ook……een Ducatie Quattro!! wat een grip zal die hebben zeg pfff
@HIM: enige overeenkomst is denk ik het onderstuur als je goed gas geeft in de bocht…
Ik heb niks met die retro-meuk. Ga er maar lekker op zitten met je baard en trendy houthakkersshirt… lekker flaneren en frappuchino’s drinken met amandelmelk.

Schuif die multistrada maar door naar mij dan, als het moet. ..
BMW voor mij aub!
Die bromfiets van Ducati met die haviksneus (foto 7) dat gaat toch niet verkopen?
@mashell: ik heb het geld er niet voor (over) maar als ze hem komen brengen zeg ik geen nee. Moeders mooiste, nee. Maar dat hoeft ook niet. Dat ben ik al
Zo’n Africa Twin is toch vele male mooier dan een GS met zijn boxermotor zeg
De BMW “cafe racer” is fraai. kHeb er zo één gehad op basis van een R80. Alleen BMW begrijpt er weer geen zier van door een moderne uitlaat erop te zetten. Dat moeten gewoon twee pijpen zijn aan weerszijden. Een cafe racer is symmetrisch, sic.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).