Zoveel bezoekers kunnen naar de F1-wedstrijd op Zandvoort [update]

Auteur: , 50 Reacties

Size doesn't matter.

Zoveel bezoekers kunnen naar de F1-wedstrijd op Zandvoort

Of er animo is voor de Dutch Grand Prix? Hoe kom je daarbij? Twee dagen na de start van de “kaartverkoop“, die morgen sluit, kon de organisatie delen dat er al ruim 100.000 aanvragen naar tickets waren gedaan. Nu de inschrijfperiode bijna tot een einde is gekomen blijkt dat tienmaal zoveel mensen zich daadwerkelijk hebben ingeschreven. Volgens sportief directeur Jan Lammers hebben ruim 1 miljoen mensen een aanvraag gedaan.

Dit heeft de oud-Formule 1-coureur afgelopen weekend onthuld tijdens een interview met Hart van Nederland. Hoe prachtig het is dat zoveel mensen de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland willen bijwonen, betekent het wel dat lang niet iedereen naar de wedstrijd zal kunnen gaan. Immers zijn er een beperkt aantal kaarten en plaatsen.

Daarover gesproken: volgens Lammers moet Zandvoort plaats bieden aan 105.000 bezoekers per dag. Wel overweegt de organisatie of dit aantal niet nog verder uitgebreid kan worden, zodat meer F1- en Verstappen-fans naar de badplaats kunnen komen om de coureurs in actie te zien. Mogelijk wordt er nog een tribune toegevoegd langs de baan, dat het totaal met enkele duizenden zal verhogen.

Qua capaciteit zit heeft Zandvoort het voortreffelijk voor elkaar. Hoewel het bepaald geen groot circuit is, kunnen er een behoorlijk aantal mensen langs de baan zitten en/of staan. Grootte zegt in die zin weinig: het ruim 7 kilometer lange Spa-Francorchamps heeft bijvoorbeeld een capaciteit van ongeveer 90.000 mensen per dag, terwijl Hockenheim en de Hongaroring beide plaats bieden aan ongeveer 120.000 mensen per dag. Het circuit met de grootste capaciteit op aarde is de Indianapolis Motor Speedway. De Brickyard kan tijdens de Indy 500 ruim 250.000 bezoekers op één dag huizen.

Zoals gezegd sluit de aanvraagperiode van kaarten voor de Dutch Grand Prix van 2020 morgen. Woensdag 24 juli zal de organisatie contact opnemen met degenen die daadwerkelijk een ticket voor de race mogen kopen. Gelukkigen krijgen een betaallink in de mailbox die 5 dagen lang actief blijft.

Sinds publicatie van dit artikel is de laatste alinea uitgebreid met duidelijkere informatie.50 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Iedereen miepen over de slechte bereikbaarheid, boemeltreintje en gebrek aan parkeerplaats !
Als de zon schijnt kan je er ws ook 250.000 kwijt in Zandvoort, zit je alleen op het strand naar een beamer te kijken😂😅
Iedereen de week voorafgaand al richting Zandvoort om op tijd aan te komen👍🏼 filerijden zijn we gelukkig wel gewend hier
Tja, ik denk dat die miljoen niet klopt. Ik ken zoveel mensen welke veel te veel hebben besteld. Gewoon iedereen in de vriendengroep 8 kaartjes bestellen, dan kan je er sowieso heen, dat werk. De zwarte handel zal dan ook welig zijn!
hzr via Android app
@dutchdriftking: precies dit dacht ik ook. 900.000 besteld om door te verkopen.
@hzr: Jep, ook ik.
@Jochempie: dan kloppen de getallen van Lammers ook niet!
@sportevo: jawel ik heb er 800.000 afgestaan
@hzr: Zal heus wel naam gebonden worden, om doorverkoop onmogelijk te maken.
@HZW: Mag ik mijn tickets doorverkopen?
Het is strikt verboden om een ticket door te verkopen of aan te bieden op iedere andere commerciële wijze. Het is wel toegestaan tickets over te dragen of door te verkopen aan andere natuurlijke personen (van wie de gegevens online gekoppeld worden aan de kaarten) op voorwaarde dat:
-de entreekaarten voor persoonlijk gebruik zijn;
-deze doorverkoop nooit geschied tegen een vergoeding hoger dan de gepubliceerde prijs van de entreekaart op http://www.dutchgp.com, eventueel vermeerderd met handling fee zoals betaald door de ticketeigenaar; en
-de nieuwe tickethouder, de algemene voorwaarden aanvaardt zoals die gepubliceerd zijn op deze website.
Degene die de tickets toegewezen heeft gekregen, is te allen tijden verantwoordelijk voor een correct gebruik van de tickets. Bij (poging tot) doorverkoop of commercieel gebruik in strijd met de voorwaarden van de organisator, is Formula 1 Dutch Grand Prix gerechtigd de betreffende aanvragen/tickets ongeldig te maken.
@dutchdriftking: dat verwacht ik niet. Ik ga er vanuit dat hier op de tweede ronde is bedoeld.

Als iedereen van een groep zich ingeschreven heeft moeten ze de toegewezen kaarten ook echt kopen.
@dennisdd: Nee, je bent niets verplicht tot nu toe.
@reactief: jazeker wel. De kaarten die je nu hebt aangevraagt moet je ook afnemen als je ze toegewezen krijgt.
@capri288: Als je niet binnen 5 dagen betaald, vervalt je bestelling.
@capri288: Nee. Dat klopt niet.
@dutchdriftking: Ook heb je met je vrienden groep 8 kaarten besteld dan zijn dus besteld. Waarom zouden er dan geen miljoen besteld kunnen zijn. En kaarten worden pas later toe gewezen en zijn naam geboden.
Mooi, ik wacht lekker het eerste jaar af en kijk wel hoe het loopt. Alle verbeteringen zullen ze het 2e jaar wel doorvoeren.
Ik wens de inwoners van Zandvoort en omliggende negorijen veel sterkte toe dat weekend.
@str8six: ik denk dat de inwoners van Zandvoort zich er minder zorgen om maken dan jij.
@str8six: Denk dat die lekker gaan cashen die week.
En op mijn tv kan ik alles wel perfect zien. Staat het bier koud en hoef ik nergens op te wachten. Top.
@viezefreddyw: tuurlijk, maar dat geldt toch voor ieder groot evenement. Erbij zijn is een beleving die je niet meer vergeet. Ik hoop er volgend jaar bij te zijn.
@fiscaal: De beleving is al lang niet meer sinds 2014 met de stofzuiger motoren.
@fiscaal: meh ben een keer naar een MotoGP race geweest. Het was wel een ervaring, maar om de race te volgen zit ik toch liever thuis.
@viezefreddyw: en is veul goedkoper!
@jamesbond007: het is dat je de TV al hebt, een beetje 65” Qled is A: een hele sjouw naar de derde etage en B: ook niet spotgoedkoop!
@marinepower: heb je wel langer plezier aan dan 3, 2 of 1 dag(en) daar zitten…. Ik ga het jaar erop denk ik wel :)
@jamesbond007: Dat klopt helemaal! Daar doet de F1 echt iets helemaal verkeerd. Plus: bij de MotoGP is tenminste nog wat entertainment tussen de races door met stunt motorfietsen enzo. Ben twee jaar geleden in Spa geweest en het enige dat er tussen de races gebeurde was een verloren veeg wagentje die met 10 km/u voorbij kwam miepen. Echt zielig gewoon. Ook daar is nog veel winst te boeken hoor! In Spa is het ook een domper dat ze na de laatste ronde gewoon de pits in rijden en geen ere ronde doen. Is alles zomaar ineens afgelopen.
@viezefreddyw: ik ga dit jaar denk ik ook maar niet op vakantie. Kijk wel een youtube filmpje over Aruba en ik maak zelf wel een pina colada met een parapluutje!
@cloverleaf: Haha wel leuk bedacht, eerlijk toegegeven. Maar met een vakantie boeken weet je in ieder geval dat je terecht kunt…
@viezefreddyw: als je een kaartje mag kopen ook hoor. Net als bij vakantie moet je reizen, een tijdje in de rij staan en eenmaal aangekomen weet je dat je een plekje hebt maar niet waar en welke.
@viezefreddyw: accomodaties en vliegtuigen worden anders vaak overboekt ;)

Maare. Waar woon je? Als ik geen tickets heb kom ik wel bij jou kijken! 👌
@cloverleaf: Tja, ook zo iets waar ik vrijwel nooit last van heb. Heb een hekel aan het vieren van vakantie op accommodaties.

In Friesland ben je van harte welkom. Bier staat koud en de vrouw zorgt voor hapjes. Zal ik je wat Friese gastvrijheid laten zien.
@viezefreddyw: zal het onthouden voor in Mei ;) :P
@viezefreddyw: Friesland! Mooi. Ik wilde daar vorig jaar nog voor n huus kijken maar de vrouw wilde niet zo ver. (Toegegeven: verreweg de meeste klanten van haar bedrijf zouden dan niet binnen 1u rijden geweest zijn. Detail)
@cloverleaf: gebruik dan als vergelijking zo’n vakantie in een all in resort waar je ‘s ochtends om 6 uur in de rij moet gaan staan om een plekje aan het zwembad te reserveren.
Dan kijk ik inderdaad ook liever het filmpje..
mooi, hoe meer verkopen des te beter,
plus als ze genoeg geld binnen gehaald hebben kunnen ze zelf betalen voor de aanpassingen aan wegennet, dan hoeft de belastingbetaler deze ongein ook niet te dokken
@gove: Je bedoeld, zoals dat gebeurt bij voetbal? Ach, ik betaal liever aan een motorsport evenement dan aan voetbal.
@numpty: AMEN!
Hoe gaaf ik het ook vond om vorig jaar Oostenrijk mee te maken blijf ik voortaan wel thuis. Langs de baan zie je geen fuck van de race. Zodra de eerste pitstops zijn gemaakt snap je niet meer wie er nou op welke positie rijdt.
Je ziet alleen ‘jouw’ stukje van de baan en je moet of
– flink betalen voor meubilair
– flink betalen voor versnaperingen
– als bovenstaande niet van toepassing is die hele bende zelf meesjouwen.

Daarnaast vond ik de beleving van de F1 niet bijster spannend. Je hoort als ze langskomen vrijwel alleen het gesuis van de aero en op de achtergrond nog een beetje een solex-geluid van de motor. Wat dat betreft was de Porsche Supercup vele malen leuker om te zien.

Maar de allergrootste reden om niet te gaan is omdat er in mijn huiskamer geen oranje bierbuiktorsende tokkies rondschreeuwen. (Sorry @bierbuik)

Noem me een ouwe zeikerd, want dat ben ik inmiddels ook 😋
@gulli: hoewel in de beslotenheid van mijn huiskamer heel erg fijn vindt, was de GP Oostenrijk een enorme beleving. Ja er was muziek, feest, veel oranje en een fantastische sfeer. De race was goed te volgen dus ik snap je reactie niet helemaal. Wij maakten deel uit van die zogenaamde nieuwe F1 fans en hebben ons prima vermaakt. De hapjes en drankjes waren itt Spa of Zandvoort eetbaat en betaalbaar.
Ik denk dat je de mindset moet veranderen.
@vierkoloms: vooropgesteld; ik heb een hekel aan mensenmassa’s. Dan vraag je je af waarom ik überhaupt ging maar ik wilde het gewoon een keer meemaken en we waren toevallig dat weekend in de buurt (kaartjes twee weken van te voren pas gekocht). Als je van een feestje houdt snap ik dat je het er ook enorm naar je zin kunt hebben, maar deze oude zeikerd zat lekker in het gras na bocht 3 waar het relatief rustig was.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb het echt wel naar mijn zin gehad en vond het erg leuk om het een keer ‘in het echt’ te hebben gezien. Maar thuis blijft mijn voorkeur hebben.
@gulli: die “fans” is ook één van de redenen dat ik niet naar Zandvoort ga. Vreselijk al dat tokkievolk. Zo ook tijdens het WK of EK voetbal, al die verklede mensen, al die “versierde” straten, mensen die niet “kunnen” werken want “WE” voetballen…om jeuk op plaatsen te krijgen waar je het niet wil hebben. Niets is erger dan al die zogenaamde “fans” die staan te hossen op snollebollekes (kutmuziek)
@rhellema: Haha goed verwoord. Exact de reden dat ik wegblijf bij dit soort grote evenementen in Nederland.
Beetje met statistieken en aannames rommelen om een groot getal in de media te droppen op zondag. Twee vliegen in 1 klap. Mensen denken dat tickets schaars zijn en politiek krijgt indruk van brede support, en aldus instrument om veel van andermans geld uit te geven voor de winst van Prins B. Kosten socialiseren en winsten privatiseren. B kan zo de banken wereld in, de PR medewerker zit met 8 lullen op z’n plek vandaag, en jullie gaan mij zuur noemen. De wereld is duidelijk.
Hehe eindelijk een geestverwant! Ik wil hier aan toevoegen : “de enige reden om naar een circuit te gaan, is als jezelf rijdt”
Dat over de drukte is grote onzin. Bij elk evenement waar mensen tegelijk weggaan is drukte. Dat accepteer je gewoon. We gaan er voor ons plezier heen en zijn niet op de vlucht.
@ikschrijfookoverautos laatste alinea klopt nog niet… die inschrijfperiode sloot 9 juli al. Dinsdag krijgt iedereen te horen of hij kaarten heeft toegewezen gekregen en idd, woensdag volgt een betaallink.

Ik begreep dat er 300.000 mensen een aanmeld link kregen, per link kon je 6 kaarten per keer bestellen… maar die link kon je oneindig gebruiken dus sommige mensen zullen zeker veel vaker hebben ingelogd om kaartjes te kunnen krijgen/ doorverkopen. Dat doorverkopen zal hopelijk wel via de officiële kanalen en tegen normale prijzen gaan… hoop ik!
@racert: of toch maar eenmalig per link, maar wel 6 kaartjes per link dus…
@ikschrijfookoverautos de datum is niet woensdag 24 juli maar vandaag, dinsdag 23 juli!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).