Geen extra maatregelen voor luchtkwaliteit in Nederland

Auteur: , 19 Reacties

Pak die diesel en ga!

Geen extra maatregelen voor luchtkwaliteit in Nederland

Terwijl de druk in Duitsland met de seconde verder opgevoerd wordt, lijken we de situatie rondom de Europese normen voor fijnstof in Nederland nog redelijk in de hand te hebben. Vandaag heeft het gerechtshof in Den Haag namelijk een kort geding in de doofpot gestopt, dat was aangespannen door Milieudefensie en de Stichting Adem. Hierdoor hoeft de overheid voorlopig geen extra maatregelen te nemen om aan de Europese norm voor fijnstof te voldoen.

Met de uitspraak stelt de rechter de staat alsnog in het gelijk. Eerder, in september vorig jaar, werden de verschillende milieuorganisaties namelijk in het gelijk gesteld. De uitspraak van de rechter betekende voor de staat een onredelijke klap. Dankzij de uitspraak van de rechter in september mocht de staat niets ondernemen waardoor de luchtkwaliteit verder zou verslechteren. Zo mochten, bijvoorbeeld, de snelwegen niet verbreed worden en mocht de maximumsnelheid niet verhoogd worden. De staat ging vervolgens in beroep tegen het onredelijke verbod en krijgt nu wederom gelijk, waardoor ze in het feite wel mogen doen.

De staat hoeft daarnaast geen bepaalde veiligheidsmarge te hanteren. Dit is iets waarnaar de milieurorganisaties wel verlangden. Volgens de uitspraak van de rechter kunnen ze hier niet toe gedwongen worden.

“Die verplichting kan niet leiden tot toewijzing van de vordering om iets extra’s te doen bovenop de verplichtingen die uit de Europese regelgeving voortvloeien.”

Wel moet de staat ervoor zorgen dat het de grenswaarden van de Europese norm voor fijnstof niet nog eens overschrijdt.19 reacties

Top. Lekker die hippe groene stadsmensen uitroken.
@kroon: die hippe groene mensen wonen doorgaans in het westen. Met de dominerende zuidwesten wind in Nederland rook je voornamelijk de Oostelijke inheemse inboorlingen in het koninkrijk uit
@kroon: als we naar de knoppen gaan, dan gaan we met zn allen.
juistem meer asfalt, hogere max snelheid, ik ben voor,
@gove: invoegen op de snelweg in de 1e versnelling
Ik vind het een goede uitspraak. Begin jaren 90 ging ik vaak met mijn ouders naar Parijs. Als je daar rondliep ademde je ongeveer 20% lucht en 80% ellende in. De levensverwachting van Parijsenaars ging toen al richting de 80. Volgens mij valt het allemaal wel mee.
@hijman85: Ja en vroeger was het nog beter, toen stookten ze allemaal nog met kolen.
Tot we zien hoeveel die duitsers het oplevert.
@pielemuis: sshht, dit soort informatie moet je voor jezelf houden. Straks breng je nog bepaalde mensen op ideeën.
whahaha ..

teveel ambtenaren zitten zelf nog met een discutabel verkregen vuile diesel ..

als die corrupte varkens daar niet ingetrapt waren hadden ze allang belastingparadijsjes gemaakt van de door dieselaars gefinancierde wegen ..
En autoblog danst weer lekker mee met de groene kerk gekte door een plaatje uit China (?) te plaatsen. NOS vanochtend ook al van een regenachtige/mistige dag als “vervuiling”. Zucht…
Ben al volop aan het zoeken op mobile.de naar een mooie volle F10 530/535D!
@isobmw: katalysator en roetfilter er uit. Goeie software er over en veel gas geven in de milieu zones
Die foto past er ook bij “euhem”.
Weg met de diesels!
“Wel moet de staat ervoor zorgen dat het de grenswaarden van de Europese norm voor fijnstof niet nog eens overschrijdt.”

Aha, en hoe gaan ze dat doen?
@Esprit_de_Flandre: denkbeeldige grens trekken met België en Duitsland? En daar de fijnstof tegenhouden?
@fouadski: Build the filter! Build the filter!

And ze Germans are going to pay for it…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).