Gestoord? 7,7 miljoen voor een Koenigsegg Agera RS

Auteur: , 45 Reacties

Vraagprijs, want vragen mag altijd. Of je het ook krijgt..

Iedereen weet dat Koenigsegg peperdure speeltjes zijn. Qua prijscategorie kunnen de Zweedse auto’s worden vergeleken met het prijskaartje van een Pagani Huayra of een Bugatti Chiron. Terwijl deze laatstgenoemde auto’s als tweedehandsje ongeveer hetzelfde kosten, gaat deze Koenigsegg nog een paar stapjes verder.

In Wenen, Oostenrijk wordt momenteel via mobile.de een Agera RS aangeboden voor de lieftallige vraagprijs van maar liefst 7.777.777 euro. Goed, de auto heeft slechts 878 kilometer op de teller staan en het betreft een Koenigsegg die gekomen is in een gelimiteerde oplage van 25 stuks. Maar toch, of ze iemand gaan vinden voor die ruim 7,7 miljoen euries?

Als je de ruimte kan vinden dan is het mogelijk om met dit apparaat 457 km/u te halen. 0-400-0 doet het ding in 36,44 seconden. En je organen zijn dan overigens ook verplaatst.

De kleurstelling is niet niet heel spannend, maar oogt prima. Het is een combinatie van zwart en wit en dat geldt tevens voor het interieur. Deze Agera RS zou niet misstaan in een Hollands weiland tussen de koeien. Misschien een rijke boer die nog enkele miljoenen kan missen?45 reacties

Als alles openstaat lijkt het wel een of ander beest wat een auto
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
kun je dan niet beter deze kopen?
http://www.semcocars.com/en/brands/koenigsegg.html
@dymf: ik denk het wel!
@dymf: En als je die al hebt wat dan?
Er staat maar 1 Agera RS te koop, dus de verkoper is nog mild ik zou voor 10 miljoen gaan.
@scale: een One:1 is zeldzamer. Dus denk dat iemand eerder een Agera RS heeft dan een One:1
Je zal maar nog geen Agera RS hebben, dan maakt de prijs niet uit toch?
Het geluid wat deze auto produceert is fenomenaal
@distributieriem: van alles wat ik op goodwood (via livestream weliswaar) heb gezien, vond ik koenigsegg zwaar tegenvallen wat sound betreft
@dsdh: kan die daar echt volgas dan?
@mukmans: kan deze auto ergens ter wereld volgas; op een b weg is een M2 gegarandeerd sneller met een fatsoenlijke coureur
@mukmans: je kan overal volgas. Hoe lang is een ander verhaal…
Ik denk als je bij Christian ff aan de bel trekt en je geld neerlegt dat hij voor minder nog wel iets mooi voor je maakt. Belachelijk bedrag dit…

Koenigsegg zijn in principe allemaal speciaaltjes, dus er komt vanzelf een nieuw model die je voor minder kan kopen.
@87sandyd: maar dan ga je vier jaar wachten
0-400-0 doet het ding in 36,44 seconden..
Buiten mijn organen kan ik mijn stoma zak ergens in de auto gaan zoeken,, holy moly
@kennone: ok..
@kennone: waarschijnlijk naast mijn spuugzakje :)
@kennone: echt bizar, ik doe er al zeker 37 seconden over om op de 400 te komen, en dan moet ik dus nog remmen!
Vraagprijs is net als de auto. Helemaal gestoord dus.
Als je nu een paar miljard hebt , dan is 7,7 miljoen net zoveel als 7700 voor mij
Dus als ik een paar miljard had kocht ik hem gewoon en probeerde ff hoe snel ik van Babylonienbroek naar Amsterdam kon rijden ( lang geleden heb ik dat eens in 20 minuten gedaan op de motor)
Gewoon omdat het kan
Wel snel weer terug natuurlijk want je wil nog niet dood gevonden worden daar
@supertjeduc: je bent dan dus toch nog behoorlijk vermogend als die verhouding daadwerkelijk klopt.
@supertjeduc: en als je het erg snel probeert word je misschien wel dood gevonden tussen Amsterdam en Babylonienbroek :P
Dat is +/- 4 minuten boxen voor Mayweather…..en hij past er ook nog eens in met zijn lengte. Zijn Bugatti’s heeft hij dacht ik allemaal reeds van de hand gedaan.
7.7 miljoen en dan nog steeds het geluid van een musclecar hebben.
Prijs maakt niet uit in deze categorie. Als je het geld hebt en je wil hem erbij omdat je ook bijvoorbeeld twee wit zwarte vazen hebt die er zo mooi bijpassen dan koop je hem. Dit is er 1 van de buitencategorie voor buitencategorie mensen en daar zijn er wereldwijd netzoveel van als dat wij als inwoners in ons hele land hebben. Dat plaatst het een beetje in het juiste perspectief dus hij gaat wel weg voor die prijs ws.
@gokartmozart: nope. Wil je dit zonder pijn kunnen kopen dan zul je een miljoentje of 40 à 50 op de bank moeten hebben staan. Als we de ondergrens van de quote 500 aanhouden, ligt die ongeveer op dat niveau. Echter, een behoorlijk aantal mensen van de quote 500 zijn dat geld waard in aandelen of stenen, maar hebben dat cash niet beschikbaar. Laten we zeggen dat er daar 250 van overblijven wat me reëel lijkt. 1 op de 400 mensen in de wereld is Nederlander (17 miljoen op 7 miljard). Trek je die lijn door (wat eigenlijk al niet eerlijk is want Nederlanders zijn in verhouding tot de gemiddelde wereldbevolking een stuk vermogender) dan houd je dus 250 x 400 is 100.000 mensen over die dit kunnen kopen zonder buikpijn te krijgen. Dus de markt is iets schaarser dan je denkt…
@timdawg: schaarser moet kleiner zijn
@gokartmozart: Op dit moment is hij het niet waard, niet omdat ik dat vind maar omdat er al een hele tijd voor minder een koenigsegg agera one of one te koop staat. Oftewel, de markt is nog niet zo ver zulke bedragen neer te leggen voor een koenigsegg.
@carfreakjim: Bedenk mij net dat dit de enige van de agera reeks is die legaal in amerika gereden kan worden, die one of one geloof ik niet. Dat verandert natuurlijk een hoop en zou het inderdaad best kunnen dat deze wel voor dit bedrag weg gaat.
878 km afleggen in zo’n auto en hem dan verkopen moet verboden worden.
Gestoord? Nee, €2,80 voor een pilsje. Dat is gestoord!
@jaso013: Jij weet het!
@jaso013: Inderdaad, daardoor heb ik weinig behoefte meer aan een avondje stappen. Zal misschien met de zomertijd te maken hebben… lekker de toeristen oplichten!
@venividivici: dit heeft meer met de machtspositie vsn brouwerijen te maken. Er zit bij ons in het centrum nog 1 oud kroegje die geen wurgcontract heeft. Die vraagt ongeveer 1’80 voor een flesje!
@jaso013: 77k voor een instapper A6, dat is pas gestoord!
@jaso013: Blijf je lekker in je tuin zitten met een glas water!
Is dit Peugeot wit? Wat een lelijk goedkoop wit is me dit.
@dromedaris: audi grijs is ook waanzinnig goedkoop op zo’n auto🙄🙋🏻‍♂️
Ach in een supercar land verbaas ik me niet meer over die achterlijke prijzen, echter de klassieke markt in auto’s vind ik nog wel boeiend wat te denken om €235.000 uit geven aan een Fiat 1100 is dat niet iets te veel.
https://www.marreyt-classics.com/stocklist-detail.php?id=814#contact
Gelimiteerd op 25 stuks? Vind ik best een flink aantal, hoeveel Koenigseggs zijn er überhaupt??
@davelepeef: 210 ongeveer
@straatpiraat: dan is 25 als limited toch belachelijk of ligt dat aan mij…?
@davelepeef: Van de gehele agera reeks zijn er hiervan het meest gemaakt. De reden dat deze specialer is, is dat de rs legaal in amerika is en de rest niet.
Gewoon een marketingstunt. Als ze er een ‘normaal’ prijskaartje aan hadden gehangen dan had er geen haan naar gekraaid en was dit artikeltje waarschijnlijk ook niet geschreven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).