Haagse popo moet parkeerboetes doorscheuren vanwege vormfout

Auteur: , 34 Reacties

Wat doet dat met jouw gevoel voor rechtvaardigheid?

Ooievaar

Mijn onderbuik denkt in eerste instantie vaak ‘ha, stelletje koddebeiers, vissen jullie mooi achter het net’ als ik verhalen als deze hoor. Dit sentiment vloeit waarschijnlijk voort uit de gedachte dat ‘wij’ automobilisten een kudde opgejaagd wild vormen, geterroriseerd door de lange arm van het CJIB. ‘Ga boeven vangen!’

Maar vervolgens treedt de grijze massa in werking met noties als ‘de maatschappij dat zijn wij’. Als iedereen maar probeert onder de regeltjes uit te komen, blijft er een enorme puinbende over. Of de balans naar het gutturale of cerebrale uitslaat is per geval verschillend. De Hagenaar die in dit geval onder twee parkeerboetes van in totaal ruim 120 Euro uitkwam, is bijvoorbeeld nét iets te gewiekst om de vlag uit te hangen voor de volgende overwinning op ‘het gezag’. Dat wil zeggen, in mijn ogen. Wellicht denk jij daar heel anders over.

Wat wil namelijk het geval: de boetes die de man ontving voor het onbetaald parkeren in een straat waar hij wel had moeten betalen, werden opgelegd met behulp van een gemeentelijke scanauto. Het bleek echter dat het GPS-systeem in de scanauto niet helemaal top werkte en de locatie van het vergrijp verkeerd heeft vastgelegd. In plaats van de straat aan te geven waar de auto daadwerkelijk stond, werd als locatie en plein aangegeven in de stad achter de duinèh. Op dit plein hoef je niet te betalen om je auto te parkeren.

De rechtbank oordeelt dat omdat het adres op de boetes niet juist is, de boetes verscheurd moeten worden. Ben jij blij voor deze notoire wanbetaler, of kwaad op de instanties dat ze hem niet zorgvuldiger bestraft hebben? En vecht je zelf weleens boetes aan? Laat het weten, in de comments!34 reacties

Ik heb 1 keer een boete aangevochten. niet dat het zin had, maar meer als wanhoopspoging.
Ik loop stage bij een niet nader te noemen automerk met 3 letters (ha dat zijn er nog al een aantal) en mocht naar Zandvoort voor een bijzondere dag op het circuit. blij dat ik was kreeg ik zelfs nog een auto voor het weekend mee (nog een erg leuke ook). kortom, kan niet stuk.
Op die desbetreffende zaterdagochtend moest ik om 8 uur aanwezig zijn, half 9 zouden de eerste mensen namelijk arriveren. ik was echter zo vroeg dat ik om kwart over 7 al bij Heemstede was. Dus op die weg waarvan ik overtuigd was dat je 80 mocht reed ik op het gemakje 75. ik was immers toch te vroeg. 2 weken later kreeg ik een mailtje van wagenpark dat ik geflitst was met 71 (na correctie) waar je 50 mag… hoppa 218 euro naar de ballen. Nog geprobeerd dat ik “geen idee heb” hoe de cruise control werkt en dat de borden registratie 80 aangaf. het mocht niet baten…
@keeper1: that anti-climax tho..
@lekkaah: goed opbouwen
@keeper1: Dikke Kia meegekregen dus? ;)
@sportstand: jazeker
@sportstand: Een Stinger uit mogen laten op Zandvoort lijkt me anders niet bepaald een straf.
@keeper1: als het zo makkelijk zou zijn om er onderuit te komen betaalde niemand meer boetes.

Tip: haal bij bezwaar alle emotie eruit en kom alleen met feiten. Zo werkt de wet namelijk. Een van de feiten is dat jij getracht bent de wet te kennen, ook zonder hulpmiddelen…
@keeper1: Goed verhaal. Lekker kort ook!
Beetje zielig is het wel. Maar opzich wel logisch dat je dit kan aanvechten. Als ik een snelheidsovertreding maak op een 50weg en op mn bon staat een provinciale weg die 100m verder ligt. Kan je het altijd proberen
Verkeersboetes in NL gaan helemaal nergens meer over. Al gauw 60 tot 90(!!!) Euro. Het staat gewoon niet in verhouding met het vergrijp. Het enige positieve eraan is dat de “handhaving stadstoezicht” mensen aan het werk houdt. Nou ja werk..
om vervolgens te bezuinigen door in scanwagens te gaan rijden om deze mensen wederom op straat zetten. En de tickets worden telkens maar duurder.
@cloverleaf: karma? Lag een parkeerboete van 99 EURO in de bus!!!!
Tja, als je een parkeerboete krijgt waarop een adres staat waarop je niet eens hoeft te betalen dan is het evident dat je die boete niet hoeft te betalen. Vreemd eigenlijk dat de gemeente die tot de rechter heeft laten gaan, ze hadden geen schijn van kans en hadden de boete gewoon meteen moeten verscheuren. Nu is er weer belastinggeld verspild met een overbodige rechtsgang.
1-0 voor de paupers…

Maar uiteindelijk trekt Stichting Aap hoe dan ook aan het langste eind en als het niet linksom is worden je zakken wel rechtsom leeggeschudt.
Gewoon terecht aangevochten. Als ze zo graag die hele geldmachine volautomatisch willen maken moeten ze maar zorgen dat het ook werkt… Als oom agent bij handmatig invoeren een fout maakt is een bon ook ongeldig (moet je het dus wel eerst aanvechten).
Allemaal hoogopgeleide onderzoekertjes die boetes aanvechten ..
@nicolasr: ik kijk m altijd wel goed na! 1x een boete van iemand anders gehad. Ander automerk ander type maar kenteken leek op mijn toenmalige kenteken door bagger erop. Sindsdien kijk ik altijd fotos die je erbij krijgt. Kijk als je wat fout doet dan is het fair dat je betaald zo is t spel nou eenmaal.
Als je onterecht word beschuldigd van verkeerd parkeren door een kapotte scanauto. Maar je staat op een parkeerplaats waar je niet hoeft te betalen, dan vind ik niet dat je moet betalen en aanvechten. Maar sta je ergens waar wel betaald moet worden dan moet je gewoon betalen en niet zeuren.
@toyotavenray: het is heel simpel. De wagen stond fout geparkeerd en de boete was ook fout. Dan strepen we die twee fouten tegen elkaar weg en is er geen boete.
Zo’n boete moet gewoon correct zijn. Want jij weet echt niet meer precies waar je geparkeerd hebt die dag maar als daar een parkeerplein op je boete genoemd staat waar je niet eens hoeft te betalen dan hoor je die boete niet eens te krijgen.
@mashell: dat bedoel ik. Dus het is terecht dat deze is aangevochten
Terecht aangevochten lijkt mij. Soortgelijk geval vocht een vriend van mij aan omdat de locatie niet klopte. Werd afgedaan met als reden dat de agenten van dienst geen fouten maakten.
Ik reed een keer over de vluchtstrook om zo verderop de afslag te pakken, maar op dat moment schoot er een politie Volvo achter me ook de weg op met alle toeters en bellen aan. Toen ik op de afslag reed en zij rechts naast me op de vluchtstrook bleef ik stug voorruit kijken maar het mocht niet baten, ik werd klem gereden door de heren. Nadat ik de auto uitgetrokken werd (…negeren stopteken) liet ik netjes m’n rijbewijs zien en kreeg ik te horen dat er een bekeuring binnen een week op de mat zou vallen t.w.v €400. Gelukkig heb ik deze niet ontvangen, maar een stuk vluchtstrook meepakken voor de afrit doe ik nooit meer!
@heat59: fijn voor je dat je em niet hebt gekregen, zou een fikse zijn geweest. Maar dat je de vluchtstrook niet meer pakt is een goed gevolg :)
@jaapiyo als je wilt zeuren over parkeerboetes, moet je bij de gemeente zijn. De scanauto is ook van de gemeente. Die houden zich met dit soort zaken bezig ;) de politie doet dat zelden.
De bedragen zijn ook wel fors tov het vergrijp. Maar het heeft ook met mentaliteit te maken. Zit je fout, neem dan gewoon je verlies
@eefie: maar is de boete fout dan ga je gewoon vrij-uit.
@mashell: klopt, dat is nou een eenmaal in een rechtstaat
Een keer een parkeerboete gekregen omdat ik terecht niet had betaald. Verhaal halen, Hij kon er niks meer aan doen hij had het immers al uitgeprint. Ik scheldend om me heen me auto in stappen komt er een man naar me toe: hey heb jij net een boete gehad. Ik wil nog bozer worden (je hebt toch gezien dat ik een boete kreeg) en zeg ja wat is er dan. Hij zo glimlachen en zeggen ik heb nog een kaartje die mag je van me hebben is nog 10 min geldig. (vorig jaar deden ze nog niet op kenteken parkeren) ik blijft stil en zeg hoelang geleden. 15 min. Volgende dag een brief geschreven met het kaartje dat ik niet begreep wat voor domme mensen er werkten maar die geven mij gewoon een boete terwijl ik duidelijk een geldig kaartje had, ben ik niet van gediend he!!! Later een reactie met onze excuses je hoeft niks te betalen. Hahaha.
Simpel: wanneer je ballen hebt de regels te overtreden moet je ook de ballen hebben daarvan de consequenties te nemen. En niet gaan janken over “boeven vangen”.
@jeroenwz: en wanneer de overheid liever naar de letter van de wet handelt dan de geest, dan vooral als burger hetzelfde principe hanteren. Anders doe je jezelf tekort.

Hier win je wat, daar laat je wat. Dat je teveel belasting betaalt staat sowieso vast dus iedere fiscale meevaller moet je gewoon meepakken.
Ooit een keer een boete gehad van € 288,- voor te snel rijden. Via Boetejuristen.nl aangevochten bij het Hof te LW. Zaak verloren…. maar …… de rechter had op de 1e pagina van de uitspraak uitgelegd dat gelet op het aangedragen verweer vrijspraak mogelijk was, maar op pagina 2 vond hij dat de gedraging mogelijk toch gedaan was en woog de verklaring van de agent zwaarder. Bij het CJIB hebben ze alleen de 1e pagina gescand en werd het bedrag netjes terugbetaald aan de hand van het geschrevene van de rechter.

Gewoon heel veel mazzel!
Wie zegt dat dat moet? Dat ze het doen heeft niks met moeten te maken imo.
Volledig terecht toch, als ze een locatie niet juist kunnen bepalen hoeft hij die boete niet te betalen. Stel nu dat je met 10 teveel wordt geflitst op de snelweg en door een of ander raar gekronkel staat er als locatie bebouwde kom dan had je dit toch ook graag rechtgetrokken. Of betaal je dan toch toch graag de bijbehorende boete van de snelheidslimiet die je volgens het papiertje met meer dan het dubbele hebt overschreden?
Hier in Zwitserland heb ik een collega die elke keer het naadje is bij het aanvechten. Eerst had ie fout geparkeerd, maar had de parkeerwachtster de tijd fout gezet: zo’n 3 uur later dan het was. Hij snel naar het politiebureau om te laten zien: hey ik heb een onterechte boete gehad in de toekomst. Moest gewoon dokken en bij de rechter ook niet weten te halen.
Enige tijd later had hij zo’n stads-huurauto voor een ritje. Kreeg hij gister een bon op de mat: te hard gereden op de 27e. Verhuurder opbellen; hallo, ik heb die auto gehuurd op de 29e, niet de 27e en ben uberhaupt niet in die buurt geweest. Verhuurder zegt: onzin, de boete is van de 29e, staat in ons systeem. Ze weigeren de politie te bellen en de politie weigert de verhuurder de bon te sturen omdat de verhuurder al heeft aangegeven dat hij de bestuurder was.
Toen ik ruim 3 jaar geleden in Leiden parkeerde in een blauwe zone ontdekte ik dat mijn parkeerschijf niet meer in het deurvak zat. Als alternatief schreef ik datum en aankomsttijd op een briefje wat ik onder de voorruit legde. Binnen een uur een bekeuring van €90, – gekregen. Gebeld met parkeerbeheer (Leiden) waar bleek dat de verbalisant keurig een foto had gemaakt waarop het briefje prima te lezen was, dus deze had vastgesteld dat de auto er niet onrechtmatig kon staan. Maar, geen parkeerschijf die voldoet aan het besluit parkeerschijven. Toch bezwaar aangetekend, afgewezen, opnieuw in beroep en via Leeuwarden kwam er uiteindelijk na bijna 2 jaar een uitnodiging voor een zitting in de Leidsche rechtbank. Daar trof ik een rechter die na een goed gesprek en de wetenschap dat ik mijn leven gebeterd heb door twee parkeerschijven waarvan 1 op de voorruit geplakt in de auto te hebben, oordeelde dat de overtreding bleef staan, maar hij stelde de boete op €0,- . Daar kon ik me wel in vinden :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).