Gratis auto? Begin een groot gezin

Auteur: , 51 Reacties

10 kinderen moet voldoende zijn.

Gratis auto? Begin een groot gezin!

Een gezin met veel kinderen kan een drukke bedoeling worden in het huishouden. En dan ligt er ook nog een taak om er een goede auto bij te vinden. De pret is vaak ver te zoeken bij grote auto’s met ruimte voor zes of zeven personen. Of je moet het bij premium fabrikanten zoeken zoals een BMW X7, maar dan zit je weer met prijskaartjes die niet heel vriendelijk zijn.

Voor je wekelijkse portie feelgood-meuk gaan we natuurlijk naar een land waar ze het patentrecht hebben op dit soort verhalen: de U S of A. Het gezin van Michelle en Don Beuchene bestond uit zes kinderen, maar papa en mama waren van mening dat de familie nog wel wat groter kon. Er kwamen nog eens vier adoptiekinderen bij, waardoor het gezin opeens bestond uit 12 personen.

Het verhaal kwam vorig jaar november aan bod in het tv-programma Good Morning America. Het gezin is nu opnieuw in het nieuws, want Hyundai speelt voor Sinterklaas. De Zuid-Koreaanse autobouwer heeft het gezin een 2020 Palisade cadeau gedaan. De auto werd bij Preston Hyundai in Ohio door de familie in ontvangst genomen.

De Hyundai Palisade is een flinke SUV met plaats voor acht inzittenden. In de VS heeft de auto een MSRP-prijs van 31.550 dollar.51 reacties

Leuk en slim. Auto afzetten in een lastige markt doe je het beste met dergelijke reclame
Misschien moeten pappa en mamma eens een hobby zoeken .
@pielemuis: Ze sparen kinderen.. ieder z’n hobby.
@roberto: ik spaar mezelf ook van kinderen
@pielemuis: Want je speelt de blokfluit andersom?
@roberto: goed schudden voor gebruik
@pielemuis: het ‘maken’ van kinderen is overigens best een leuke hobby…. zeker voor iemand met zo’n nickname🙃
En een dakkoffer voor de 4 achterblijvende kinderen?
@gulli: of 4 rijbewijzen en een kleinere Hyundai erbij..?
Heb je dus nog niet super veel aan met z’n twaalven 🤔 just the thought…
Was ook mijn eerste gedacht. Nog steeds te klein…
@Hubert: beter zo een van die XL witte busjes cadeau gekregen. Rijden daar bij de vleet en kan je wel met 12 in (10 maar als het kinderen zijn lukt 12)
Lijkt me goed volk met zo’n groot gezin en dan nog eens 4 adoptiekinderen in huis nemen. Mooi gebaar van de Hyundai dealert.
@str8six: goed volk met 6 kinderen ? Je bedoelt een ramp voor de planeet en de reden dat we nu allemaal op emissie moeten letten. Overbevolking is de echte reden dat de planeet naar de ratsmodee gaat , en niet de uitstoot van jouw armzalig 3 cilinder 0.9 motortje
@seicilindri: jammer joh, jij hebt verloren.
@lekbak: en zo goed gemotiveerd ook
@seicilindri: geeft niks hoor, je leert vanzelf wat echt belangrijk is in het leven.
@lekbak: ja dit is een stuk betere motivatie
@seicilindri: blijkbaar motiveert het je niet tot nadenken inderdaad. Wederom: jou gebrek.
@lekbak: gewoon even benieuwd : ontken je dat we een klimaatprobleem hebben of ontken je dat we een overbevolkingsprobleem hebben ?
@seicilindri: geen van beide. Het valt me op dat, terwijl iemand anders het over de goedheid van sommige mensen heeft, dat jij dan over klimaat begint.

Het is zeker niet onbelangrijk. Maar klimaat is echt niet waar het om gaat in het leven hoor. Deze mensen zijn onbaatzuchtig. Ze offeren heel veel op door 4 pleegkinderen in huis te nemen. Dat was de strekking van de eerste reactie waar jij op reageerde. Goed volk, wat nu beloond word door Hyundai met een nieuwe auto.

Iemand die dat niet snapt is wat mij betreft “af”. Die zou nog eens heel diep na moeten denken waar de prioriteiten nou echt liggen.


Overigens, om eventjes terug te komen op de klimaat kwestie: de kans dat dit gezien helemaal niet zo’n impact heeft op het klimaat is vrij groot. Nieuwe kleding is te duur, dus ze lopen in andermans afval. Speelgoed word doorgeschoven, als ze dat al hebben. Want ze hebben elkaar ook om mee te spelen. Ze gaan zelden weg, ze passen toch niet in een auto. Vlees is toch wel heel erg duur voor zo’n groot gezin, dat zal vast met mate gegeten worden. 1 huis, 1 verwarming. Per persoon is zo’n gezin vaak zeldzaam duurzaam. Massa consumptie is toch veel te duur…
@lekbak: je snapt het echt niet he ? Als je zelf 6 kinderen neemt ben je wat mij betreft af. De wereld gaat ten onder door het krankzinnig groot aantal mensen die hier rondlopen en dan gaan deze mensen daar nog eens exponentieel aan bijdragen. Als je zo’n groot gezin wilt, neem dan alleen de adoptiekinderen , die waren er al en kunnen een gezinsverband goed gebruiken.
@seicilindri: Iemand schrijft iets positiefs op, over een positieve situatie waar een gezin met kinderen nog eens 4 kinderen adopteren? Ontzettend feelgood, toch? En dan kom jij met zo’n super algemeen, negatief comment. Heb jij echt zo’n kut dag? Je kan aan elk comment een negatieve wending geven, maar soms is het helemaal niet nodig.

En aangezien dit in de VS is, hier een leuk artikel over overbevolking: https://www.vox.com/the-big-idea/2017/12/12/16766872/overpopulation-exaggerated-concern-climate-change-world-population
@e550: ik kan werkelijk niks positiefs vinden aan iemand die het nodig vind om 6 kinderen op de wereld te zetten en jullie reacties zijn kenmerkend voor het taboe wat er rust op het bespreekbaar maken van overbevolking . Dat artikel zegt helemaal niks trouwens. Ik kan je talloze artikelen voorschotelen die het tegenstelde betogen en je hoeft toch echt niet geniaal te zijn om te beseffen dat de exponetiele groei van de wereldbevolking de planeet de das om zal doen. En in dat licht bezien kan ik dit artikel bepaald niet feel good vinden, integendeel
@seicilindri: Dus jij vind dat je wat te zeggen hebt over hoeveel kinderen iemand krijgt? Iedereen heeft recht op leven, het creëren van leven en wat mij betreft ook op doodgaan als iemand dat wenst.

Wat ben jij een arrogante gast door voor andere te bepalen hoeveel kinderen iemand mag krijgen. Het geluk van kinderen en kleinkinderen zul jij dan ook later nooit hoeven kennen, want slecht voor het milieu
@1audi1: Ach, zo vind ik iemand dan weer onverantwoordelijk als die maar liefst 6 kinderen op de wereld zet. Die denkt vooral aan zichzelf maar niet aan het lot wat die kinderen te wachten staat. Als iedereen 6 kinderen zou nemen 8n plaats van 1 of 2 dan gaat het al fout binnen 1 of 2 generaties. De kleinkinderen , zo niet de kinderen zelf al, zullen de gevolgen daarvan keihard merken. Dat is gewoon een feit. Als jij me arrogant vindt doordat ik dat hardop zeg in plaats vanmijn ogen ervoor sluit omdat ik het toch niet meer mee maak, dan ben ik maar arrogant.
@e550: Als je Vox als bron gebruikt ben je helemaal af. Ongeacht je gelijk of niet.
@pielemuis: wat is er mis met Vox?
@e550: Vox is werkelijk het meest partijdige stuk journalistiek dat er is. Ze presenteren het als neutraal. Maar het zijn nog net niet communisten.
@pielemuis: Heb je überhaupt het stuk gelezen?
Ik heb een schoonmoeder. Ik wil ook een gratis auto. Het liefst een tweezits. Pas ze er met er dikke vette derrière er niet in.
@Rick-dos: Je vrouwtje krijgt ook vanzelf een dikke reet #wachtmaaraf
@fmgarcia: Daarom liggen de scheidingspapieren al klaar…
@rick-dos: Kijk maar uit dat ze niet acht je aankomt !!
https://i.imgflip.com/32u3aw.png
Had deze konijnen gewoon een Amerikaanse schoolbus cadeau gedaan…
Voor dat geld heb je hier een i30. De BPM zou al hoger zijn dan de MRSP van dit model.
@karhengst: stel, 30k euro. Dan nog 30k bpm euro. Dat kost dat ding 60k. Lijkt me goede deal
Het enige wat mij opvalt is dat het een enorme auto is voor 30k!
Als je 16 bent, en zo te zien zijn er een paar die leeftijd al gepasseerd mogen ze zelf rijden. In Amerika is het gelukkig nog betaalbaar om een tweede of derde auto te bezitten
@auto62: een gratis auto maakt rijden inderdaad wel betaalbaar.
Slimme zet van Hyundai. En pijnlijk duidelijk wat een achterlijk BPM stelsel wij hier hebben in NL.
Maar goed die linkse hobby moet ergens van betaald worden.
Ik vraag me alleen af wie er daar allemaal op de foto staan.
Ik tel 14 mensen op de foto….
@sportevo: Ze hebben gelijk schoonmoeder ff laten passen in de dakkoffer 😉 En de verkoper zal er ook wel tussen zitten.
Dat is een flinke unit voor $31.000.
Waneer gaan donkere mensen witte kindjes adopteren.
@maroksahbe: witte kindjes zijn minder zielig. Ofzo.

Toevallig hebben wij ook een donker meisje in huis. Kwam zo uit, zij had behoefte aan een gezins situatie en structuur die haar moeder niet kan leveren en wij wel. Als iemand hulp nodig heeft dan kijk ik niet naar huidkleur, dan zijn ze welkom ongeacht afkomst. Wellicht zijn er meer mensen die zo denken…
@maroksahbe: is idd wel opvallend! Hoeveel geadopteerde zwarte kinderen wonen er in Marokkaanse gezinnen eigenlijk?
@amersfoorter:
Haha goeie grap, mijn ouders kunnen ons al niet handelen,laat staan nog een paar Surinamers, Antilianen in huis nemen.
€28000 voor een grote SUV….. En wij gaan voor tig miljard van het gas af voor 0,00007 graden…..Wat een wereld….
Maar nu passen ze er nog steeds niet allemaal tegelijk in…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).