Lewis Hamilton is een Blokkeer Brit

Auteur: , 41 Reacties

Met dank aan Ome @Jaapiyo voor de pakkende kop.

De Grand Prix van Duitsland was er eentje om in te lijsten. Zelden was er zo veel spektakel in één race. Bijzonder leuk voor de neutrale toeschouwer. Zoals bekend was dit weekend voor het team van Mercedes een absolute deceptie.

Het was één groot drama. Murphy’s Law heerste die zondag over het hele team. Ze riepen het natuurlijk ook wel een beetje over henzelf af. Ze waren groots hun 200e race aan het vieren inclusief 125 jaar deelname aan de autosport. Aangezien Mercedes al jaren domineert in de sport, twijfelde niemand er aan dat de Silberpfeilen ook zouden domineren afgelopen weekend.

Mercedes GP Hockenheim

Maar het werd pijnlijker en pijnlijker voor Mercedes. Hamilton was ziek en reed daardoor zijn slechtste race sinds jaren. Valtteri Bottas bevestigde zijn status als tweede rijder door zijn auto in de muur te parkeren. Ook het team ging niet vrij uit. Nu konden ze er weinig aan doen dat Hamilton ineens in de pit stond, maar sommige keuzes waren wat ongelukkig, terwijl Red Bull wél hun coureur op het goede moment naar binnen haalde.

Mercedes-AMG GT Max Verstappen

Al het bovenstaande wordt nóg pijnlijker, want de camera volgde alles. Nee, we hebben het niet over de F1TV-app, maar over het team dat de Netflix serie ‘Drive To Survive’ opnam. Wie de afleveringen van afgelopen seizoen heeft gekeken zal concluderen dat het een uiterst vermakelijke serie was. Met name de gênante en ongemakkelijke stilte tussen Abiteboul en Horner was Oscar-waardig.

Mercedes GP Hockenheim 2019

Toto Wolff liet aan GPFans weten dat ze de makers van Drive To Survive in elk geval voldoende interessant beeldmateriaal hebben bezorgd. Vorig jaar blokkeerden ze nog de toegang voor de camera’s, samen met Ferrari. Dit jaar niet. Maar het feit dat ze bij Mercedes alles filmden, wil niet zeggen dat we ook daadwerkelijk alles te zien gaan krijgen.

Mercedes GP Hockenheim 2019

Lewis Hamilton liet weten dat hij niet veel in de Netflix show aanwezig zal zijn. Naar eigen zeggen omdat hij het het gehele weekend heel erg ziek was. Hij is er vrij stellig in:

I won’t allow them to release that

Hamilton maakte diverse fouten, schuivers en een pirouette. Hij reed op een geven moment op een uitzichtloze positie (de elfde). Hij vroeg aan het team om de race voortijdig te verlaten en de auto in de pits te parkeren. Het team was het daar niet mee eens, waardoor Hamilton de race moest finishen. Dat was maar goed ook, want door de straf van beide Alfa Romeo’s, pakte Hamilton toch nog twee WK-punten. Of de Britse coureur nu het publiek in Duitsland ‘an amazing crowd’ vindt, is vooralsnog onduidelijk.41 reacties

Heel verrassend…🙄
Ahh van Lewis zien we dus de matige prestaties op de baan maar zien we niet hoe hij ziekelijk door de pits loopt… Dat ondersteund natuurlijk het argument van “ik was ziekelijk” enorm…
Erg zwak van Hamilton.. Mijn respect voor hem is wat minder geworden.
@ben_winter: niets mis mee, elk individu bepaalt zelf of hij deelneemt aan een opname of niet. Netflix mag alleen uitzenden wat de teams en teamleden uiteindelijk toestaan. Gelukkig komt LH44 voor zichzelf op.
@erik2907: he’s a f*cking crybaby 🙂 een ‘perfect’ persoon is ook saai om te volgen, de ruwe randjes maken het veel interessanter. (Vind ik)
@erik2907: Voor zover ik weet werkt het niet zo. Ik heb ergens gelezen dat Netflix zelf bepaalt wat er wel en niet uitgezonden wordt.
@ben_winter: misschien was hij ziek en aan de diarrhee
Geen Mercedes fan maar vond de aankleding wel erg goed gedaan. Helaas voor hun zonder goede resultaten.
@e38ossie: ik vond het net Comic-con, maar dan heel sneu.
Kinderachtig hoor.
Gaat dé aflevering van de serie worden natuurlijk! Benieuwd of Haas ook weer zo veel aandacht krijgt. De gevechten tussen die twee pannenkoeken blijven mooi.
Iedereen wist al dat het een sore lozer is, hij heeft het alleen even bevestigd voor iedereen…
@spykerboy: je slaat de spijker op z’n kop.
@spykerboy: exact
Vertel Ome @Jaapiyo dan ook meteen dat hij de Engelse ziekte heeft. Blokkeerbrit is één woord namelijk 😉
GPFans en GPBlog staan erom bekend dat ze quotes uit hun verband rukken, quotes maar gedeeltelijk publiceren en plagiaat plegen en dat is hier niet anders. In dit geval betreft het een quote die Lewis Hamilton aan RaceFans gaf, waarin deze beunhazen geen bronvermelding bij gaven en vrolijk in hebben geknipt en geplakt. En wat blijkt dan: De soep wordt zelden zo heet gegeten. https://twitter.com/racefansdotnet/status/1156193437605072896

Ook wordt in het artikel dat Toto Wolff met GPFans gesproken zou hebben, en die impressie wekt GPFans ook met het artikel waar het AB-artikel op is gebaseerd, maar daar is niks van waar. GPFans heeft geen mensen op locatie en heeft ook hier weer geknipt en geplakt in een quote, ditmaal toebehorende aan Motorsport.com. https://www.motorsport.com/f1/news/wolff-mercedes-armageddon-celebrations-netflix/4503033/

Voor de geloofwaardigheid van Autoblog zou ik de redactie adviseren om niet langer GPFans, GPBlog en meer van dat soort websites te gebruiken als bron. Kies voor bronnen die daadwerkelijk geaccrediteerde journalisten het circuit hebben, dan is de kans op misquotes en uit z’n verband gerukte dingen veel kleiner. Die websites lopen namelijk het risico dat hun accreditatie wordt afgenomen als ze te vaak dingen uit z’n verband rukken of knippen of dingen uit hun duim zuigen.
@Edge: daar zit wel wat in
@edge: kom even van je hoge paard. Ik zag dit toevallig voorbijkomen toen ik voor de lol wat aan het surfen was. Niet op de sites die je noemt maar op jalopnik.com. Het gaat overal rond en eerst en vooral in de Engelstalige media. In Lewis’ quoot zegt hij dit gewoon en impliceert hij duidelijk dat hij bepaalde beelden van afgelopen weekend niet wil vrijgeven voor publicatie…

Sommige dingen zijn klikbeet maar de klikbeet-j’accuse op zich is inmiddels ook klikbeet en vaak overtrokken.
@jaapiyo: Mijn oprechte excuses voor mijn wellicht wat felle reactie. Ik ken man achter RaceFans persoonlijk en weet hoeveel bloed, zweet, tranen en geld het hem gekost heeft om van een klein blog uit te groeien naar een website die serieus genoeg wordt genomen door FOM om media-accreditatie te verweven. Daarom vind ik het gewoon ontzettend jammer dat clickbait-media zoals GPFans zijn quotes en die van andere serieuze media zonder bronvermelding overnemen, erin knippen en vervolgens van tientallen andere publicaties de credits krijgen.

Het is een nieuwsartikel, geen diepgravend stuk onderzoeksjournalistiek of een afstudeerscriptie dus ik snap ook heel goed dat als vrijwel al die media GPFans credits geven, jullie niet nog eens woord voor woord gaan uitzoeken of die quote wel klopt en daadwerkelijk van hun afkomstig is. Als ik niet zo enorm druk met het F1 wereldje was, had ik het zelf ook nooit geweten. Zie het vooral ook niet als verwijt.

nogmaals mijn excuses voor het fel uit de hoek komen en het direct ter discussie stellen van de geloofwaardigheid van heel Autoblog. Ik kom hier zoals je weet al wat jaren, ik kom nog altijd met plezier hier en zou dat absoluut niet doen als ik mij niet kon vinden in de kwaliteit of manier van schrijven van Autoblog. Ik blijf echter wel bij de -deze keer wat vriendelijkere verwoorde- suggestie om nieuws dat van GPFans afkomstig is eerst goed tegen het licht te houden voordat jullie er wat mee doen.
@Edge: daarom verifiër ik eerst alles via auto-motor-und-sport.de. zeer mooie info en analyses met toegang tot elk team(lid).
Zoveel mensen die ervan genieten om hem te zien verliezen. Maar iedereen kan zeggen en vinden wat ie ervan vindt, uiteindelijk gaat hij wel de geschiedenis in als een van de beste coureurs. Dit is zijn manier van winnen en verliezen en dat moeten mensen accepteren. Schumacher was ook niet de meest nuchtere soms.
@eirmakk:
Inderdaad.
Laatste tijd merk ik hier op Autoblog dat als er iets over F1 geschreven wordt er 2 dingen telkens worden neergepend.
1: De verheerlijking van Max Verstappen en 2: Het belachelijk van Lewis Hamilton…
@dimglor: men ziet Hamilton als de grootste bedreiging van Max Verstappen. Maak hem dan maar zwart (figuurlijk dan), misschien helpt dat om je het gevoel te geven dat Max beter is. Gewoon stemmingmakerij.

Bij Kimi is het stoer als hij stront lazarus van pier af sodemietert of zich klem zuipt bij een prijsuitreiking maar Hamilton mag zich niet begeven in de Hollywood/rap scene kringen of hij krijgt hier de zeer sneue bijnaam ‘lil lewis’ (waar komt het überhaupt vandaan?).

Dat hij afgelopen weekend van de baan glijdt op slicks kan iedereen gebeuren. Iemand hier ooit wel eens op slicks in de regen op een circuit gereden of zelfs echt geraced? Dan weet je hoe verraderlijk het kan zijn. Die spin later is een zeldzame fout maar ik denk dat met zijn CV je best een keer een missertje mag hebben. Dus door het ijs zakken zoals ik hier ergens anders heb gelezen is geloof ik niet aan de orde.
@eirmakk: ik denk dat we het er allemaal wel overeens zijn dat Lewis een geweldige coureur is. Alleen zijn maniertjes en vooral het gejammer als het wat minder gaat, lees als die op plek 2 of lager rijdt, is iets waar mensen zich aan storen. Ik ook.
@vopo: als men zich ergens aan stoort dan ligt dat altijd aan jezelf, je kunt het namelijk ook gewoon negeren.
@erik2907: je kan ook alles negeren. Ik geloof dat je daar heel goeie drugs voor hebt zelfs! Het lijkt me logisch dat men er wat van mag vinden. En natuurlijk kan je ’t negeren als je ’t niet aanstaat, maar ja, dan zou jij ook niet op dit soort reacties moeten reageren. Je kan ’t immers ook gewoon negeren. 🤔
@drdre1: Ik heb niet gezegd dat het mij niet aanstaat of aan de mening stoor, het was een tip dat het uitsluitend aan jezelf ligt als iets je stoort. Lees nog maar eens, dat is namelijk ook een kunst.
@erik2907: oooh, een tip. Tip voor je om ook andere reacties van jezelf te lezen. Daar proef ik toch wel een soort van… Pro-Lewis? Dus vergeef me als ik je “tip” verkeerd interpreteer, maar schrijven is ook een kunst.
@erik2907: oh en trouwens? Mijn reactie was ook een tip. 😂 🤣
@vopo: welk gejammer als het minder gaat?

Dat hij zijn team vraagt waarom hij een plek verloren is door een pitstop? Of dat hij vreemde geluiden hoort of feedback vraagt/geeft over de banden die niet willen werken?

@vopo: Nee Max is een vrolijke noot als het niet loopt! Iedere pure winnaar steekt zo in elkaar. Ook Max is een zuurpruim als het allemaal niet lukt, en zit te bokken dat hij niet voor een 2e plek rijdt.
Lewis is een echte winnaar en heeft maar 1 doel voor ogen, de records van Schumi uit de boeken rijden.
Is het niet zo dat Netflix een verregaande mate van vrijheid heeft om te publiceren wat zíj willen? Dat is toch ook juist een van de redenen dat drive to survive zo vermakelijk was om naar te kijken. Ik kan mij zelfs een foto van Mercedes herinneren waarop een memo stond, als je hier loopt, dan is er een kans dat je gefilmd wordt en dat dat ook op Netflix kan verschijnen.

Maar dat terzijde, Netflix zal hier vast een mooie aflevering van maken. Mét of zonder Hamilton. Er is genoeg publiek beeldmateriaal om zijn rijden te laten zien.
Na een goed kwalificatie staat Lewis iedereen ‘gezond & fit te woord’, maar als meneer een slechte race heeft gereden, was de ziekte toch wel doorslaggevend…..in de volksmond noemen ze dit; ‘slappe hap’
@lewis: ik vind dit geen gepaste reactie met jou naam:)
@lewis: Beetje jammer dat zijn ziekte al voor de race bekend was.
Zoals edge al zei mooi gekopieerd van websites die zelf geen journalisten hebben lopen…click click…
En dan vraagt Toto zich af waarom Hamilton niet meer bejubeld wordt. Dit lijkt me een mooi voorbeeld, Louise is 24/7 een oppervlakkige, melodramatische dramaqueen in wiens (zichtbare) leven alles geregisseerd en vooral nep is. Het verloren broertje van de Kardashians. Als je echte fans wil, moet je de echte coureur Hamilton laten zien. Niet een slap aftreksel dat alleen maar in positieve superlatieven spreekt terwijl het gros van de toeschouwers hem het liefst in de race op z’n muil ziet gaan. (Wat verder weinig afdoet aan z’n rijderskwaliteiten.)
Geen idee hoe het met Hamilton zit, maar als mijn baas mij zou zeggen; “We gaan beeldmateriaal laten opnemen voor een docu over ons werk”, en ik stem op dat moment in dat ook ik gevolgd wordt, dan heb ik achteraf niet heel veel te stellen of zeggen over het wel of niet uitzenden. In feite ben je al akkoord gegaan. In dit geval had Netflix zelf ook de nodige aankondigingen gemaakt, danwel A4’tjes geplakt rondom de hele MB F1 pitbox en overal waar zij filmden met de waarschuwing; “Als je je hier begeeft, kan het zijn dat je in beeld komt”. Tuurlijk, als er dan iets mis gaat op de werkvloer is dat uitermate vervelend, maar daarna roepen dat je niet zo lekker was, is het excuus van een 4-jarige. Neem je verantwoording als een volwassen man.
Netflix gaat de beelden nu gebruiken voor hun serie Sick Note. Over een jongeman die doet alsof ie heel erg ziek is.
Het is puur afhankelijk of HAM een quitclaim heeft getekend. Zo niet: dan mag hij het blokkeren. Zo ja: dan heeft hij dikke pech!
Iedereen loopt nu wel te zeggen dat Hamilton zich aanstelt enzo maar wat nou als hij explosieve diarree heeft gehad in zn witte outfit, recht voor de camera’s van Netflix, ik denk dat iedereen wel kan begrijpen dat hij dat niet verder wil laten verspreiden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).