Gelekt! Nieuwe Ford Shelby GT500 op je beeldscherm

Auteur: , 13 Reacties

De Amerikaanse dikbil moest nog een verrassing blijven.

Gelekt! Nieuwe Ford Shelby GT500 op je beeldscherm

De ultieme variant op de Mustang is de Shelby GT500. Van de dit jaar gelifte Mustang is er tot op heden nog geen brute Shelby-variant aangekondigd. Hier gaat binnenkort verandering in komen, want de GT500 staat te trappelen om gepresenteerd te worden.

Via sinister_lifestyle op Instagram zijn de volgende plaatjes naar buiten gebracht. Vermoedelijk staat deze GT500 op een exclusief event van Ford. De publieke onthulling van de Shelby GT500 zou naar verwachting pas in januari gaan gebeuren tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit. De nieuwe GT500 krijgt agressief bumperwerk en er is een flinke (carbon?) achterspoiler aanwezig.

Die spoiler mag straks zijn best gaan doen om het gevaarte aan de grond te houden. Ford heeft al eerder laten weten dat de GT500 meer dan 700 pk gaat leveren. De PK-wedloop is zowel bij de Duitse als bij Amerikaanse autofabrikant nog lang niet gestreden. Deze GT500 zal de krachtigste straatlegale auto van het merk ooit worden. Die titel is nu nog in handen van de Ford GT. Op dit moment is niet duidelijk of Ford de Shelby GT500 ook in Europa gaat aanbieden.13 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Heerlijk. Van een post over goedkope Tesla 3 naar een +700pk benzinezuipend monster.
Maar dit is de pre-facelift gewoon toch??
@ajackie: Klopt, ook de Shelby GT350 en GT350R hebben anno nu nog steeds de koplampen van voor de facelift. Ik ben persoonlijk ook wel benieuwd naar de exacte reden. Ik las ergens dat de gewone Mustang een facelift heeft gekregen in verband met Europese regelgeving, maar dat de Shelby’s hun ‘oude’ lampen mogen houden omdat dat US-only wagens zijn. Andere berichten claimen dat de Shelby’s in dermate kleine oplage worden gemaakt, dat het financieel niet rendabel is om de nieuwe koplampen erop te zetten omdat je dan ook meteen de rest van de voorkant moet herontwerpen.
@edge: Of misschien komt het gewoon omdat de facelift mislukt is, in ieder geval in mijn ogen ;)
De titel van krachtigste straat legale ford staar tot nu to toch nog altijd op de oude gt500. Die had er 664, de huidige GT heeft er ‘maar’ 650
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: ach dat maakt deze waarschijnlijk in koppel ook zeker wel goed.
Modern maar oogt toch als een oude
Zijn grille is geen porem. Maar verder is ie wel weer erg dik! 😍😍
Of is dit de nieuwe Mitsubishi EVO XI??
Hebben ze soms een pact gesloten met Audi?
En was één van de voorwaarden dat ze de zelfde vorm van de grill zouden gebruiken?
@lithiumion: Ford loopt alvast vooruit op de fusie met VAG.
Eindelijk eens een echt snelle Mustang met automaat.
Shelby’s hebben normaal altijd een handbak :)
Wel niet dezelfde als in de gewone (Ecoboost en GT), die gebruiken een Getrag bak, de Shelby’s een Tremec.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).