Heb jij een miljoen over voor deze unieke 959?

Auteur: , 15 Reacties

Het is in elk geval unieker dan wéér een 911 RS!

Gelimiteerde Porsches zijn duur, dat moge bekend zijn. Ondanks dat alle 911’jes nogal veel op elkaar lijken, zijn het voor de liefhebbers compleet verschillende auto’s. Boven de bijzondere 911-modellen heeft Porsche af en toe écht iets bijzonders in de aanbieding. De laatste Porsche supercar was natuurlijk de 918 Spyder. Ondanks relatief behoudende styling is het overduidelijk dat dit een absolute hypercar is. In 2003 mochten we de Porsche Carrera GT verwelkomen. Een bloedstollende mix van een atmosferische V10, lastige koppeling en zeer, eh, uitdagende handling. Maar de eerste supercar van Porsche was veel minder exotisch. Althans, op het eerste gezicht. De 959 leek op een 911 met een iets andere achterkant.

Nog een punt waarop de 959 anders is dan zijn opvolgers: het dak kon niet open. De 959 is altijd een coupé geweest. Op eentje na, dan. Het verhaal had zo mooi kunnen zijn, zoals bij de Porsche 993 Turbo Cabriolet. Dat Porsche Exclusive ermee in de weer is geweest voor een paar rijke en veeleisende klanten. Nee, het ging bij deze 959 even iets anders. Een Duitse garage kocht een gecrashte 959 uit 1987. In plaats van de auto te restaureren naar originele staat besloten ze om wat anders te doen. Het dak werd eraf gezaagd en zo ontstond de enige Porsche 959 Cabriolet ter wereld.

Van het dak werd een hardtop gemaakt, dus je kan het oorspronkelijke dak altijd weer monteren. Althans, als je de goede vooruit erop hebt. Deze 959 Cabrio kan voorzien worden van twee voorruiten. De eerste is een standaard exemplaar, de andere een ‘Speedster’-voorruit. Die is veel lager, zoals bij de 911 Speedster. Ondanks dat het geen officieel Porsche product is, zijn er enkel Porsche onderdelen gebruikt. In technisch opzicht veranderde er niets. De zescilinder boxer levert nog altijd de standaard 450 pk. Qua hardware lijkt het dus veel op een nieuwe 911 Carrera 4 GTS Cabriolet. Die heeft ook 450 pk, vierwielaandrijving en een kap die open kan. Zo’n Carrera 4 GTS kost je een kleine twee ton. Deze unieke 959 Cabriolet is een stukje duurder. De eigenaar wil er precies 1.000.000 voor hebben. Je kunt de advertentie hier bekijken.15 reacties

Een miljoen eurocent direct !
Doe maar niet, voorruit staat veel te rechtop.
Ik zie wel alleen een soft top in de fotos. Leuk stukje en leuke wagen jammer dat het er maar 1 is. En dat we hem nooit in het wild zullen zien
@flik2punt0: heb je toevallig foto 4 ook gezien?
Ik heb het geld klaarliggen. Accepteert de verkoper toevallig Rupiahs?
Ik wil hem wel graag ruilen voor ‘iets wat ook een miljoen’ waard is.
Thanks, but no thanks. Bijna niemand weet dat dit ding bestaat. Dus dan leg je een miljoen neer, en iedereen denkt nog steeds dat je in 1 of andere kitcar of zelfbouw project rijdt..
@misterds5: en daar hebben ze dan blijkbaar gelijk in :)
@misterds5: opzich is het totaal niet belangrijk hoe andere mensen over je auto denken. Ongeacht wat ie gekost heeft.
Porsche met lelijkste kont ooit!
Het is niet te hopen dat je op snelheid ondersteboven raakt met deze. Denk niet dat de verwisselbare voorruit constructie de aller stevigste in zijn klasse is.
Deze heeft in 2013 eveneens jullie redactie gepasseerd: https://www.autoblog.nl/nieuws/argh-iemand-heeft-een-porsche-959-cabrio-gemaakt-59972

Ik zou zoeken naar de gesloten versie. Volgens mij heeft deze de stijfheid van een natgeregende schoendoos.
Doe mij toch maar zo’n 911 RS, van deze 959-by-Leepu word ik niet hebberig.
De getoonde voorruit is de hoge, er kan nog een lage speedster voorruit op. Ziet het er al stuk beter uit.
@mtuning: meen je niet. Ik dacht het al te lezen in de tekst, en te zien op de foto’s. Maar nu word m’n vermoeden toch bevestigt. Bedankt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).