Hamilton: Honda heeft soms meer vermogen dan Mercedes

Auteur: , 29 Reacties

De Brit is vol superlatieven over zijn nieuwe favoriete tegenstander.

Lewis Hamilton

Wie had dat verwacht? De vorm van het team van Red Bull Honda lijkt te groeien met het weekend. Maandenlang speelden ze tweede viool achter Mercedes en konden ze af en toe een speldenprikje uitdelen aan Ferrari. Maar nu staat de equipe uit Milton Keynes gewoon op pole position.

Dat is écht een bijzondere prestatie. Tot voorheen had Red Bull bijzonder veel moeite om de snelste tijd in de kwalificatie neer te zetten. De reden: Ferrari en met name Mercedes schroeven hun motoren op zodat deze meer vermogen leveren. Bij Red Bull hadden ze een dergelijke optie niet, waardoor ze bijna altijd naar een achterstand keken. Dat zal niet meer zo makkelijk gaan, laat hij in een interview met Motorsport.com weten.

Hamilton

Lewis Hamilton heeft heel lang profijt gehad van deze voorziening. Daardoor kon hij in ‘schone lucht’ starten en onbedreigd naar de overwinning rijden.

We zitten nu in een periode waarin het lekker gaat bij Red Bull. Mensen moeten niet vergeten dat een auto op sommige locaties beter uit de voeten komt dan op de andere. Een auto is nooit dominant in het gehele seizoen. In Oostenrijk had Red Bull een beter pakket, zeker met die hoge temperaturen.

Dat zal ook dit weekend in Hongarije zo zijn. Ook in Singapore denk ik dat ze sterk voor de dag zullen komen. Gelukkig komen er ook banen met langere rechte stukken aan, zoals Monza. Alhoewel ze dan waarschijnlijk een nieuwe motor hebben.

Hamilton

Die Honda motor moet zeker niet onderbelicht blijven. Qua performance doet deze het niet alleen beter dan de Renault van vorig jaar, maar ook de nieuwste krachtbron van Renault. Dan hebben we het nu alleen over de prestaties. Dat ziet Lewis Hamilton ook:

Ze hebben zeker geen tekort aan vermogen. Ik denk dat op sommige momenten de Honda motor sterker is dan de Mercedes motor. Het gaat interessant worden om te zien hoe dit zich gaat ontvouwen.

De mensen moeten niet vergeten dat Red Bull een team is dat meerdere titels heeft binnengesleept. Ze hebben altijd een goede auto gehad. Red Bull heeft de beschikking over Adrian Newey, een van de beste ontwerpers in deze sport.

Ze hadden eerst iets te weinig vermogen en af en toe ook te weinig downforce. Maar die achterstand is nu weggewerkt.

Kortom, Honda en Red Bull hebben hun achterstand grotendeels weggewerkt. Dat wil overigens niet zeggen dat het direct spannend gaat worden voor het kampioenschap. Ook Mercedes zal nog met upgrades komen. Daarnaast heeft Hamilton een flinke voorsprong én een buffer in de vorm van Bottas.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hoezee voor het recente more level playing field in de top 3.
Ik ben benieuwt naar vanmiddag. Eigenlijk verwacht ik dat ze bij Mercedes aan een paar knopjes draaien en dat de motor dan net weer de snelste van het veld is.
@dirkv: Dat doen ze in Q3 ook altijd, heeft weinig zin gehad dit keer op deze baan.
@dirkv: In de race gaat het om de racepace en niet om een tijdelijk wat extra power knopje. Dus best kans dat Mercedes de RB te pakken heeft bij bocht 1, maar ik denk dat de RB tijdens race daar weer snel op inloopt (op dit bochten circuit).
@venividivici: dat is exact mijn verwachting: VER als derde uit bocht 1, maar door beter bandenmanagement en pitstrategie verwacht ik Max uiteindelijk op P1 over de finish.
@sirprize: helaas was het Hamilton met de betere strategie. Max valt niets te verwijten. Verlies pakken en op naar de volgende race!
We gaan het straks zien. Ik denk Max een K*t start terugval naar plek 3 of 4 en dan een mooie race en leuke gevechten. Als hij wel goed weg komt en eerste blijft wordt het mooi om te zien hoe de Mercedes gaan pushen.
Denkt Hamilton aan een overstap naar Red Bull ofzo, dat hij zo aan het slijmen is de afgelopen tijd…
@nielsnl1: welnee. Dat is de manier om de aandacht naar de anderen te verleggen. Geef hen maar de favorietenrol. Altijd makkelijker om te jagen dan opgejaagd worden.
@poes: eens, je was me net voor (ik was nog aan het tikken ;-) )
@nielsnl1: geen slechte strategie hoor, je tegenstander een beetje ophemelen.
Klein beetje uit die absolute favorietenrol stappen. Indekken tegen wat mindere prestaties en als hij toch wint dan is hij helemaal geweldig met die goede tegenstander.
Het is een gladde die HAM maar wel 1 die het spelletje heel goed snapt, in en buiten de auto.
@SpiderIV: Het leuke is dat Max het spelletje ook snapt en HAM prikkelt door te zeggen “ach, 5x kampioen… dat lukt iedereen in zo’n auto”. Dat daagt HAM uit en daarom zegt hij weer “Zou het niet erg vinden als Max naar Mercedes komt”. Daarnaast hoopt Max dat Lewis zo nog harder zijn best gaat doen en zichzelf gaat overdriven en dan foutjes maakt.
@nielsnl1: Nee, het is de meest professionele manier om aan je eigen team te zeggen dat ze beter hun best moeten doen.
…..Mercedes schroeven hun motoren op zodat deze meer vermogen leveren. ….
Lewis Hamilton heeft heel lang profijt gehad van deze voorziening. Daardoor kon hij in ‘schone lucht’ starten en onbedreigd naar de overwinning rijden.
Dat is precies hoe Hamilton meer dan 90% van zijn races en wk’s heeft gewonnen, komt hij verder naar achteren op de grid dan wordt het lastig voor hem.
@uliver: schone lucht verdwijnt ook bij dubbelen, zo schoon is het niet. En dat HAM kan inhalen bewijst Hockenheim 2018 wel van 14 naar 1.
@erik2907: silverstone 2018, van achterstevoren in ronde 1 naar de winst.
@erik2907: das niet zo moeilijk met een top 3 auto. Op Gasly na doen ze dat allemaal, Max, Seb, Lec…
Mercedes heeft het grote voordeel dat ze waarschijnlijk weer geen gridstraffen hoeven te incasseren dit jaar itt RB.
Ben benieuwd naar hoe de Honda Spec 4 get op Monza en Spa gaat doen.
Bij Mercedes hebben ze ook kleine motor hiccups, dat kan vaker voor gaan komen, alleen tot nu toe nog niet in de races.
En niet te vergeten, de Honda is extreem betrouwbaar. Als we Renault dit jaar weer zien….
@dutchdriftking: Dit dus. Dat geeft namelijk een flinke boost aan Max om nog meer uit je auto te kunnen halen dan met een k*t motor van Renault. Als je eenmaal vertrouwen hebt in je nieuwbakken motor ben je ook een hele andere driver.
Lewis dekt zich zelf in mijn ogen in. Door te doen alsof de Honda motor mogelijk sterker is, doet ie afbreuk aan de prestatie van Max. Natuurlijk heeft Honda stappen gemaakt, grote stappen zelfs, maar Max is ook in bloedvorm. Het is een combinatie van die factoren aangevuld met een verbeterd chassis dat er voor gezorgd heeft dat Max aansluiting gevonden heeft en nu op p1 kan starten.
@schoen85: Precies, anders had Gasly ook wel beter gepresteerd. Natuurlijk is de Honda super op dit moment, maar Max is van absolute wereldklasse.
@straatzakelijk: het team levert natuurlijk ook precies de auto zoals max hem wil hebben, t interesseert ze ook vrij weinig eat gasly ermee doet. Gasly is toch niet goed genoeg om de auto naar zijn wensen te zetten. Ik denk dat gasly een heel andere manier van rijden heeft en een te eigenwijze Fransoos is die zijn rijstijl niet naar de auto aan kan of wil passen.
@schoen85: idd. Kan me niet voorstellen dat de Honda even sterk is als de Mercedes motor. Jarenlang iedereen zoek gereden met de beste motor. Nu een keer niet de snelste en meteen miepen dat de Honda soms sterker is. Natte pussy, dat is Hamilton!!!
@mark997gt3: Mooi man, een vijfvoudig wereldkampioen F1 uitschelden voor natte pussy.
@skinny058: hij is een geweldig coureur. Maar als ik hem hoor praten komt er bij meteen een natte wind uit….. Dus ja Hamilton is a wanker!
@schoen85: hij lijkt in interviews moeilijk te kunnen dealen wanneer ’t anders uitpakt dan gehoopt voor Merc. Goeie coureur, én Selfie-expert, maar te veel op handen gedragen mss.
Hahaha ja tuurlijk…die Hamkip toch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).