Gerucht: SUV van Alpine komt in 2019

Auteur: , 32 Reacties

Het Franse merk dat recent nieuw leven in is geblazen gaat voor een heuse cash cow.

Gerucht: SUV van Alpine komt in 2019

Autofabrikanten die anno nu geld willen verdienen zullen aan de SUV moeten. Ook Alpine schijnt zich daarom met een “terreinwagen” bezig te houden die moet wedijveren met klinkende namen als de Porsche Macan en de Jaguar F-Pace. Pittige concurrentie dus en bovendien ontzettend premium.

Dat Alpine met een tweede model zou komen was voor de komst van de sportieve A110 al min of meer bekend, maar nu is een soort van duidelijk geworden dat dat tweede model dus een SUV wordt. De benodigde techniek kan worden geleend van Renault/Nissan. Zo denken de mannen van Auto Express dat de viercilinder uit de nieuwe Megáne RS een prima kandidaat is om de SUV aan te drijven.

Verder moet de SUV van de Fransen een bijzonder lichte auto worden, afgezet tegen de concurrentie. We zijn très benieuwd! Eerst trouwens nog even die hitsige A110 aan de tand voelen.32 reacties

a.k.a. een renault koleos-nissan xtrail,
bestaat al geen belang bij, p.s. lelijk ding die alpine, en te duur
@gove: nee, de populairste auto’s van het moment zijn zeker niet belangrijk.
@720s: ”populairste auto’s”
europese verkopen plek 71 nissan xtrail
(4.000 units meer als de lada granta)
@gove: Zoek maar eens de Europese verkopen van de Kadjar/Qashqai en vervolgens die van de Nissan Rogue buiten Europa.
@720s: macan & f-ace zijn een slagje groter als de qq/kadjar
@gove: meer dan… groter dan…
Onder het motto : Wie de cow niet eert, is de cash niet weert. Als een deel van het geld wat ze met zo’n eventuele SUV gaan verdienen weer in leutige(r) auto’s zoals de A110 gestoken wordt, vinnik ’t best.
Met het tweede model de naam en historie al te grabbel gooien, de revival van Alpine gaat niet lang duren op deze manier…
Ze hadden die vroegâh al kijk maar :
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f5/59/e7/f559e7ce57ac383ef6c18c817d93027c–french-vintage-alpine-renault.jpg
@desjonnies: Hadden die A110-tjes niet ook dienst gedaan in de Dakar? Meen dat die op hoge pootjes stonden.
Grappig, vorig jaar nog een schetsje voor gemaakt..

https://s4.postimg.org/xyrj0n8nx/13417010_10154668888169239_7690861388626809784_o.jpg
@jochempie: gaaf man!
@Jochempie: een monstertruck?
@winkeb: Nee een computermuis met een dwarslaesie.
Dat trucje heeft Porsche uitgevonden
De Alpine X110 crossroad.
Een remake van de a610 zit er zeker niet in?
Want als Renault/Nissan/Samsung verkochten ze er daar nog niet genoeg van? Wat is de meerwaarde van een Alpine SUV?
Tja, dat krijg je als je een marketing mannetje aan het hoofd van een automerk zet, uitmelken die hap! Vervolgens zal hij in een pr filmpje van 15 minuten uitleggen dat dit perfect past binnen het imago van Alpine door gebruik te maken van lichte materialen bla bla bla bla…..
Ah dat eeuwige Frans enthousiasme. Alles dat een goed idee lijkt proberen we maar eens uit. Heb vaak de indruk (ik werk vaak samen met Fransen) dat een creatief idee belangrijker is dan een doordacht businessplan. Ik vrees dat het binnen de 5 jaar gedaan is met Alpine.
Ach wat nu zijn het de SUV’s die de cashcow mogen spelen, in de toekomst zullen het waarschijnlijk de deeldienstjes zijn die de money binnenbrengen. Prima toch? In de toekomst zullen de Renault’s dienen voor de deeldiensten en de Alpine’s (bekostigd dankzij de deelhipsters) voor de liefhebbers. Aangezien de auto dezelfde transitie meemaakt als destijds het paard, van lastdier naar pure liefhebberij. Wagens zoals Alpine zijn eigenlijk volbloeden bedoeld voor de racerij en de pleziertochtjes, als een trekpaard daarvoor kan zorgen dan zeg ik doen.
Ik ben bang dat voor SUV kopers het embleem op zijn/haar auto door de omvang van de wagen van het juiste merk moet zijn. Je valt immers op in het verkeer. Ik ben bang dat het Alpine embleem niet genoeg voldoening voor die groep geeft. Tevens lijken mij de Alpine liefhebbers en potentiële kopers geen (standaard) SUV kopers, maar ik kan het mis hebben. Ik zou als ik Alpine was voor het tweede model mij eerder in de richting van een M3/C63/Q achtige auto begeven, desnoods een trapje lager als bijv. C43 concurrent.
@prototypezero: hoe veel SUV’s zie je rijden t.o.v. het aantal echte powersedans? Alpine gaat komen met een lichte crossover, de markt wilt het nou eenmaal. En dat is niet erg, ik gun Alpine al het succes. Ze moeten alleen wel leuke en lichtgewicht coupés blijven maken.
@2wheeler: ‘En dat is niet erg, ik gun Alpine al het succes.’ Ik zeker ook, zeg ook niet dat ik het ze niet gun. Alpine is een erg leuk merk met een fijne historie. Je ziet inderdaad meer SUV’s, maar toch denk ik dat mensen bij een SUV andere dingen belangrijk vinden dan in de klasse waarin Alpine opereert (image, image, luxe, image). Alpine zegt zo goed als niets voor ‘normale’ mensen.
@prototypezero: daar heb je zeker een punt! We gaan het zien, laten we hopen dat we lang van diverse fijne modellen mogen genieten.
Meteen alle merkwaarden weer overboord gooien! Ik had die Nederlandse kerel aan ’t hoofd van Alpine hoog zitten, maarja het is een marketeer dat blijkt nu wel….
Ach, als ze toch al bezig zijn om het erfgoed los te laten (geen polyester koets meer, middenmotor ipv achter de achteras) kan dit er ook nog wel bij.

Ik geloof niet dat die SUV er gaat komen. Eerst moet de A110 (en dus het merk Alpine) zich bewijzen en pas als dat is gebeurd, gaat ze een SUV maken. Want nu al ontwerpen is veel te duur. En dan zijn we zo weer een X aantal jaren verder.
Nee! Moord en brand! “Ik ben bang dat…” merkwaarde overboord! Uitmelken!

Het hele ding staat er nog niet en half AB schiet al in een rolberoerte. Doe toch eens rustig jongens, we willen toch dat Alpine een kans krijgt in de automotive wereld? Ik hoop dat ze een crossover maken…met hybride motor en een 0.9CC driecilinder range extender… puur voor jullie reacties.
KOTS. Begrijpe wie begrijpen kan. Is net zoals een vrouw met grote, natuurlijke borsten die vindt dat ze nog even 3 maten groter wilt gaan met siliconen.
Nissan Juke bestaat toch al ??
@lincoln: Precies, bij Nissan hebben ze al de Cashcow.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).