Hamilton: “wil Verstappen in team om te bewijzen dat ik beter ben”

Auteur: , 57 Reacties

De kans dat het gebeurt is vrijwel nihil, maar dromen mag altijd.

Max Verstappen mag dan het meest bejubelde racetalent zijn van zijn generatie, de Formule 1-teams vertikken het vooralsnog de Nederlander aan zich te verbinden. Mercedes en Ferrari zijn tevreden met respectievelijk Lewis Hamilton en Sebastian Vettel en hebben daarnaast nog een reeks veelbelovende talenten op de loonlijst staan. Zeker voor Mercedes, dat nu al enkele jaren ongenaakbaar is, is het belangrijk de rust te bewaren – een herhaling van 2016 wil het liever niet. Hamilton zelf zegt best open te staan voor de eventuele komst van Verstappen, al is het alleen maar om zijn critici het zwijgen op te leggen.

Lewis Hamilton heeft voorafgaande aan de Grand Prix van Hongarije tegenover de internationale media bekend dat hij er geen problemen mee zou hebben als Max Verstappen zijn teamgenoot zou worden. Hamilton zegt in gelijkwaardig aan te kunnen tonen dat hij beter is dan Verstappen en dat het niet enkel aan de Mercedes ligt.

“I’d honestly have no problem with it. As I said before, I like working with Valtteri and I don’t know how that dynamic would work for the team. I’m not saying it would or would not – I see positives and potential negatives. Obviously, there are always positives and negatives to the people that you’re working with, but I have no particular opinion towards it. In some ways, it works out for me. At the moment I see stories that it’s because we have different cars and that’s the only way I’ll beat him, but this gives me the opportunity to show you that’s not the case.”

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Verstappen de overstap zal maken naar Mercedes, bestaat de kans wel degelijk. Bottas presteert immers ondermaats en het is nog maar de vraag of het team George Russell of zelfs Esteban Ocon rijp acht voor een promotie. Aan de andere kant, in Honda heeft Red Bull nu een waardige partner gevonden, die graag wil investeren in een succesvolle toekomst. Reken daarbij het feit dat het team in feite om Verstappen heen wordt gebouwd en het lijkt zelfs voor Verstappen onlogisch om een nieuwe werkgever te zoeken.57 reacties

Uh… Gasly staat geloof ik op Nr. 1 in de 2de trainingssessie.
@ericd: En wat wil dat precies zeggen?
@ericd: Gasly is beter!
@skinny058: #ontslaskinny058 😉
@drdre1: Haha
@ericd: hebben ze hem weer in quali-modus gezet voor z’n zelfvertrouwen?
@bernoulli: nogal wiedes, het ging tenslotte ook om een kwalificatie.
@ericd: Gasly heeft op softs gereden voordat het begon te regenen…
@ericd:

en wanneer worden de punten ook al weer verdeeld?
@ericd: op een droge baan, vlak voor de regen begon.. go figure
@ericd: ja ja, want dat is allesbepalend voor het hele weekend
@ericd: in de 2e trainingsessie ja. Zondag komt hij weer een minuut na Max binnen.
@ericd: dusssss?
@ericd: ja, dus? Het is een training, daar laten teams nooit ’t achterste van hun tong zien. Kijk maar naar het verschil in rondetijden tussen FP en Quali.
@ericd: jou ga ik echt in de gaten houden als ik gefundeerde inhoudelijke info wil hebben over hoe het achter de schermen aan toe gaat bij de F1
Max blijft nog lekker bij redbull. Wat ik trouwens wel vreemd vind, in de hele stoelendans van het silly season word de naam Nick de Vries geen enkele keer genoemd. Is het niet logisch dat hij ook zou promoveren als hij kampioen word?
@kevindb: Nee, Nyck gaan we, denk ik, nooit in de F1 zien. Heeft een te langzame leercurve. Jammer maar helaas!
@skinny058: is dat zo?
Latifi is test-coureur van Stroll-racing. Lijkt me stug dat hij ergens anders heen gaat en het lijkt me stug dat Pa Stroll 2 stuks rijke Canadeze kindjes in zijn auto’s gaat zetten.
Mich Schumacher, die rijdt volgend jaar natuurlijk ook nog in de F2; die is nog niet klaar.
Atkien doet wat met Renault; maar Renault heeft 2 goede coureurs waarvoor ze genoeg betalen.
Dus als er een zitje vrij komt ergens; heb je weinig namen die klaar staan om op te vullen.
Je hebt Ocon natuurlijk; maar die wil alleen het hoogste. Vergne zou goed zijn, maar die wil ook alleen top 3.
Dus als het kwartje goed valt, waarom niet. Gooi m bij McLaren erin; geef de NLers wat McLaren vlaggen (gratis) en je hebt elke GP een heel vak dat in McLaren Oranje staat (alleen NL, BE en DE weet dat dat niet zo is)!
@gregorius: Je gaat er vanuit dat er plekjes vrijkomen volgend jaar, ik denk dat dat juist tegen gaat vallen. Alleen als Nyck dit jaar kampioen wordt (en die kans is zeker aanwezig) maakt hij kans op een stoeltje, mits die vrijkomt natuurlijk. En dan nog denk ik dat hij geen potten kan en gaat breken omdat hij pas dit jaar aan het presteren is geslagen…mag ook wel eens na 3 jaar in de Formule 2.
@skinny058: En nu zie je waarom Nyck het net niet is…kan gewoon niet die race winnen en P2 is het maximale. Latifi is gewoon beter.
@gregorius: mick gaan we nooit in de formule 1 zien. Die knul is, met alle respect, niet beter als stroll.
De beroemde ‘mind games’ van LH44 draaien weer op volle toeren. Fijn dat hij er niet tegen is om een nieuwe team genoot te verwelkomen. Volgens mij zijn dergelijke beslissingen dit de call van Toto. Silly season is begonnen.
@oetelaar: inderdaad, LH44 weet ook zo goed als zeker dat MV33 toch niet bij elkaar in het team gaan komen. Is het beetje hetzelfde als: mocht ik de Staatsloterij winnen, dan krijg jij de helft!
Niet door een Max-bril gezien, maar ik denk dat Max met de beste auto momenteel alleen door Vettel moeilijk gemaakt zou kunnen worden. Lewis komt daar pas achter.
@cossiekiller: he????
@cossiekiller Lewis is inderdaad een kwalificatiebeest, maar lijkt wat minder te presteren als hij onder druk staat. Vettel vind ik met momenten een briljant coureur, maar even later kan hij de meest vreemde beginnersfouten maken. Ik denk dat Max nog niet op de top van zijn kunnen zit. Dit jaar rijdt hij veel volwassener dan voorgaande jaren, wat logisch is want hij is nog hartstikke jong. In de juiste auto kan en gaat Max ongetwijfeld wereldkampioen worden. De vraag is niet of, maar wanneer.
Eén ding in dit alles is zonneklaar : de journalistiek beschouwt Verstappen – en niemand anders – als dé uitdager om de hegemonie van Hamilton teneinde te brengen.
@amghans: ach, als leclerc een paar keer wint gaat alle aandacht naar hem toe.
@lavoro: idd, je bent zo goed als je laatste race(s)
@michiel_vandelft: en laatste 20(!) races van Max zijn super.
Bottas presteert ondermaats?
Van de 11 races, is er 5 keer een niet Mercedes voor hem gefinished.
Monaco kan en hoort. Canada niet goed. Oostenrijk was hij zelfs voor Hamilton; Duitsland deed hij slecht.
Daarnaast heeft ie 2 races gewonnen.
Ook was er de kans dat aan het begin van het seizoen Hamilton misschien wat in zou kakken, echter, door er gelijk hij te zitten, moest Hamilton ook wel.
Daarnaast zit hij nummer 1 van het team niet in de weg. Ik heb weinig met Bottas of Hamilton; maar Hamilton is toch de best betaalde rijder bij het beste team en gaat gewoon weer kampioen worden.
M.a.w. Bottas doet precies wat ie moet doen; scoort veel punten en zorgt voor rust bij Mercedes. Als ze deze zomer ‘denken’ dat ze volgend jaar gewoon weer nummer 1 zijn, zou ik Bottas er lekker bij houden.
@gregorius: Precies. Er is totaal geen gezeik binnen Mercedes. Alleen Duitsland was even slecht voor het team maar voor de rest gaat alles heel makkelijk daar. Geen gedoe tussen de twee rijders, Hamilton zorgt voor titels en Bottas zorgt er voor dat het team de punten pakt voor constructeurstitels. Niks aan het handje daar. Vergelijk het maar met de tijd van Rosberg en Hamilton. Knalden elkaar van de baan, gooiden petjes naar elkaar etc etc. Nu hoort Bottas van ene James wat hij moet doen en wat je hoort is “copy that James”. Saai voor de toeschouwer, top voor een team.
@viezefreddyw: Er is geen gezeik maar het is wel een feit dat voor de race op Hockenheim Toto publiekelijk heeft gemaakt dat Bottas de komende races moet presteren om z’n stoeltje te houden.
@bassx: tot nu toe staat ie 2e en staat ie Hamilton niet in de weg. Denk dat ze met hem nu blijer zijn dan de akkefietjes toen met Rosberg.
@stfu: Zou je wel denken, reactie van Toto kwam voor mij ook als een verassing. Maar Mercedes heeft alle data en zullen meer zien dan wij. De switch met Verstappen en Kvyat kwam voor velen ook als een verassing. Bij Kvyat was het ook meer dan WK punten alleen, op Soshi stond hij nog op het podium.
@gregorius: Bottas laat zich inhalen als een natte spons en mist race pace. Vooral in de 2e helft van het seizoen leert de ervaring. Nu komt Mercedes er nog mee weg maar mochten RBR en Ferrari dichterbij komen dan hebben ze een sterkere nr. 2 nodig om het WCC veilig te stellen.
@gregorius: bottas presteert alleen maar omdat hij een goede auto heeft, zodra de auto wat minder is bakt hij er niets van. Leuk hoor om altijd 2e viool te spelen in de f1, daarvoor heb je niet alles gegeven om in de f1 terecht te komen? Ik denk dat verstappen nooit kampioen word in de rbr, begin van het seizoen liggen ze iedere keer te ver achter op Mercedes. Die hebben de boel veel beter voor elkaar.
Tja ik hoop vooral dat Max met Redbull en Vettel het met Ferrari Mercedes heel lastig maken.
Nee man zelfs met mn nationalistisch bril af maakt Max gehakt van Truus Ton.
Lmao Max maakt gehakt van dat ventje!
Ik geloof er weinig van net als zijn dramatiek voor elke race “iedereen is beter wij moeten hard werken blabla”. Lul niet Lewis Max die vreet je op haha.
Het is wel de manier met gelijk waardig materiaal de strijd aangaan
@rob5nismo: dus moet max snel kampioen worden en een uitnodiging krijgen voor race of champions en daar tegen lewis rijden
@rob5nismo: Gewoon terug een kaartwedstrijd zoals in de jaren 90 gedaan is. Veel leuker dan dit één op één gedoe.
De persoon met de meeste punten is de beste coureur , en dat is niet niet Maxi.
@fileflirter: nope. Die is kampioen. En soms verliest de betere coureur omdat het materiaal niet met de persoon mee kan komen.
@lekbak: En het persoon met de meeste punten, dus trek je conclusie.
@fileflirter: Als het geen mechanische sport was geweest, had je 100% gelijk.
@lekbak: de beste coureur zit thuis in Zwitserland en we weten niet precies hoe die er nu aan toe is.
Lil’ Lewis is al jaren psychologische spelletjes met Verstappen aan het spelen.
Eerst vergat hij zogenaamd zijn naam (that guy)
Dit jaar probeert hij Max te raken door Leclerc overdreven op te hemelen en impliciet daarmee te zeggen dat Leclerc beter dan Max is (hij weet dat Leclerc nog rookie fouten gaat maken en daarom nog geen bedreiging is).
Lewis wilde zich vorig weekend niet laten vervangen door Ocon omdat hij bang was dat Ocon de race misschien zou winnen en dat het sentiment zou bevestigen dat iedere coureur kampioen kan worden in de Merc.
Nu praat hij stoer over een scenario wat toch nooit zal gebeuren.
Conclusie: Lewis is doodsbang voor Verstappen en probeert hem te intimideren met mindgames net zoals hij bij Rosberg deed een paar jaar terug.
@subzero079: niets nieuws onder de zon, gebeurt dagelijks, zelfs in de politiek!

#politiekespelletjes
@subzero079: De enige conclusie is dat Lewis mijlenver voorligt.
Maar leuk verhaaltje hoor, goed verzonnen.
@subzero079: of Lewis verveelt zich te pletter, want hij wint telkens gemakkelijk het kampioenschap en heeft dus tijd over om dit soort spelletjes te spelen met de andere coureurs.
Yow Lewis, I’ve got a new Gucci that would look great one you! Not.
Lewis en Max samen bij Ferrari dat lijkt mij nou leuk. Kijken wat de 2 beste F1 coureurs van dut moment er daar van kunnen maken.
Geef ze allemaal een Mercedes 190 2,3 op de nurburgring…
Lewis en Toto knijpen hem voor RBR, Honda en Verstappen. Mooi is dat. Dan komen ze weer met hun sneue pogingen tot psychologische spelletjes. Ik vind het vrij armoedig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).