Het verhaal achter de Mercedes-marktplaatsadvertentie

Auteur: , 33 Reacties

Vorige week kwamen we een erg leuke auto-advertentie tegen, deelden deze, en prompt ging hij viraal als een malle. Wij waren benieuwd naar het verhaal hierachter, en namen contact op met de verkoper.

Oh Lord, won't you buy me...

Wat een originele wervende tekst gecombineerd met media-aandacht al niet kan doen: de advertentie voor een oude C-Klasse diesel scoorde bijna 700.000 views op marktplaats, en ook onze pageviewteller ging loco. Die gaan we zeker terugzien in ons eindejaarslijstje met best gelezen artikelen.

Je kunt op je klompen aanvoelen dat de status al heel snel werd veranderd in ‘gereserveerd’. Daar moesten we het fijne van weten. We geven het woord aan kilometervreter Mercedes220CDI:

De C is van mijn beste maat. Ik heb het verhaal dan ook vanuit zijn ‘naam’ en gevoel geschreven. Reden hiervoor: om een lang verhaal kort te houden, ik verkocht mijn C-klasse (benzine) aan zijn vader, zijn vader verkocht zijn C-klasse (diesel) aan mijn maat (die had snel een auto nodig om mee te kunnen nemen naar België). Als wijze van ‘kleine moeite’ gaf ik aan dat ik zijn huidige C-klasse wel op het internet zou zetten voor de verkoop. Aangezien hij economisch geen gigantische waarde meer had vroeg ik of ik m’n gang mocht gaan. Hij zei “prima”, maar benadrukte wel dat het verhaal ‘for real’ moest zijn.

Ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen dat een tekst schrijven voor iemand anders auto een stuk eenvoudiger is dan een tekst schrijven over die van jezelf. Daarbij kwam dat ik die auto al net zo lang ken als zijzelf (ben hem zelfs mee wezen ophalen). Alle leuke en minder leuke gebeurtenissen en ervaringen heb ik dus vanaf het begin af aan meegekregen en dat hielp.

Over leuke gebeurtenissen trouwens: Een bijzondere en voor mij unieke gebeurtenis was deze mijlpaal. Tsja… ‘Hoe boeiend kan het zijn’ zul je misschien denken… Toch heb ik dit wel als een soort ‘eer’ ervaren en ik vermoed dat ik dit persoonlijk niet nog een keer in mijn leven mee ga maken. Ik ben mijn mattie hier dan ook zeer dankbaar voor.

Maar goed, dat geheel ter zijde. Terug naar de bizarre wending! Ik zette het verhaal op marktplaats zonder het te laten nalezen en binnen een minuut zaten er twee biedingen in de mailbox. Ik stuurde een screenshot naar mijn maat met de tekst “Die gast kán dat nog niet eens hebben doorgelezen” erbij. Maar goed, het bod in die mail was al dubbel zo hoog als wat wij verwachten dat hij op zou brengen. Dat was al op z’n minst ‘bijzonder’ te noemen, niet wetende wat er ging gebeuren… “Zullen we het nog even laten borrelen” vroeg ik aan mijn maat. “Prima”, zei hij. “Trouwens, van de waarde boven de € 1.000,- gaan we wel wat leuks doen”, voegde hij eraan toe.

Al vrij vlot zat de hoeveelheid views van de advertentie boven het gemiddelde van marktplaats. Ik kreeg wat klanten over de vloer voor een nieuw project, dus vanaf een uur of 12.00 heb ik er niet meer naar omgekeken. Tot het moment dat mijn maat rond 22.00 uur het volgende zei “Dude, klopt die telling wel op de advertentie? Er staat dat er 4.500 views zijn geweest”. We besloten dat het waarschijnlijk om een foutje ging.

Maar toen opende ik ’s morgens de mailbox. Ik zuchte diep, omdat er ruim 30 marktplaats-mails in de inbox zaten. Ik dacht dat het ging om die “VAL MEER OP!” mails ging, maar nadat ik er een had geopend bleek het te gaan om een reactie “Kerel, briljante advertentie. Da’s alles” stond erin. Op een gegeven moment viel me op dat in een van de mails het aantal views was vermeld. Stond op dat moment op ruim 9.000… Ik belde mijn maat op om te vertellen dat het toch niet om een foutje ging en dat de advertentie op Autoblog was gedeeld.

Tegen een uur of 21.00 besloot mijn maat akkoord te gaan met een bod. Er waren hogere, maar hij was er van overtuigd dat de auto echt niet meer waard was dan dit bedrag. Degene die had geboden had dat ook meerdere malen gedaan, dus het ging om iemand die hem duidelijk heel graag wilde hebben. We wilde de advertentie laten staan om te kijken of we de magische 20.000 views zouden redden…

Afijn, je raad het al, de volgende dag ging het los. Ik weet niet waar het precies vandaan kwam, maar om 15.30 stuurde ik “Ahum… Ik denk dat we zelfs de 100.000 vandaag nog gaan redden”. Het was werkelijk niet bij te houden en tegen een uur of 23.00 stond de teller zelfs op ruim 275.000 views.

Ook de mails in de mailbox waren letterlijk niet bij te houden. Een bak met leuke berichten, biedingen, vragen, tips en ideeën! We hebben ze allemaal één-voor-één beantwoord. Op drie dagen tijd ruim 200 van dit soort mails.

Op een gegeven moment stuurde zelfs een zogenaamde marketing man die Mercedes-Benz in zijn portefeuille had zitten dat ze graag van de gelegenheid gebruik wilde maken. Daar hebben we gisteren mee aan de telefoon gehangen. Hij gaat nog ‘iets laten weten’. Niet veel later kreeg ik van jou je leuke mail voor een vervolg.

Sorry, ik ben niet zo kort van stof, dus ik ga afronden. De teller staat op 640.000 as we speak. Ruim 200 mails. Biedingen van ruim 10 keer de huidige economische waarde. Het was echt een bi-f*cking-zar weekend voor ons. We konden beiden concluderen dat het jammer is dat hij weg gaat (als de koper op komt dagen natuurlijk), maar dat je op geen betere manier afscheid kunt nemen van zo’n voertuig. We willen dan ook iedereen bedanken voor de toffe berichten!

Overigens zijn er ook mensen zonder leven die zich erg boos maken om de tekst, zoals ‘Tom‘. Maar sportief als ze zijn, hebben de verkopers ook Tom een replytje gestuurd. Boks.

Lees ook: zo verkoop je een oude E-klasse.33 reacties

via Android app
Ben toch wel heel erg benieuwd voor hoeveel geld ze die C-klasse nu daadwerkelijk verkocht hebben…
@jesse026carman: als je goed leest zie je dat de auto nog niet verkocht is
@dooddoorschuld: goed lezen????? Maak toch niet van die rare opmerkingen…..
Ja recht, biedingen van ruim 10x de economische waarde…
Hij heeft blijkbaar niet in de gaten dat ze net zo hard terug worden getrolled?
Haha mooi. Misschien houden ze er wat leuks aan over bij mb.
Haha geinig advertentie heb het wel 3x na gelezen.
Zeker een iva student ;)
Geniale geest die dit allemaal brdenkt
Natuurlijk gaat de nieuwe eigenaar met deze auto naar de Autoblog driftcursus!
@VWTouran75: als hij het gaspedaal in duuwt kunnen de anderen auto’s niks meer zien… Ivbm de roetgordijn modus
Haha, het is ook een mooie advertentie. Mogen er meer van zijn op Marktplaats!
@Nico94: Heb er ook eens eentje gezien van een ouwe Polo, ook zoiets :p Zal eens kijken of ik de tekst ergens kan terugvinden. Is erg leuk altijd.
Helemaal loco haha
Leuk voor die gasten, zo kijk je toch met nog meer plezier terug op je auto.En als het geen bullshit van die marketingkerel is kan Mercedes hier echt wel wat mee.Maar moeten ze wel snel zijn.Virals staan nou niet bekend om een lange houdbaarheidsdatum.
Heerlijk verhaal! Echt leuk voor die gasten om dit zo mee te maken haha!
Ben benieuwd wat er geboden is, de dagwaarde: http://www.berekenen.nl/auto/dagwaarde-auto-berekenen is namelijk niet veel haha
Waarschijnlijk staat ie nu nog te koop
Haha leuk verhaal! Lijkt me ook leuk om mee te maken zoiets.
Leuke actie, ook het vervolg. Hier wordt je toch vrolijk van!
Goed kroegverhaal ook!
Toch jammer dat er mensen zijn zoals Tom… Die geen humor hebben en gelijk met ziektes beginnen te strooien (en het dan ook nog verkeerd typen…).
@E34M5Touring: Ach, Tom ondertekent z’n berichtje met Pannekoek, dus kennelijk heeft-ie van zichzelf ook geen erg hoge pet op. ;-)
Volgens mij kan er lachend weer 50000 km bij!
@reggie-boy_rood: 50k? Dit zijn auto’s die een miljoen km’s dik behalen
hahahah dat was mijn reactie :p ‘Kerel, briljante advertentie. Da’s alles’
Shit, na de eerste keer heb ik me in kunnen houden maar ik heb nu toch even op marktplaats gekeken wat voor leuks aan C-klasse diesels er te koop staat…
Geweldige tekst, is eigenlijk ook gewoon een review. Het is zonder twijfel de meeste bekendste C-klasse in NL geworden.
Prachtig hoe het kan lopen door internet. Sowieso leuk om het verhaal achter de auto te delen met de rest, benieuwd of de nieuwe eigenaar van zich gaat laten horen!
697677 x gezien as we speak :D
Meneer Mercedes220CDI kan zo artikels voor Autoblog schrijven. Naast zijn schrijfcapaciteit, vind ik zijn tekst ook prettig om te lezen.
Geniale advertentie!
Tom was niet zo blij aan z’n reply te zien. Helaas is Tom ook een beetje dom, want het zal vast heel moeilijk zijn in zijn 50IQ-wereldje niet het K-woord te gebruiken en/of fatsoenlijk Nederlands te typen/praten. De advertentie zelf was een toppertje!
Leuke auto’s de C-diesel. Ben wel heel benieuwd wat ze er voor wouden krijgen en waar voor ze hem nu hebben verkocht! Super leuke advertentie! Had even gecheckt bij RDW, maar de auto is nog niet overgeschreven.
hetzelfde geld had je voor hetzelfde geld kon je zo een huis opkopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).