Geduldige Tesla kopers krijgen een extra Model 3 gratis

Auteur: , 37 Reacties

Met de nadruk op 'Model'.

tsla

Het leven is hard voor mensen die direct toehapten toen ze Tesla’s Model 3 konden bestellen. Ze wachten inmiddels al zo’n twee jaar op hun auto’s. Gelukkig konden ze zich nog vastklampen aan de belofte van Elon Musk himself. De vroegste reservatie-houders zouden immers extragratis ‘something special’ ontvangen als bedankje voor hun vroege vertrouwen in het product.

De speculaties gingen natuurlijk direct alle kanten op. Zouden klanten van het eerste uur een speciale kleur kunnen aanvinken op het spec-sheet? Zouden ze een gratis abo-tje krijgen om hun auto’s aan Tesla’s Superchargers te hangen? Zouden een enkeltje naar Mars krijgen via SpaceX? Helaas voor de klanten is de keuze op een ander cadeautje gevallen. Hoewel, dat enkeltje naar Mars schijnt nog steeds een optie te zijn voor diegenen die het luidste klagen over levertijden op de sociale media.

Enfin, Redditors hebben het langlopende mysterie ontrafeld. Het cadeau van Elon is niet, zoals user happy_jappy opperde, een ‘I waited almost 2 years to get this car and all I got was this lousy T-shirt’-T-shirt. In plaats daarvan doet Elon naar verluidt een Max Verstappen, door zijn trouwe discipelen een modelauto van hun eigen Tesla Model 3 te schenken. Dat wil zeggen: een schaalmodel met dezelfde spec als hun ‘grote’ Model 3’s. Op zich wel een tof kleinood natuurlijk.

Zou jij blij zijn met dit cadeau na jaren wachten, of zou je een gegeven modelauto ongegeneerd in de bek kijken? Laat het weten, in de comments!37 reacties

Dan is natuurlijk nog de vraag hoe lang ze op de modelauto moeten wachten.
@Corrado16v: dat is weer afhankelijk hoe snel aliexpress is met verzenden
@raoufff: max 3 a 4 weken dus? Kan musk die productie niet naar china tillen?
Als je S3XY wil zijn, moet je een beetje hard to get spelen.
Ik dacht meer aan een gratis upgrade naar het S model maar een 1:18 Bburago 3 is mij ook wel wat waard!
Props voor de paint skills @Jaapiyo
Komt die met snellader en een afstandsbediening?
En bij 6 jaar wachten een trapauto gratis.
@rulefollower: Ik denk niet dat je niet meer hoeft te betalen voor je model 3 als je 6 jaar hebt gewacht
Ome Elon’s Spiegeltjes & Kralen programma :-)
Als verzamelaar zou ik het wel waarderen. Toch leuk om een model van jouw auto te hebben?
@sportevo: Zeker mee eens. Ik heb inmiddels redelijk wat van m’n auto’s ook op schaal. Vind ik ook mooi. Enige jammere vind ik, ik kan nergens een model van de E34 M5 Touring vinden. Heb hem in sedan in exact dezelfde kleurstelling/velgen als mijne. Maar helaas geen Touring. Camaro, m’n Alfa’s heb ik allemaal goed. Correcte kleur enz.
@e34m5touring:
Neem aan, dat dit geen nieuws voor je is, desondanks, voor de zekerheid :

https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/modelauto-s-1-18/m1238141560-bmw-e34-m5-touring-blauw-otto-models-ot198-nieuw.html
@amghans: Huh, nooit gezien. Ik heb de sedan van Ottomobile. In Daytona Violett met de juiste wielen. Bedankt, ga gelijk even mailen.
@amghans: die wilde ik hem net doorsturen, had de link naar de site van de fabrikant al klaar staan: https://otto-models.com/en/ot198/345-bmw-e34-m5-touring.html
@sportevo:
Had ik ook al even op gekeken. Maar op die site staat ‘SOLD OUT’, de fabrikant kan ‘m kennelijk niet meer leveren. Dus als E34M5Touring ‘m wil hebben is-ie aangewezen op wat er tweedehands beschikbaar is.
@amghans: had ik gezien, dat was dan ook mijn vervolg reactie geweest, even zoeken op de marktplaatsen of ebays van deze wereld.
@amghans: lekker bezig! Als je nog schaalmodellen van de ’87 Renault 5 GTS (wit), ’94 Peugeot 306 XSi (boreauxrood), BMW E93 cabrio (Le Mans blauw) of ’07 Lexus RX350 (olijfgroen) tegenkomt, houd ik me aanbevolen ;)
@beefcake:
Dat wordt beurzen aflopen. De meest voor de hand liggende : de NAMAC beurs (in Houten, meen ik).

Qua R5 GTS : een specifiek GTS model wordt lastig. Er zijn wel modellen van de ‘Supercinq’ gemaakt, maar de meeste zijn Turbo’s. Wat info :
http://www.namac.nl/archief/index.php/18-de-antwoordman-archief.html?limit=3&start=198

Van de 306 zijn er modellen van de facelift (1998), zelfs in bordauxrood. Prefacelift heb ik niet kunnen vinden, maar als ze bestaan ligt het voor de hand, dat die geproduceerd zijn door op franse auto’s gericht fabrikanten als Norev en/of Majorette.

Van de E93 cabrio zijn er genoeg modellen, maar ik heb zo in de gauwigheid geen Le Mans blauwe kunnen vinden. Dat wordt één in een andere kleur kopen en de airbrush hanteren. Of iemand vinden, die dat voor je doet.

Een RX350 is vast wel via de website van een Japanse fabrikant te vinden.
@amghans: nice! Ik ga ermee aan de slag, thanks!
@beefcake:
En als je dan toch met die airbrush in de weer bent . . .
https://www.ixomodels.com/index.php?route=product/product&product_id=2221
@E34M5Touring: is het toeval dat de modellen dezelfde kleur hebben of heb je ze zelf gespoten/laat je ze spuiten?

Ik heb een paar jaar terug onze Cecotto M3 laten namaken. Standaard model van een rode Cecotto van Autoart met donker interieur Macau blauw laten spuiten en het interieur lichtgrijs, precies zoals de echte.
@sportevo: Nee ik zoek er op. Nou waren, op 1 na, al m’n Alfa’s rood dus die zijn niet zo moeilijk. Daytona Violett is alweer lastiger maar ik wist dat Ottomobile die leverde in Daytona dus daar heb ik gewoon naar gezocht. Die Touring had ik nog nooit gezien, daar heb ik toen wel een hele tijd naar gezocht. Maar daar ben ik nu mee bezig dankzij @amghans: Dus die ga ik toevoegen aan de collectie. Alleen even de wielen wisselen met de sedan. Dan is ie aardig close. Camaro kostte me nog wel zoeken trouwens. Ik had een Midnight blue en die zijn in het echt en op schaal niet heel veel geleverd. Gelukkig nog 1 kunnen krijgen. Model aanpassen zoals jij hebt gedaan wil ik ook nog eens doen. Gewoon eens om te proberen.
@e34m5touring:
Uit grote, ongegeneerde nieuwsgierigheid : is het je inmiddels gelukt de E34 M5 Touring aan de collectie toe te voegen ?
@amghans: Hij is besteld! Nogmaals bedankt voor de tip.
@e34m5touring:
Super, graag gedaan !
model model 3

Ja, dat las je in je hoofd met twee verschillende manieren van uitspreken: De eerste als modèl (nederlands) en de tweede als modul (engels)…
2 jaar+ wachten op zo’n lelijk hok. Op een handgeboetseerde Bugatti prima, maar hou toch op met die Tesla-luchtbel.
Dan zegt hij over 5 jaar; Fopje! Iedereen heeft zijn Model 3 al geleverd gehad!
Zo te zien heeft Jaapiyo weer zijn wekelijkse speurtocht naar Tesla-nieuws gehad.

Als ze verlies maken is het niet goed, als ze kosten willen besparen is het ook niet goed.

Ik wacht ook al jaaaaren op mijn Porsche mission E.
Best wel sneu voor al die kopers die 1000 Dollar aanbetaald hebben voor een Model 3 en dachten dat de door Tesla beloofde 1 op 24 over het benzineverbruik ging…
@moveyourmind: als je een Tesla aanbetaalt en je denk dat Tesla over benzinrverbruik spreekt ben je sowieso niet heel helder.
Max geeft ze ook weg ..
@ikleesookoverautos: ja, die wachten al jaren op het beloofde kampioenschap
You know where you can put that.
Wacht even, iets dat in je hand past gestroomlijnd en electrisch is.
Zou Robert Doornbos daar iets mee te maken hebben?
Met hoeveel schaamrood op de kaken zou dit aan de vergadertafel op maandagochtend bedacht zijn???
@4wheels: idd wat een debiele aktie van Tesla en dat het ook nog eens door Elon Musk himself wereldkundig gemaakt wordt. Wat een armetierige tegemoetkoming. Wat ben ik blij met het feit, dat ik er niet ingetrapt ben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).