Hard bewijs: BMW vindt Alfa Romeo erg stijlvol

Auteur: , 20 Reacties

Dromen over een Italiaans-Brits-Duitse toekomst?

Alfa

Om een merk in een goed daglicht te zetten gebruiken paarse broeken vaak beelden met andere luxe goederen, sportieve mensen en sprankelende locaties. Zet een Dacia Duster op een wit strand neer bij een ondergaande zon met surfplanken op het dak plus een knap stel ernaast en je wil er ook een hebben. Heel even in ieder geval, totdat je je bedenkt dat de buurman de badge kan zien als ‘ie voor je huis staat #selfconscious.

Wat de marketeers doorgaans niet doen, is een product van een concurrent op een positieve wijze afbeelden. Als het straatbeeld niet leeg mag zijn, worden er vaak incognito-auto’s gebruikt. Je weet wel, die Frankensteinesque allegaartjes waarvan het leuk is om te ontrafelen waaruit de afzonderlijke delen bestaan. Een andere optie is om andere modellen van hetzelfde merk of in ieder geval concern te gebruiken. Kijk maar eens naar deze scène uit Casino Royale en check hoeveel producten uit de (toenmalige) Ford-stal er op de parkeerplaats staan. Lincolns, Jags, Land Rovers, Volvo’s…

Zodoende schetste het AB-lezer @geespot’s verbazing dat hij een prachtige klassieke Alfa Romeo ontwaarde toen hij de site van MINI bezocht. Kennelijk menen de PR-goeroes van het merk dat de driedeurs MINI goed past in een stijlvol straatje in de buurt van een 2000 GTV*. Misschien dachten ze dat het een E9 was?

Mini-alfa

*klein slagje om de arm omdat Alfa dit model geheel volgens goede Italiaanse traditie onder 4.983 namen heeft verkocht.20 reacties

Oude Alfa’s zijn nou eenmaal mooi .
@pielemuis: nieuwe ook..
@kalslasie: meh. Van een stelvio krijg ik een beetje naar gevoel.
Het zou een leuke knipoog zijn naar Alfa Romeo, al dacht ik even door de titel dat een vooraanstaande designer of functionaris bij BMW een dergelijke uitspraak had gedaan. Wat ze best gesierd zou hebben als ze dat gedaan zouden hebben.

Al zijn er vaker die soort zoetsappige verhalen de wereld ingeslingerd. Was het niet laatst dat iemand bij Ferrari stelde dat Alfa Romeo een automerk met een prachtige historie is? Of iets dergelijks.
@granlusso: Ferrari en Alfa zaten nog niet zo lang geleden samen in de portefeuille van Fiat, dus dat zou goed kunnen… Los van het feit dat de beste man gewoon gelijk heeft.
@jules713: en Enzo Ferrari racete voor Alfa Romeo voordat hij een eigen automerk oprichtte.
Tja, München – Milaan is ook niet zover van elkaar vandaan, niet waar?
@utregcity: nee, in een 100ste van een seconde ben je er tegenwoordig.
@utregcity: hemelsbreed niet nee, maar via de autostrada…..
Jammer dat er geen Alfa 159 staat!
Veel van de uitspraken aangaande Alfa Romeo kloppen ook wel als je er “50 jaar geleden” bij zegt.
Het is zogenaamd ook nog in Murica!!
Beelden zeggen meer dan 1000 woorden; deze foto laat Mini als modern merk met historie zien.
@alfalfa: mooi verwoord.
Logischerwijs zou je er een klassieke Mini naast zetten, maar dan valt zo op dat het een obese mol is geworden…
@davelepeef: hoezo obese?? Zou jij een nieuwe mini kopen als het nog steeds zo’n frotbakje zou zijn?
@sameshitdifferentday: natuurlijk verwacht ik niet dezelfde afmetingen. Maar het ding is sinds z’n ‘reincarnatie’ behoorlijk euuhh, uitgedijdt??
@sameshitdifferentday: nou ja, als je de oorspronkelijke mini naast de huidige, dan lijkt het inderdaad wel of die nieuwe een oorspronkelijke heeft opgegeten ja. Helemaal als je een countryman er naast zet. Dat zelfde heeft de huidige Nissan micra ook. Dat hadden ze nooit een micra mogen noemen, ding is mega.
Inderdaad een Alfa GTV 2000 Bertone, op een setje Cromodora pentastars. Veel mooier wordt het niet.
Kijkt er iemand naar de Mini als er zo’n mooie Bertone naast staat? Denk het niet.De Alfa wordt elk jaar meer waard de Mini schrijft alleen maar af. Wedden dat de Alfa vele malen lekkerder klinkt dan die nieuwe Mini

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).