Het interieur van deze Model X is zéér misleidend

Auteur: , 25 Reacties

Het moet maar net je smaak zijn.

Wie zijn Tesla wil tunen heeft vooralsnog een beperkt aantal mogelijkheden. T Sportline is in de tussentijd in ieder geval uitgegroeid tot een goede optie en het bedrijf is dan ook druk bezig met het vervullen van de wensen van zijn klanten. Hoewel s’werelds eerste Tesla tuner, zoals het zichzelf noemt, in staat is puike bodykits te maken, gaat het ook maar wat graag aan de slag met interieuren.

Dit hebben we al eens eerder onder de aandacht gebracht, want enkele maanden geleden kwam de tuner op de proppen met een door Superman geïnspireerd interieur. Ditmaal is de binnenzijde minstens zo kleurrijk, want in deze Model X voert oranje overduidelijk de boventoon. T Sportline heeft o.a. de zes stoelen, de deuren, het dashboard en de middenconsole uitgerust met fel oranje leder. Het resultaat is op zijn zachtst gezegd fascinerend.

Hoewel de bodykit van de Model X grotendeels overeen lijkt te komen met het standaardpakket dat T Sportline aanbiedt, wordt dit pakket in het specifiek slechts twintigmaal geproduceerd. De zogenaamde Model X T Largo krijgt een nieuwe voorbumper, met koolstofvezel verbrede wielkasten, een diffuser en een achtervleugel. Daarbij staat de Model X vijf centimeter dichterbij de grond en heeft hij 22″ velgen. Het fraaie duistere exterieur van de auto doet ons het netvlies verbrandende interieur vergeten. Gelukkig.

T Sportline heeft dit alles gedaan met de krachtigste Model X die Tesla levert: de P100D. Het vlaggenschip knalt op zijn best in 3,1 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Het rijbereik van de auto is ongeveer 500 kilometer, mits er niet te agressief wordt gereden. De aandrijflijn heeft T Sportline niet bij de haren gegrepen.25 reacties

Niet mijn smaak, maar nog steeds beter dan een volledig zwart interieur.
@appeltaartislekker: precies, alles is beter dan een zwart interieur dat je eigenlijk alleen maar hebt gekozen om jouw smerigheid voor de volgende eigenaar te verhullen waar je steeds weer aan herinnerd wordt als je in die donkere zee van depressiviteit plaatsneemt en het vervolgens uitschreeuwt als je in de zomer voor de zoveelste keer je blote bovenbenen verbrand.
@erwh: oké
@erwh: Mooi verwoord eens
@erwh: iedere kleur keer wordt kokend heet in de zomer in de volle zon. Verschil tussen wit en zwart is slechts een paar graden, dus bij wit leer heb je nog steeds tweedegraads brandwonden in je speedo.
Wat is het toch een enorm lelijke auto he.
Dikke tesla. Gewoon blubber en dik. Cellulitis, striae en al van dat soort dik.
Lekker fris en fruitig …ik vind het wel hele verbetering t.o.v van een orginele die vind ik wat saai.
Titel moet zijn: “van dit model X,” niet van “deze”. Althans in Nederlandse taal..
@snowbird: Volgens mij is de titel correct. De volledige benaming is namelijk ‘Model X’.

Neem bijvoorbeeld een Audi A3. Daarbij is de zin tevens ‘Het interieur van deze A3 is..’ t.o.v. ‘Het interieur van dit A3 is..’
@simonferrari: hangt ervan af of je model hier uitspreekt op z’n Nederlands of op z’n Engels. Bij Engelse leenwoorden gebruik je ‘deze’ (deze computer, deze iPhone). In het Nederlands is ‘model’ onzijdig, en dan is ’t ‘dit’.
@dondeboer: @snowbird: Wat een belangrijk detail is, is dat ‘Model X’ het type is. Oftewel ‘Model X’ is een eigennaam. ‘Model’ is géén zelfstandig naamwoord hier, omdat het onderdeel is van een naam. Hoe ‘Model X’ uitgesproken wordt staat er eveneens los van. Dus gebruik je in dit geval ‘deze Model X’.
@dondeboer: Zie onderstaand de reactie van @granlusso De benaming is in dit geval niet enkel ‘X’ maar ‘Model X’.

Ach waar maak ik me druk om, het is weekend. ;)
@snowbird: “Model” is toch met een hoofdletter geschreven. Tijd om zelf een opfriscursus te volgen?
Verder niets mis mee met het artikel
Het valt me nog mee. Je kan vast wel een ander kleurtje kiezen voor het interieur, bijvoorbeeld beige. Veel slechter dan het standaard Tesla interieur gaat het niet worden. Die verbreding en zwarte elementen aan de buitenzijde mogen ook achterwege blijven.
En dan natuurlijk een lekkere nieuwe uitlaatpijp eronder zodat dat geluid van die geniale atmosferische V12 mooi naar buiten komt!
Jammer dat de Falcon Wings Doors niet meer dicht kunnen.
@pomoek: lol ja je rijdt wel een beetje voor aap zo
Ik vind dit wel wat hebben! Ook het interieur kan prima zo…
6 stoelen? Ik moest ff kijken maar blijkbaar toch. Netjes met zo’n aflopende daklijn, maar hoe zit dat achterin?
@fiero: ff rekenen: mijn vriendin is klein dus kan achterin. De rest is dan nog leeg. Kan nog een baby ernaast achterin en dan nog plaats voor 3 volgroeide pubers op de normale stoelen.
Ik ga ff wat neuken deze week en koop een model X komende week. Ik haal het er dan wel uit.
Ziet er wel gaver uit dan het standaard model.
Is dit de Model X van de koning? Die heeft wel wat met oranje.
Weinig smaakvol als je het mij vraagt, of komt de Tesla ook in British Racing Green?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).