Grijp je kans, GM gaat 4 gave filmauto’s veilen

Auteur: , 9 Reacties

Haal een stukje Hollywood in huis.

Met enige regelmaat duiken bijzondere filmauto’s op bij veilingen. Om wat voor reden dan ook zijn de auto’s toe aan een nieuwe eigenaar. Afhankelijk van de film, kunnen de auto’s een leuke boterham opleveren als je ze enkele tientallen jaren in de garage stalt. Of dat bij deze vier auto’s ook zo is, is nog maar de vraag. Het zijn wel brute apparaten.

De kenner had natuurlijk allang gezien dat dit de auto’s uit de Transformers-films betreft. De auto’s zijn in handen van General Motors en het Amerikaanse autoconcern gaat de Camaro’s veilen. Het gaat hier om een 2010 Camaro uit Transformers: Dark of the Moon, een 2010 Camaro uit Transformers en Transformers: Revenge of the Fallen, een 2013 Camaro uit Transformers: Age of Extinction en een 2013 Camaro uit Transformers: The Last Knight.

Het is niet mogelijk om één auto te kopen, ze worden als set van vier verkocht. GM brengt de opbrengst van de veiling naar Operation Homefront. Een non-profit organisatie die zich inzet voor Amerikaanse militairen die op uitzending zijn geweest en terugkeren in de maatschappij.

De auto’s zijn omgebouwd voor filmdoeleinden en niet straatlegaal. Gezien de populariteit van de Transformers-films kan de collectie van 4 auto’s veel geld in het laatje brengen. Wat de auto’s precies moeten gaan opbrengen is niet bekend. De veiling is over twee weken.9 reacties

Brute wagen die Camaro. En zelfs in Nederland Tweedehands nog best betaalbaar. Helaas meestal niet met V8, maar met V6. Weet iemand waarom de auto’s niet (meer) straatlegaal zijn?
@henk_he: De eerste is sowieso niet rijdbaar, want die heeft geen remklauwen, haha! Of, nouja, is niet rembaar dus.
@julez: ik denk dat die schijven ook nep zijn, en er gewoon kleine remmen achter zitten aangezien die schijven wel erg dicht achter de velgen zitten.
Die van foto 6 hadden ze zo mogen uitbrengen i.p.v. die met die mega grille.
Voor mij zakt de waarde om zo’n auto te kopen wel als je er niet mee kunt rijden. Maar voor een museum/themapark of iets dergelijks is dit uiteraard wel erg leuk om te kunnen tonen.
In dezelfde veiling zou ik eerder gaan voor de allereerste Toyota Supra van de nieuwe generatie:
https://www.barrett-jackson.com/Events/Event/Docket/Scottsdale-2019/Collector-Cars/069daa76-55d4-4986-a7a8-7d89ed9367d4/01-12-2019/01-20-2019
De hamvraag is echter, kunnen ze ‘transformeren’?
@dutchdriftking: hoop dan wel tot een vrouwelijke transformer. Is ook handig voor in de keuken
Handig voor de trajectcontroles. Halverwege even transformeren en je rent zo onherkenbaar onder de laatste camera door.
Huh wat raar dat de prijs nog niet precies bekend is, zal vast liggen aan het feit dat er nog geveild moet worden. Kan je dat zinnetje er niet uithalen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).