GELEKT: de Volvo V90!

Auteur: , 63 Reacties

De stationversie van de recent geïntroduceerde S90 druppelt het web op.

BREEK: is dit de Volvo V90?

En dus zijn we er als de kippen bij om de opinies te peilen! Waar de kersverse sedan de handjes op elkaar kreeg, was de kritiek op de achterkant en dan met name de lichtunits niet bepaald van de lucht. Daar valt iets voor te zeggen, maar Volvo toont in elk geval ballen door dingen anders te doen dan anders.

De V90 op de foto is wat conventioneler vormgegeven en doet van heel uit de verte (liefst met een feestelijke hoeveelheid alcohol in het bloed) wat denken aan de 5-serie E39 Touring. Wel houden we een slag om de arm, want we kunnen nog niet met 100% zekerheid zeggen dat dit inderdaad de V90 is. Maar ga er maar gewoon vanuit, we lieten eerder immers al een schaalmodel zien dat er aardig op lijkt.

Dank aan Miguel voor de tip! Foto via Teknikens Värld63 reacties

Ziet er uit als een limousine uitgevoerd als stationwagen. Top!
@jobberns: ziet er uit als een V60 (inmiddels een al redelijk oud model) die uitgerekt is en waarbij ze een extra bumper (typische extra veiligheid van Volvo) tussen de achterlampen hebben geplaatst. Mooi?… Nou… Niet echt. Echt niet.
@kroon: ik begrijp het wel. Audi (vul in elk willekeurig Duits merk -opel) doet dat al sinds ze bestaan, heeft ze geen windeieren gelegd. Ik vind t overigens ook jammer.
@jansen: Toch vind ik dat Audi de aller mooiste station’s (Avant) maakt die er op de markt zijn…..
@mzonneveld: Audi heeft inderdaad mooie stations, maar kan imo niet op tegen de 5-serie touring F11. Vind ik de mooiste op dit moment.
Ja! Nu klopt ‘ie helemaal, inclusief de achterkant!
Ze hebben goed gekeken naar de fotoshop van de kentekenplaat tussen de lampen die in de reacties op de sedanversie stond.
@jipino: Dankje, maar ik denk dat het design van de V90 al vast stond voordat ik die photoshop maakte ;-)
Liever die s60 ik vind deze achterkant niet echt geslaagd
Mmhmm ben benieuwd…… Zal wel goed lopen denk ik… Ga het meemaken in de showroom ✌🏻️
@spykerboy: welke dealer werk je ?
@volkswagena4tdi: svala auto
Evolutie van de V60. Helemaal niks mis mee want die is nog steeds prachtig.
@hans12670: was het maar zo een feest. Dit apparaat vervangt de V70; het werkpaard van Volvo. Waarom zouden we een grote praktische auto willen opgeven voor een luxe mobiel waar niks meer in kan?
@jeaup: ik ga ervan uit van Volvo de klachten over het gebrek aan ruimte van de v60 ter harte heeft genomen en gezien de fotoshop van de zijkant is de v90 een behoorlijke sloep geworden. Het is misschien geen v70 maar wel veel mooier.
@hans12670: en toch valt dat gebrek heel erg mee. Ik irriteer me meer dood aan het ontbreken van normale verlichting in de kofferbak
Hij heeft wel een hele fikse overhang aan de achterkant zeg. Maar misschien dat het in deze kleur, vanuit deze hoek extra geaccentueerd wordt. Ik hoop het.
Het is bijzonder te noemen dat Volvo voor een sterk aflopende achterruit gaat. De V70 met z’n kaarsrechte achterkant met spoiler is niet meer. Het ziet er allemaal prima uit, zeker met de andere achterlichtunits, maar ik ben toch niet helemaal overtuigd van de nieuwe designtaal van Volvo. Er zitten geen strakke lijnen in waardoor de auto wat saai oogt. Het is niet lelijk, maar (durf ik het te zeggen? ;) ) een Audi is spannender.
@knipperlichtje: kaarsrechte achterruit is volgens mij killing voor de CW waarde. Met al dat milieugezeik tegenwoordig wat meer van belang dan schoonheid (helaas).
@knipperlichtje: Als je er 400 volt op zet misschien…
@norge: nou ja.. Ik had in jou echt geen fan van audi’s Plug-in hybrides gezien! ;-)
Als de achterkant wat rechter zou zijn geweest, had ik het veel mooier gevonden!
@edjehaze: al hoop ik dat het wel zn mooie smoel behoudt.
@mauritsh Proost!! Zie er totaal geen E39 in. Maar mooi is ie wel!
@camber24: *hips*
Over 10 jaar heb ik er ook één!
Die achterkant is toch nog even wennen, maar zo dacht ik ook bij de XC90.
Die is echt prachtig, voor een donkerblauwe T8 met cognackleurig leer zou ik al het Duitse links laten liggen
@scottishcarspotter2000: Ja? Ben benieuwd wat een aangeklede T8 kost.
@scottishcarspotter2000: juist! Eens al een v70 in die configuratie gehad. Nu alvast beginnen met sparen voor deze of een xc90 ;)
Het ding heeft wel grotere velgen nodig… Dan is hij af. *hips*
Die extra stukken in de klep verpesten het voor mij. En de sterk aflopende ruit is ook té.
Binnenkort te zien op uw lokale hockeyclub!
Prachtig. En al lijkt hij in een dronken bui op een E39 dan lijkt mij dat een enorm compliment.
Ik vind hem wel mooi.

*Binnenkort bij uw plaatselijke accountantskantoor*
Ik zit nu aan m´n tiende halve liter bier, maar zie er vooralznog hooguit een E38½ in….
Volvo voorkanten en interieurs zijn altijd super, deze ook. Nieuwe opgaande raamlijn geeft iets meer dynamiek, dus een verbetering. Achterkant blijft worsteling. Mis daar de ingetogen klasse. Ook bij de twee andere foto’s op de bron. Andere kleur maakt misschien nog wat goed, maar ga nu toch voor de v60 cross country.
@snippje: de nieuwe xc90 is de enige met een interieur dat bij de tijd is, alle andere modellen lopen wat interieur betreft inmiddels lichtjaren achter op de concurrentie
@parker: Valt wel mee. De A4 en C-klasse zijn moderner. BMW heeft in de 3 serie moderner infotainment maar het ziet er allemaal wat goedkoper uit dan in de V60.
Wat een auto weer, ben benieuwd naar de rest van de modellen die Volvo de komende tijd/jaren gaat introduceren!
Heel bijzonder, misschien ook wel een heel vreemde achterkant maar ook heel mooi!
Iets grotere velgen en voila, de mooiste Volvo sinds tijden.
Nou dit is hem gewoon hoor.

Ik vind hem er goed uit zien zo. Die lampen vallen me reuze mee. Het interieur zal ook wel top zijn. Volvo heeft weer een plaatje van een auto gemaakt.
Volgens mij is dit niet de achterkant van de nieuwe V90. Kan mij niet voorstellen dat ze op een splinternieuw model de achterlichten van de huidige V60 zo direct kopiëren. Dit is een fotoshop!
Ik vind het een mooie wagen!
Ik vond de S90 al prachtig, ook de achterkant. Juist eens wat anders dan anders.

Deze V90 ziet er ook erg goed uit. Deze als T8 of D5 in het blauw met cognackleurig leer en je hebt een schitterende auto.
Ja die is gaaf! Leuk dat hij op mijn shop lijkt van een maand geleden! :-) http://www.autojunk.nl/2015/12/volvo-v90-photoshop
@kasplant: Ja zeker! Zat er vanmiddag naar te kijken. Knap gedaan.
@kasplant:
Ik vind die shop van jou mooier dan de hierboven afgebeelde. Met name de omhooglopende onderkant van het achterste zijruitje vind ik echt niet passen bij deze toch echt wel forse Volvo. En ook de achterklep had van mij wat minder druk mogen zijn. Maar misschien vergis ik me en zal het gewoon wennen worden.
@9000cse: dit is ook een fotoshop
@freezzr:
Ik hoop het van harte, want ik vind ’t echt niet passen..
Meer een iets langere V60. Wat een foute uitvoering zeg. Foute kleur, foute wielen. De gemiddelde 5 touring is stukken mooier. En die draait al even mee.
Ik sluit me aan bij @berlinetta, zet mij maar eentje in het donkerblauw met een cognackleurig interieur voor de deur en ik klaag nergens meer over. Zwart of donkergrijs (zoals die Ferrari Superamerica uit die spot van een paar dagen geleden) vind ik trouwens ook prima, zolang dat cognackleurige interieur er maar in zit!

Zonder twijfel heeft Volvo hier de mooiste stationwagen in de showrooms staan wanneer deze V90 op de markt komt.
Ziet er niet slecht uit, maar past niet in mijn lease budget. Terug een V60 D3 dus. Of een V40 D4?
Ik zie de achterkant van een Audi A3 limousine, tussen de “verticale” achterlichten…
Ziet er echt schitterend uit!
Is dit nu de concurrentie voor S klasse en 7 serie of een klasse lager Eklasse en 5serie???
@nicolette:
Ik heb eerder de indruk dat de V90 er precies tussenin zit. Net wat groter dan de E-klasse combi, 5-serie touring en de Audi A6 Avant. Verder is alleen de Volvo S90 enigzins vergelijkbaar met de instapvarianten van de S-klasse, 7-serie en Audi A8. Daarvan bestaan dan weer geen combi’s, tourings of Avants. Op zich dus wel een interessante stationcar. ;-)
@nicolette: Qua prijs gewoon A6 en 5 serie maar goedkoper dan de E-klasse touring.
Na de gelekte foto’s van het schaalmodel was het geen verrassing meer, maar zo in het echt ziet het er nog steeds schitterend uit! Wat een lel van een wagen. Daar kunnen weer de nodige labradors en hockeytassen in.
ik begrijp de type aanduidingen bij volvo niet meer
Is dit de opvolger van de v70 of een model hoger?
andere kleur, aangekleed met R-design zou dit wel wat kunnen zijn, zo op deze foto lijkt ie enorm, en zou de opvolger van de V60met deze design taal wel eens beter uit de verf te kunnen komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).