Grootste Jaguar-klant plaatst wederom een dikke order

Auteur: , 28 Reacties

Bam!

XF

Ze mogen nog ietsje extra aan de bak bij Jaguar. De Britten hebben een nieuwe order weten binnen te slepen. Portfolio Cars, een bedrijf dat chauffeursdiensten aanbiedt, is verantwoordelijk voor de bovengemiddelde bestelling.

De Londense firma wenst 30 stuks van de XF Sportbrake. Geen BMW 5 Serie, geen Mercedes E-klasse Estate, maar gewoon die dikke station uit eigen land. De auto’s zullen worden ingezet voor VIP-shuttles van en naar Londen Heathrow Airport.

Heel vreemd is de keuze voor het merk niet. Portfolio Cars staat namelijk bekend als het bedrijf met de grootste Jaguar-vloot ter wereld. In 2015 bestelde de firma 18 keer de XF en tweemaal XJ. Vorig jaar werden er nog eens 38 XF’s en acht XJ’s toegevoegd aan de vloot. Dit jaar wist Portfolio Cars ook Jaguar te vinden. Opnieuw bestelde het bedrijf tienmaal de Jaguar XF.

Voor Portfolio Cars is de koek nog niet op. Met het bekend worden van dit nieuws heeft de firma uit Londen al te kennen gegeven de vloot met Jaguars in de toekomst verder uit te blijven breiden.28 reacties

Gewoon verantwoordelijk voor minstens 30% van de omzet, nice!
Dikke order?? 30 ?? Lijkt wel de Story met die overdreven koppen.
@dijan: ik begrijp dat jij dagelijks orders van meer dan 1,5 miljoen binnensleept?
@w0o0dy: nee, maar tante Post of zoiets eenvoudigs als een gemeente Amsterdam zal waarschijnlijk wel in die orde grootte opereren. Al kopen die ” slechts ” kleinere goedkopere auto’s. Een “Vloot” van dertig auto’s is toch klein in vergelijking met bijvoorbeeld al die TantePost Caddy’s,… waarschijnlijk heeft Amsterdam alleen al 30 Veegwagentjes van Ravo staan.
@postzegel: Die kopen niks, die leasen die meuk.
@E34M5Touring: Nou, ik verwacht dat dit Britse bedrijf ook een en ander in de lease gooit, want je werkkapitaal droogt wel aardig op als je in 1x alles overmaakt aan de dealer of importeur.
Engeland zal wel moeten nu Brexit aan de gang is….”eten uit eigen ruif” noemen we dat…..Poen in eigenland houden, als ze dat nou ook doen met de rest ;-) ….Want noem is een product waar engeland nu echt goed in is? Guiness bier? hardzuipende mannen en vrouwen wat slechte tv oplevert? Succesvolle automerken? links rijden? de Bigbang? …
@napo: Een product waar Engeland goed in is. McLaren-straatwagens, RR, Bentley, meerdere F1 team’s hebben hun basis in GB waaronder Red Bull van Max!
@ericc: Sinds 1998 maakt Bentley deel uit van de Volkswagen Group …..
McLaren Technology is 50% van Hamad bin Isa Al Khalifa and Ojjeh (zie wikipedia, weinig echt engels) En mclaren is een volledig internationaal bedrijf…en zit in engeland vanwege de knaken,…niet vanwege het talent wat daar rond loopt…
Redbull zit daar vanwege het gunstige financiële klimaat…(weinig echte engelse die aan die auto werken, je haalt niet eens de eerste bocht,…
Rolls Royce is van bmw,….want de echte rollsen waren verschrikkelijk, gingen stuk, reden als een stuk schuimrubber enz.

:)
@napo: En Jaguar-Land Rover is Indiaas, dus zelfs dat hebben ze niet meer ‘echt’ in eigen land.
@ericc: Engeland is maar in 1 ding echt goed: financiele producten die je eigenlijk niet wilt hebben. Neemt niet weg dat het een heerlijk charmant land is, juist vanwege al z’n imperfectie.
@mashell: Die financiele producten zijn wel goed, en dankzij het belasting systeem hier heb ik waarschijnlijk een iets lagere belastingdruk dan de gemiddlede autoblogger. Helaas verdwijnt dat charmante heel hard dankzij de schrijnende ongelijkheid tussen mensen met goede baan en mensen zonder (goede) baan…
@napo: Guiness bier is Iers, get your facts straight.
@rickb: hahaha…ik dacht dat dat engels was…niet dus …want t is een goed biertje…:P
@RickB: blijft lastig: Groot-Brittannie, Verenigd-Koninkrijk, Engeland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland, Wales,….
Big Ban…. :) #spellingscontrole…..
@napo: Big Ben* als je dan de taalnazi gaat uithangen, doe het dan goed;-)
@v12powerr: doe mij maar de big bang.
@snorrie: Crossplane?
@napo: big ben😂
Een engelse firma die kiest voor een engelse auto. Niet onlogisch en niet onverwacht. In Duitsland zie je ook geen Jag’s als taxi maar Merc’s, BMW’s en Audi’s. Ook VW tegenwoordig.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

De Champagne kan open bij Jaguar hoor!
Wordt het voor die Engelsen ook niet eens zo langzamerhand tijd om zulk soort ritje met een hybride dan wel volledig elektrisch te gaan doen?
@trustmeiamanengineer: Jaguar I-pace? Land Rover begint nu met hybrides dus Jaguar zal dit snel overnemen.
@trustmeiamanengineer: Er rijden hier al jaren veel Prii rond als taxi. Ook heeft gatwick airport taxi een vloot Tesla’s. Het grote probleem zijn al die oude black cabs; daar liggen allemaal antieke Diesels in… (die dankzij de lobby van taxi chauffeurs vrijstelling hebben van milieuzones)
Fijne keuze!
Je gaat ze vast veel als taxi zien, geven nu 3 jaar garantie en onderhoud zonder km beperking !
Ik had 29 XF’s besteld maar daar hoor je dan weer niemand over.
“Dikke station uit eigen land” ik mis iets.. sinds wanneer is Jaguar weer eigendom van een Engels bedrijf? Het is toch al jaren in handen van Tata uit India? Graag dus de tekst aanpassen. Wel lachwekkend trouwens dat je grootste klant ter wereld verantwoordelijk is voor dit soort relatief lage retails. Jaguar is wereldwijd helemaal geen serieuze speler in het premium segment.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).