Gebruikt Force India vanaf dit seizoen de naam FORCE?

Auteur: , 15 Reacties

Hete speculaas recht uit de krochten van het reaguurdersgilde.

Beatrice-Haas

Het F1 seizoen komt langzaam maar zeker dichterbij en zodoende komen er ook weer wat meer nieuwtjes naar buiten betreffende de sport. Sommige informatie is echter wat minder HEET dan andere en verdwijnt zodoende, misschien wel onterecht, naar de achtergrond. Zo is vandaag hét grote F1-nieuws uiteraard Max Verstappens bevestiging dat hij een nieuw dinnetje heeft. Zo’n brekend bericht slokt begrijpelijkerwijs al het andere op. Gelukkig zijn er nog F1-diehards als @edge die voorbij de headlines kijken.

Edge vond in het register van de ‘Engelse Kamer van Koophandel’ het bedrijf FORCE FORMULA TEAM LTD. Het adres van het bedrijf wordt gegeven als Dadford Road, Buckingham Road, Silverstone, Silverstone, United Kingdom, NN12 8TJ en de directeur is ene Robert Fernley. Wacht even, dat zijn het adres en de teambaas van Force India!

Het is al langer bekend dat Force India een nieuwe naam overweegt. Vorig jaar werd het Indiase vlag thema op de Force India al bruut aan de kant geschoven ten faveure van de roze livery van (Oostenrijkse) sponsor BWT. De oorspronkelijk naam van het team van eigenaar Vijay Mallya werd deels geboren uit vaderlandsliefde en deels uit het idee dat Indiase bedrijven zouden kunnen fungeren als sponsors. Dat laatste kwam echter niet of nauwelijks van de grond, terwijl Vijay’s liefde voor India wellicht ook wat bekoeld is nu hij er gezocht wordt voor fraude. De Force India naam werd zodoende meer een last dan een lust.

De vraag/is was alleen nog: wat wordt de nieuwe naam. In mei en de zomer van vorig jaar werden al de bedrijfsnamen Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technologies, Force One Hospitality and Force One Brand vastgelegd in het Verenigd Koninkrijk, met als vermelde directeur Dr Thiruvannamalai Laskshimi Kanthan. Die laatste is al jarenlang een zakenpartner van Vijay Mallya. Uiteindelijk werd het idee om het team een variant van Force One ‘X’ te noemen afgeschoten, omdat de naam teveel zou lijken op Formula 1.

Nu lijkt het team dus af te stevenen op de naam FORCE, zonder ‘One’. Hier zitten echter nog minimaal twee haken en ogen aan. Of een haak en een oog, net wat je wil. Ten eerste moet de FIA zoals altijd nog haar goedkeuring geven voor een naamsverandering. Het tweede en mogelijk interessantere punt heeft te maken met niemand minder dan Bernie Ecclestone.

Medio jaren ’80 verscheen er namelijk een Amerikaans team aan de start, genaamd Beatrice-Haas. Het team wist zelfs ex-wereldkampioen Alan Jones aan zich te binden. Zoals het geval was bij zoveel F1-teams in die tijd mondde het avontuur echter uit in een deceptie. Na enkele jaren kocht Bernie Ecclestone de restanten van het team, om er vervolgens niks meer mee te doen. Waarom dit dan toch mogelijk relevant is? De officiële naam van Beatrice-Haas was Formula One Race Car Engineering (FORCE). Naar verluidt heeft de oude Bernard de rechten nog…

UPDATE 1: Force India zal een nieuwe naam, logo en auto lanceren op 25 februari (in Barcelona).

UPDATE 2: De nieuwe naam is Racing Point.15 reacties

Hmm… Geen waardevolle vermelding voor onze F1 Maarten van Rossum : @Edge?
@dieselkameel: Overheen gelezen vriend.
@viezefreddyw: Ah mijn oost Indische dyslexie trad weer op
The Force is tevens een Engelse raceklasse voor historische F1 bolides.
Die ouwe Bernie zal geen probleem vormen. De officiële naam van Beatrice-Haas was inderdaad Formula One Race Car Engineering, maar dat wordt nergens in de Engelse KVK-registratie als FORCE afgekort, terwijl Force India hun nieuwe naam ook echt als FORCE heeft laten vastleggen.

Bernie heeft de rechten voor Formula One Race Car Engineering wel nog in handen, overigens. Volgens de Engelse KVK is het bedrijf nog altijd actief en heeft het op 8 januari jongstleden alle benodigde stukken netjes ingeleverd.
@Edge: Als jij poept, komt je poep er dan uit in de kleuren van een startfinish-vlag? Wat heb jij een kennis kerel! Mooi om te zien.
@berlinetta: de uitkomst qua kleur weet ik niet, maar waar andere mensen op gang komen van een kop koffie, gaat hij waarschijnlijk pas los als de rode lichten uit zijn…
May the force be with you…
FORCE GP of FORCE Racing zouden al een stuk beter klinken imo, alleen FORCE klinkt een beetje karig.
@theracingelf: ik zou zeggen dat als het bedrijf geregistreerd staat als FORCE FORMULA TEAM dat het logisch zou zijn om te veronderstellen dat ze onder de FORCE FORMULA gaan racen….
Na jaren Force India mag het nu Force Netherland of Force Mol heten? Het is mede oprichter niet gelukt in eigen land, misschien nu maar in het land van de andere oprichter; Nederland.
Hoe gaan we dit seizoen winnen?
Use th…

Nee sorry, die vind ik zelfs te slecht 😋
May the Force be with you!
Dat vond ik vorig jaar zelfs een vooruitgang dat force india roze werd wat een fletse grijze bak was dat
Dr Thiruvannamalai Laskshimi Kanthan

Ik wil graag een klinker kopen, Hans. De A van Anton.
Dan wil ik het graag zeggen.

Dr. …. …..Thir…. Thiruvanna….dr. Thirrmmajbbdkkk……

Helaas je tijd is voorbij, Rick. De beurt gaat naar een ander….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).