Red Bull: “Wintertest in Spanje is ruk”

Auteur: , 31 Reacties

Het missen van tracktime gaat ze niet in de koude kleren zitten bij Red Bull Racing.

sneeuw

Hoewel de eerste berichten vanuit kamp Red Bull over de snelheid van de bolide van dit jaar best positief zijn, klaagt het team steen en been. De barre weersomstandigheden die de testlocatie teisteren zorgen voor irritatie bij de coureurs en de teamleiding. Vooral teambaas Christian Horner laat weten dat het wat hem betreft dom is om in deze tijd van het jaar in Europa te testen. Hij laat in de Guardian optekenen:

Hier zitten we in de sneeuw, dus overal zou een betere locatie zijn. De reden dat sommige teams de test hier willen afwerken is het kostenplaatje, maar uiteindelijk kost het je geld. Immers kunnen we op deze manier niet op tijd problemen van de auto’s identificeren, waardoor het risico op een uitvalbeurt in de eerste races groter is.

We weten niet of die laatste reden de kleinere teams nou meteen overtuigt. Immers staan zij normaal gesproken achter Red Bull op de grid, dus een uitvalbeurtje van een rode stier levert hen eerder voordeel dan nadeel op. Enfin, ook beide coureurs van de Oostenrijkse renstal geven aan volgend jaar liever in Bahrein te testen, zoals in het verleden gebeurde. Max laat optekenen dat hij testen in Bahrein ‘wel handiger’ zou vinden. Tevens geeft hij aan niet zo’n fan te zijn van winterse temperaturen, ondanks dat hij er mee opgegroeid is.

Voor teamgenoot Ricciardo geldt dat laatste niet. In de stad Perth, waar hij vandaan komt, zakt het kwik in de winter (onze zomer) gemiddeld tot een graadje of 13 in de koudste maand juli. De Ozzie was wellicht daarom wat kleurrijker in zijn bewoordingen:

We saw it all. We saw snow, we saw ice, we saw frost, we saw…nipples that could cut through glass…But unfortunately we didn’t see many laps.

De honeybadger vervolgde zijn relaas nog door te stellen dat als het in de tweede testweek ook sneeuwt, hij live op camera een van zijn tanden eruit trekt. De frustratie is real…

Het argument tégen testen in Bahrein werd echter ook meteen weer gemaakt door Haas F1 teambaas Günther Steiner. De kosten van zo’n operatie lopen volgens hem nou eenmaal enorm op. Je bent er namelijk nog niet als je het team en de auto’s naar Bahrein hebt gevlogen. Sterker nog: dan begint het pas. De natuur van testen is dat je nieuwe onderdelen vanaf de fabriek laat aanrukken. Naar Barcelona kan dat via wegvervoer, naar Bahrein moet dat allemaal met het vliegtuig. Zo’n luchtbrug in stand houden is stervensduur, volgens de Italiaan. Het debat zal dus nog wel even doorgaan…31 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Het lijkt wel winter bij de wintertest…
Hebben ze bij RB direct een uitvlucht als het tegenzit bij de start van het seizoen. Zie Max zijn laatste jaar bij RB rijden.
@ericc: werd dat afgelopen seizoen ook niet geroepen? Max zijn laatste seizoen bij RBR
@ericc: hoe minder goed de Red Bull is, hoe minder goed Max daarmee kan presteren hoe lager zijn marktwaarde en hoe groter de kans is dat het voor Max juist financieel interessant is te blijven bij Red Bull. Beetje zoals Alonso, die zit ook “vast” bij McLaren.
Als ik de weerberichten van Europa zo bekijk, dan zie ik dat het niet overal zulk slecht weer is. Waarom dan niet uitwijken naar een ander circuit in Europa? Er zijn immers genoeg circuits. Ik zie niet in waarom het per se in Barcelona moet zijn.
@berlinetta: F2 gaat idd naar Paul Ricard.
@berlinetta: het is ook een kwestie van pech/geluk.

Ze hebben ook wel eens prachtig voorjaars weer gehad en als ze volgend jaar uitwijken naar bijvoorbeeld Jerez, dan is het straks daar slecht weer.

Daarnaast is Barcelona een redelijk random circuit qua bochten om te testen. Monza is dat bijvoorbeeld niet.
@sportevo: en er wordt altijd getest op Barcelona, bekende baan met goed vergelijkingsmateriaal.
@berlinetta: Je dacht dat je het F1-circus een weekje van te voren even naar een ander circuitje kan verplaatsen? Zal logistiek totaal niet lastig zijn.
Haha Ricciardo zijn reactie, geniaal! Die Horner begint steeds meer en meer Vettel trekjes te tonen.. Altijd maar zagen en klagen, het is nu eenmaal zo. Suck it up buttercup.
het is vandaag toch een graad of 14 in Barcelona?
Volgens mij was het al een week bekend dat er een koude-front over Europa heen zou gaan voor een aantal dagen. Voor 2 dagen was het klote weer in Barcelona. Ze hadden simpelweg kunnen zeggen: we kappen er voor 2 dagen mee en dan plakken we die 2 dagen er achteraan.
Het kost een beetje, maar je kan wel testen.
Flexibiliteit anno 2018 bestaat ook niet meer.
@gregorius: Ik vind het ook wel vreemd. Het was al een tijdje bekend dat het koud ging worden. Ze hadden de tests waarschijnlijk wel kunnen verplaatsen.
@berlinetta: Was ook een idee van de teams maar Williams en Ferrari waren daar op tegen. Had iets te maken met die filmdag die zij voor de tests hadden, vind ik nog steeds raar want die kan je toch ook verzetten lijkt mij?
Red Bull heeft als enige F1 team sneeuwkettingen, kunnen we niet gewoon een zomer- en een wintercompetitie starten?
Rondje Lech-Mooserwirt in 2 min 50 en de Russische proppermeisjes uit Ischl om het publiek een beetje warm te houden?

Anyhow, stop whining start racing
Wat een zeikerds, het is de eerste keer in 10 jaar dat het sneeuwt in Barcelona en toen was het ook nog in december. Dat het nu gebeurd is een enorme toevalligheid
Horner moet eens stoppen met spijkers op laag water zoeken.
@bassx: whut?
@bassx: spijkers op laag water zoeken?
Bij die andere rooie stier, met japanese motor, lukt ’t testen anders wel.
@utregcity: JDM Power altijd goed.
@ikleesookoverautos: zal Alonso een andere mening over hebben.
Is er niks beters dan Bahrein?
@jeppie: precies, Assen bv, oh wacht…
@utregcity: gewoon rondje afsluitdijk, lekker random.
Mietjes…., er zijn anderen die vandaag 110 ronden hebben gereden. (Vandoorne)
Vreemd, staat me toch echt bij dat RB een van de teams was dat in Barcelona wilde blijven testen.
we saw…nipples that could cut through glass…

Hoe dan, zonder grid girls?
@tweetyv6: wil je dat echt weten?
Kunnen ze klagen dat ze niet goed kunnen testen, maar de andere teams rijden in hetzelfde weer dus hebben er evenveel last van

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).