Gelekt: de BMW 2002 Hommage

Auteur: , 18 Reacties

In de afgelopen jaren toonde BMW ons regelmatig concept cars die een hommage waren aan klassieke modellen van het merk. Ook dit jaar, het jaar waarin BMW een eeuw bestaat, wordt zo'n Hommage tevoorschijn getoverd. Een inkoppertje, want de Duitsers kozen voor het model dat dit jaar een halve eeuw bestaat: de 2002.

BMW 2002 Hommage

Natuurlijk bestond de 02-serie uit méér modellen dan de 2002 alleen, maar voor de hand ligt dat BMW de inspiratie niet bij de 1502 en 1602 vandaan haalde. Waar die inspiratie dan wel vandaan kwam? Bij de 2002 Turbo natuurlijk, met zijn woest uitgebouwde spatborden en opzichtige stripings. ‘Die auto luidde een tijdperk van succes in voor BMW,’ zegt BMW’s design-sheriff Adrian van Hooydonk. ‘De compacte tweedeurs coupé is een van de auto’s die BMW gemaakt heeft tot wat het nu is.’ Daarnaast was de 2002 Turbo de eerste productieauto in Europa met een turbo, die inmiddels gemeengoed is geworden.

De 2002 Turbo kunnen we allemaal wel uittekenen in het wit met een striping in de M-kleuren. Voor de 2002 Hommage koos BMW echter voor Space Race Metal, wat behoorlijk wat cooler klinkt dan lichtblauwmetallic. Dat wordt gecombineerd met matzwart, een kleur die er in de jaren ’70 bij raceauto’s voor moest zorgen dat de coureurs niet verblind werden door de zon. De kenmerkende chroomrand die bij de 2002 rondom de complete auto loopt is bij de 2002 Hommage uitgevoerd in carbon. Ook de opvallende knipperlichten op de voorste hoeken van de auto zijn bij de concept car in een nieuw jasje gestoken.

Ook een aantal andere details die ‘typisch 2002’ zijn, zijn bij de Hommage terug te vinden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de enkele ronde koplampen – BMW moest toen nog bedenken dat dubbel rond er beter uitzag. Aan de achterkant is het BMW-logo terug te vinden rechts naast de kentekenplaat, net als bij het origineel. Het mooiste detail is echter van de Turbo overgenomen: de tekst ‘Turbo’ staat in spiegelbeeld op de voorspoiler. Voor maximaal Überholprestige.

UPDATE: en we hebben inmiddels ook officieel beeld van deze conceptcar, zie hieronder. Via deze link lees je alle info!18 reacties

Nee dankje.
Het wordt er helaas niet beter op bij bmw. Smaken verschillen natuurlijk, maar er zijn nog maar weinig auto’s die mij tegenwoordig kunnen bekoren.
En nu ermee de DTM in!
Kom maar door!
Doe mij het origineel maar…
Wel een mooie sneeuwschuiver.
Nu zelfs een 114i al een turbo heeft valt het met Überhohlprestige van het woord Turbo nog wel mee.
Makon!!!
Hommage nummer 398.475… hebben we dan ook weer gehad. In plaats van hommages zouden ze beter eens werk maken om die 2 serie wat aantrekkelijker te maken, djeezus wat is dat seg…
Vet kicken!
Wat een vermoeiend moeilijk ding.
Iets klopt er niet
Ziet er gaaf uit! Heul dik en lekker over the top. Ben wel heel benieuwd hoe die er en-profile uitziet.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt:)-
Zoals de vorige BMW hommage concepts is ook deze wagen weer geweldig mooi geworden. Erg jammer dat het bij one-offs blijft, het zou leuk zijn als ze die wagens in kleine serie zouden bouwen. De 328 Hommage, 3.0 CSL Hommage en 2002 Hommage zijn gebaseerd op de techniek van respectievelijk de Z4, M4 en M2, dus een groot gedeelte van de ontwikkelkosten zijn al lang en breed gedekt.
BMW take these hommage cars and shove it where the sun doesn’t shine…

Ze maken je lekker met een M1 hommage en een 3.0 CSL R hommage en vervolgens doen ze er niks mee. Blij maken met een dooie mus noemen ze dat.
Daar ben ik niet zo van. Doe dan gewoon niks…
@Rick-dos: En nu dat ik ook officieel beeld er bij zie kan mijn comment weleens te voorbarig zijn geweest…

Je ziet dat ding op de M2 is gebaseerd. Nu gaat er al een tijd een gerucht dat BMW met een GTS/CSL bezig is van de M2 die radicaal anders is dan de M2. Dit kan weleens een voorbode zijn.

Zo niet, refereer ik BMW weer naar mijn eerste zin in mijn eerste comment…
Lekker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).