Dit is hoeveel mensen vorig jaar Formule 1 keken

Auteur: , 25 Reacties

Spoiler: het zijn er gigantisch veel.

Dit is hoeveel mensen vorig jaar Formule 1 keken

Toen Liberty Media de Formule 1 overkocht van Bernie Ecclestone, verkondigde het dat het de sport vooral groter, toegankelijker en jonger wilde maken. Uit nieuwe cijfers van het bedrijf blijkt dat het ze dit in relatief korte tijd is gelukt. De kijkcijfers zijn namelijk aanzienlijk toegenomen en ook het aantal nieuwe fans groeit op zeer nette wijze door.

In een tweet van F1 Media wordt geschreven dat er in 2018 flink meer naar de Formule 1 is gekeken. In totaal trokken de wedstrijden liefst 490,2 miljoen unieke kijkers, 10 procent meer dan een jaar eerder. Binnen de twintig grootste markten ligt het percentage zowaar nog hoger, op 14 procent om precies te zijn. Dit is vooral te danken aan forse groei in China, waar driemaal meer mensen keken dan een jaar eerder, India (+87%), Frankrijk (+51%), Rusland (+27%) en de Verenigde Staten (+20%). De meeste kijkers komen uit Brazilië, waar liefst 115,2 miljoen mensen aan de buis waren geplakt. China (68 miljoen kijkers) en de Verenigde Staten (34,2 miljoen kijkers) completteren de top drie. En dan denken wij dat we massaal naar Max kijken…

Kijken we naar het absolute aantal keren dat de wedstrijden bij elkaar zijn bekeken, dan ligt het cijfer nog veel hoger. Gedurende het afgelopen Formule 1-seizoen zetten in totaal 1,59 miljard mensen de televisie aan om de races te volgen. Dit getal is wederom gebaseerd op de twintig grootste markten, het wereldwijde totaal ligt logischerwijs nog hoger. Wereldwijd lag het cumulatief aantal kijkers op 1,758 miljard. 61 procent van de nieuwe kijkers was jonger dan 35 jaar oud.

De best bekeken wedstrijd van 2018 was de Grand Prix van Monaco. Wereldwijd keken 110 miljoen mensen naar de race in het Vorstendom. De Grand Prixs in Bahrein, Frankrijk, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Italië en Mexico werden meer dan 90 miljoen keer bekeken.25 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Nu begrijp ik het nut van F1 ineens ..
@lincoln: duurt allemaal wel lang bij jou ;)
@lincoln: Haha ja, in het leven gaat het om de duit en de fluit. Max duwde Ocon niet uit emotie, maar dat was gewoon een afgesproken act met Liberty Media om meer kijkers te genereren (want er is extra actie en sensatie). Kijk maar naar Max z’n taakstraf… beetje gezellig leuteren met Formule E stewards.
@venividivici:

Vertel me alles over broodenspelenvolk ..
Hang aan je lippen ..
Ach meid toch, bak een taart en vier het ..
Het is veel maar niet indrukwekkend veel voor een wereldsport. Deze cijfers zijn leuk in elkaar gezet maar F1 komt nog altijd na tafeltennis, badminton, tennis, voetbal, golf en cricket.
@bassx: kijken er echt mensen naar voetbal ja? Daar begrijp ik nou niks van.
@bassx: Waarvan voetbal ver bovenaan staat. Je moet natuurlijk wel in je achterhoofd houden dat er veel meer gevoetbald wordt dan F1 gereden. Je hebt maar 22 coureurs en 20 races per jaar. Hoeveel voetbalwedstrijden, clubs en spelers zijn er? In dat opzicht doet F1 het juist wel heel goed!
@skinnybmw: toch verdien je in de F1 doorgaans meer dan als voetballer. Misschien toch wat meer divisies opzetten?
@ghost: De toppers (Ronaldo, Neymar, Messi etc.) verdienen minstens zo veel als de toppers in de autosport dus die vlieger gaat niet helemaal op.
Te veel met te weinig verstand ervan… hopeloze gezeur als een coureur een actie maakt op een collega die volgens de kenners wel toegestaan is, maar al die flapdrollen zien hun idool en grote voorbeeld voor op de Nederlandse snelwegen een positie zakken… Zo die frustratie is er weer even uit.
@peug206: waarbij jij uiteraard een kenner bent..
@kle500: uiteraard. Niet. Maar ik ken in ieder geval de regels. En zeik niet als iemand een actie maakt waarbij nadeel is voor een ander terwijl het wel binnen de regels mag.
Ik vind het aantal kijkers uit China nog meevallen. Als je kijkt hoeveel er in totaal wonen.
@toyotavenray: er is wel een groei van 300%. Als dat doorzet gaat het snel 😉
De meeste TV kijkers zijn Brazilië, China en USA.

De top 3 van alles bij elkaar opgeteld (tv, en stream denk ik dan?) zijn: Brazilië, Duitsland en Italië.

Geen idee waarom daar een verschil in is trouwens.
@verplicht: Amerikanen en Chinezen kijken minder streams dan wij Europeanen…
Dat is allemaal dankzij Max natuurlijk
Cijfers kloppen wel zo’n beetje. Ook is de kijkers nog gevraagd wat ze van Jack Plooij vinden. Zeiden allemaal dat hij ontslagen moet worden.

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: in China lag dat percentage op 96%, terwijl Brazilië met 83% nog redelijk mild is
@rick-dos: Huh? Waarom weet ik niet wat Jack Plooij is? Of wie, dat kan ook natuurlijk. Autoblog: is het niet jullie taak om me volledig up to date te houden over de F1? Ik was net zo blij dat ik er niet meer naar moest kijken, naar die spoilerjeanetten op TV. Blijkt dat idee toch weer een lege doos te zijn. Grumbl…
@BaRa: wat Jack Plooij is dat is tandarts. Waarom hij op TV is dat is een raadsel (maar men vermoedt twee gratis wortelkanaalbehandelingen voor Olav Mol). Waarom we van hem af willen is evident, hij is weliswaar maar een vulling maar daarbij wel net zo irritant dan het boren.
Overal graag even +1 bij doen om het accuraat te houden. Ik trek Sky Sports op een illegale manier binnen die ze ongetwijfeld niet meetellen.
Hier klopt niets van. Alleen al in Nederland keken er minstens 40 miljoen mensen, alleen al naar Max!
Dus gemiddeld hebben kijkers iets meer dan 3 races gezien. Daar valt nog wel wat winst te halen lijkt me. En dan melden ze niet hoeveel van die kijkers alleen de samenvatting zien, of de tv na de eerste 3 rondjes weer uitzetten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).