Handjes op elkaar voor de nieuwe Bentley Conti GT

Auteur: , 18 Reacties

Voetballers, opgelet!

Bentley

Evolutie is het toverwoord bij de nieuwe generatie van de Bentley Continental GT. Tegen alle downsizingtrends in wordt de nieuweling gewoon weer leverbaar met een vette W12. Wie benieuwd is hoe het is om een auto met zo’n dikke motor te bezitten doet er goed aan om deze video nog eens rustig terug te kijken.

Wat de vormgeving betreft valt er weinig verrassends te melden over de nieuwe Conti GT, want hij oogt simpelweg niet heel verrassend. Eigenlijk oogt de nieuwe een beetje als een kruising tussen de vorige Continental GT en de EXP10 Speed 6. Maar ook dat is niet heel verrassend.

Lekker vergelijken met het vorige model kan HIER, de verse liveplaatjes vind je in de gallery.
18 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heel smaakvol zo in het rood.
Live, en in het rood, veel mooier dan die eerdere platen
Absoluut een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Ik vind hem echt heel erg mooi.
Perfect samengesteld zo! Echt een hele chique verschijning. Nu is het wachten op de eerste voetballer die het hele design om zeep helpt door hem langs een tuner te brengen.
Van de zijkant een zeer mooie auto wat mij betreft, zeker ook een verbetering vergeleken met de vorige. Veel vloeiender en stijlvoller.

De voorkant vind ik echter niet mooi. Bij de facelift van de vorige vond ik de koplampen al een enorme stap terug, maar de grille van de nieuwe voegt daar wat mij betreft nog een mislukking aan toe. Groot onding.

De achterkant is wat mij betreft ook maar een raar ding. Hoewel ik het ontwerp op zich te pruimen vind, vind ik de achterlichten qua vorm niet mooi. Een plattere variant van de achterlichten van de vorige Continental GT waren wat mij betreft mooier geweest.
Vind het allemaal iets te modern en rond. De vorige vind ik veel statiger en mooier, dat is een, in mijn ogen, echte Bentley.
In het blauw op de pers plaatjes toch het mooiste!
Ben ik de enige, of lijkt die op een RS7, Bentley edition?
De grote vraag is: laat ik hem nou vern*ken door Mansory of TechArt?
Ik vind die luchtuitlaten op de zijkant maar nep en waarom zitten ze zo laag?? Die achterlichten zijn ook gepussyficeerd en die buitenste koplampen zijn net knipperlichten dus deze is officieel afgekeurd!!
Kan ik nog ergens profvoetballer worden!?
Toch wel een beetje een kitscherige vertoning van binnen, met dat glanzende hout, glimmend metaal en ruitjes motiefjes.

Uiteraard is de keuze reuze bij Bentley, maar veel verder als pianolak, hout, hout, hout of hout komen ze niet. Dat moet ondertussen toch veel creatiever/verrassender/smaakvoller kunnen? En nee, ik bedoel niet carbonfiber… Die hang naar klassiek begrijp ik bij Bentley wel, maar het koperspubliek is ondertussen zo divers geworden dat ze toch ook wel wegkomen met een keertje iets anders?
@Rob:
En wat stel je voor? Natuursteen? Engine turned aluminium (dat kan eigenlijk best)? Meegespoten staal? Scheerwol? Tweed?
@sabrerator:
Tsja, euh, moeilijk. Ik heb er namelijk geen verstand/benul van wat kan en wat mooi uitpakt. ;-) Maar:
Ik ben fan van zichtbaar geweven stof.
Art Deco interieur van de Voisins van weleer spreekt mij enorm aan.
Corten staal kan heel mooi zijn. Met de nadruk op ‘kan’.
De looks van traditionele glazen knikkers, is dat niet te vertalen naar een mooi sierstripje?
Het interieur van de Bugatti Veyron Bernar Venet was tof.
Kunstenaars als Jan te Wierik, Claude le Sauteur, Giacomo Balla, met een uitstekend gevoel voor kleur. Valt daar niet wat van te ‘jatten’?
De natuur heeft naast hout nog veel meer mooie texturen. Bladeren bijvoorbeeld. Nu hoeft er niet perse een herbarium in de auto te zitten, mag ook best nep/nagemaakt zijn.
Tegenwoordig is een ruwe hout-look een beetje in aan het worden. Waarom niet met metaal?
Je hebt Light Interference Coatings voor metalen, wat een prachtig effect geeft. Google bijv. Museum at Prairiefire. Geen idee hoe zoiets uit kan pakken in een auto hoor…

Anyway, heb er verder totaal geen verstand van, maar een beetje creativiteit, dat mis ik. En zeker bij een merk als Bentley, waar men best grof geld wil betalen voor een ander sierstripje of kleurtje, die moeten toch wel wat leukers kunnen bedenken dan het zoveelste glanzende houtsoortje? Tot op heden word ik in ieder geval weinig verrast.
Binnenkort (al dan niet betast) bij de betere winkelstraat in de buurt.
Prachtige koets!
Ik vind werkelijk elk lijntje van dit ontwerp perfect. Prachtige auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).