Gezichtpalm! Italia confisqueert 500.000 liter benzine

Auteur: , 30 Reacties

Rare jongens, die Romeinen.

Speciale

Vooroordelen worden weer bevestigd. Uit onderzoek van de Guardia di Finanza, zeg maar de FIOD alleen dan met betere pakken aan, blijkt dat één op de vijf Italiaanse tankstation een loopje neemt met ’s lands geldende regelgeving. Met als officiële reden ‘eerlijke concurrentie’ waarborgen, nam de Guardia di Finanza onlangs 1.379 tankstations onder de loep. Ze ontdekten een plethora aan belastingontduiking, fraude en andere criminele activiteiten. Interessant feitje: de Guardia di Finanza nam in totaal zo’n half miljoen liter benzine in beslag. Daar zou je best een eindje mee vooruit kunnen in je goedkope Ferrari. Italia ti voglio bene!

beeld

De operatie maakte deel uit van een breder onderzoek, waarbij in totaal 22.000 controles werden uitgevoerd bij bedrijven in verschillende sectoren. Liefst 2.000 bedrijven hadden geen licentie en van 2.000 werknemers werd vastgesteld dat ze zwart betaald werden. De autoriteiten namen 9,5 miljoen ‘nepgoederen‘ in beslag, waarmee bedoeld wordt spul van een merk dat stiekem niet gefabriceerd wordt door dat merk. Je zal er vast bekend mee zijn als je ooit een voetbalshirtje gekocht hebt bij een louche verkooppunt ergens in een willekeurige Italiaanse stad.

Kennelijk wil de regering dit soort gesjoemel nu keihard aanpakken. Naast deze gezellige frauduleuze praktijken, werden er overigens ook serieus onverkwikkelijke zaken aangetroffen zoals Afrikaanse immigranten die geronseld werden om te werken voor een hongerloon en hier en daar wat handel in wapens en drugs. Speltip 9: weet wanneer je moet stoppen. (via nos.nl)

Image-Credit: Speciale bij een tankstation via autojunk30 reacties

Fresku!
@ikschrijfookoverautos: z’n 101 sessie vind ik toch een van de betere, wat ik de afgelopen tijd heb gehoord man man man
@abdoelklapstoel555: check die van Snelle ook even, best aardig!
@thomcarspotter: zal ik eens doen!
@thomcarspotter: Ares kan ook een flink potje spitten, anders :)
@ikschrijfookoverautos: en ik maar denken dat hier geen Fresku liefhebbers waren.. die 101barz is toch wel een pareltje
@stuko: fenomenaal.
@ikschrijfookoverautos: en dan moet ik weer aan Fenomenale van Gianna Nannini denken.
Gister in griekenland nog benzine contant moeten afrekenen…. benzine?!
Ik zag het vanochtend op het RTL Nieuws, bizar dat er zoveel illegale tankstations bestaan in Italië. Ik neem aan dat dan allemaal ‘merkloze’ tankstations zijn?:)
@granlusso: wat is dat nou weer voor discriminatie, zomaar aannemen dat het witte pompen zijn. Benzinestations worden vaak geexploiteerd door franchisenemers. Het kunnen dus gewoon een Agip of Shell stations zijn.
ik zie progressie daar!.. zo na de verkiezingen @mashell :’)
@lekkaah: maar ze doen “keihard aanpakken” eigenlijk helemaal verkeerd, dat horen niet veel meer dan mooie woorden te zijn. Hier worden echt mensen gepakt, dit kost bakken met geld aan politieinzet! Het zou fantastisch zijn als de zuidelijke landen meer als de noordelijke georganiseerd zouden worden, ietjes meer arbeidsmoraal, meer betalngsmoraal en meer respect voor de geldende regels. Maar de regering in Italië laat met de vluchtelingenschepen (in de rechtse pers migrantenschepen genoemd) al zien dat ze het met recht en wetgeving zelf niet al te serieus nemen.
@mashell: welke acties doel je op? Dat Salvini de Libische regering opdracht geeft de vluchtelingen ff op te pikken nadat schepen van NGO’s ze hebben ‘gered’ voor de kust van Libië en ze in Italië wil droppen?
Plethora???
Die moest is ff googelen;)
@cazzo046: en, ik denk dat je Google-search naar honderden Autoblog artikelen leidde? Of wordt dit woord ook elders gebruikt?
@escort77: je bedoelt “ekkermannen”, nergens te vinden behalve op Autoblog en wat vage autofora. Een niet bestaand woord, waarschijnlijk ergens lokaal dialect wat is opgepikt door de journo’s en rwaguueders op Autoblog.
@henk_he: *reaguurders. M’n autocorrect is stuk, excuses.
@henk_he: enfin
@clk63bs: een borrel van Florijn.
@henk_he: hier in de Alblasserwaard hoor ik “ekkermannen” regelmatig voorbij komen, je kan dus wel eens gelijk hebben wat betreft het lokale dialect.
Met de opbrengst kunnen ze een brug in Genua financieren
@lompey: vind ik geen gepaste humor.
@bischero: dan ben ik wel bischerieg naar waarom je dat vindt
Belastingontduiking is volkssport numero 1 in het Zuiden van Europa. Gelukkig betaalt het Noorden van Europa wel het verschil terug, want ze zijn zo arm…
@henk_he: het zuiden van Europa begint .. waar? Ten zuiden van Eersel? Of ten zuiden van Stockholm?
Ik steek mijn hand (nog geen haar) niet in het vuur voor de verborgen ontduiking in eigen land. Er zijn in iedere stad enclaves en landelijk sectoren waar en masse belasting wordt ontdoken.
@bischero: pas op he, ik woon ten zuiden van eersel :)
@ttr6: Bergeijk of Luyksgestel niet meegerekend 😎
Leuk artikel, maar ik vind voornamelijk het plaatje bij het artikel gaaf: wat een prachtige kleuren combinatie. Doe mij deze maar ipv rood/zwart. Ooit komt die 458 (spider) er (droooooom).
Kon de regering zelf de brandstof niet financieren voor hun auto’s jatten ze het van de hard werkende illegaal met z’n honger loontje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).