Hier, de afgezaagde achterkant van de nieuwe Volvo S60

Auteur: , 31 Reacties

Terwijl de sneeuw ontdooit in Zweden, druppelt de nieuwe Volvo S60 het web op.

S60

En dat hebben we te danken aan de Zweedse autopublicatie Teknikens Värld. In dezelfde week dat RTL door middel van wat noeste research beslag heeft weten te leggen op naakte beelden van onze handbalsters, deed Teknikens Värld hetzelfde met de nieuwste Zweedse schone van Volvo. Eerder hadden we de auto alleen nog gezien met een dik camouflagepak aan.

We zeggen overigens ‘Zweedse schone’, maar daarover kunnen meningen uiteraard verschillen. De S60 heeft een duidelijke familiegelijkenis met de S90 sedan en de Polestar 1. Toegegeven: toen ik die eerste voor het eerst onder ogen kreeg, dacht ik ‘wat waren zij denkende’. Inmiddels ben ik iets meer gewend geraakt aan de apart gevormde lichtunits en afgehakte/afgezaagde kont. Op de Polestar 1 werkt deze coda tronca op een of andere manier, maar of dat op de S60 en S90 ook het geval is, daar ben ik het nog niet over eens met mezelf.

De S60 op het plaatje is waarschijnlijk uitgerust met het R-Design pakket, getuige de uitlaatunits en het spoilerlipje op de kofferklep. De meeste Nederlandse leasebolides zullen hier dus niet mee uitgerust zijn. Qua specs kunnen we kort zijn: de S60 is uiteraard het zusje van de onlangs gepresenteerde V60 en zal hiermee im Großen und Ganzen dus de techniek delen.31 reacties

Ziet er goed uit!
Andere velgjes en een ander kleurtje alstublieft. Voor de rest blijft het een mooie wagen.
-edit: nutteloze bijdrage-
@bredaas: ik wil altijd willen weten wat er stond
@ritchie: Nou, inderdaad! Haha
@ritchie: linkje naar die handbaldames.
Ook bij de ‘60’ ga ik de V60 véél mooier vinden dan de sedan, net als bij de ‘90’…puur door die achterlichten.
@skinnybmw: Ja ok daar ben ik het met je eens maar als je dat onderste stuk van de achterlichten eraf zou zagen dan houd je een vag achterlicht over…. dan heb ik liever dit.
Läcker höör, ziet er strak uit. In ieder geval beter dan de achterkant van een S90.
@gijsso: Ben ik de enige die denkt dat dit een regel rechte kopie is van een s90/v90? Bij bmw en audi valt het wel mee vind ik maar mercedes en volvo is alles het zelfde tegenwoordig. Ze verschillen alleen in afmetingen.

@eirmakk: Nee hoor, kijk maar bij elk onderwerp over de V60, genoeg comments over het vergelijkbare design bij Volvo (en bijna de hele auto branche). De een noemt het designtaal en familiegezicht, de ander slappe aftreksels binnen een concern. Het was even goed kijken maar naast een S90 zie ik toch wel subtiele verschillen.

Wel grappig dat jij vindt dat het gamma van Audi minder op elkaar lijkt dan bijvoorbeeld Volvo en Mercedes, ikzelf heb de grootste moeite om op straat in een oogopslag te zien of het een A3 limousine, A4, A6 of A8. Bij BMW en Mercedes idem.

Bij Volvo moet ik het nog gaan zien of hetzelfde gaat gebeuren, al lijkt het er nu op dat de 90 serie grote sleeën zijn en de 60 serie wat gedrongen.
@eirmakk: Nee je bent vast niet de enige, maar het zullen er vast niet veel zijn die denken dat het een regelrechte kopie is van de S90 of V90. Het zou me persoonlijk ook heel sterk lijken als ze dat doen, een auto rebadgen naar een ander type en dan net doen alsof het een andere auto is.
@eirmakk: nee. Je bent niet de enige. Maar iedereen baseert zich op de foto’s. De S/V60 is duidelijk kleiner in het echt en heeft meer een hogere achterkant dan de 90.
Wanneer je de V60 live ziet, zul je het verschil echt herkennen.
En op deze foto van de S60 is de wigvorm ook waar te nemen.
Waar de S90 een duidelijke rechte lijn heeft.
Zweedse Mäserati
stoer ding, vind(t) sowieso dat volvo op het moment mooie(re) auto’s bouwt (t.o.v. de andere premium merken)
Wauw, dat ziet er goed uit! Door die gebogen heuplijn ziet de S60 er behoorlijk sportief uit. Laat maar komen, zou ik zeggen
Achterklep van een oudere Opel Astra?? Het ziet er wel beter uit dan de S90 vind ik.

Ben benieuwd naar de motoren!!,,.. onee, laat maar😜
Maserati achtig
Lijkt Chinees. Oh wacht het is Chinees
@ikleesookoverautos: zo Chinees als Nasi speciaal.
Oef, valt tegen. Na de super mooie V90 en V60, de 3 XC’s…. deze. Huidige S60 is mooier van achteren. Volvo kijk eens naar de achterkant van de de Peugeot 508!
Helaas helaas, dus toch aambei achterlichten
Top, mijn hoop is werkelijkheid geworden. Ze hebben de kenteken uitsparing van achterbumper naar kofferklep verhuisd t.o.v. de S90.
Daardoor passen de gekrulde achterlichten ook beter omdat ze deel uitmaken van de uitsparing.
Alweer nee. Ik waardeer dat Volvo een familiegezicht heeft maar om dan niks te veranderen behalve de S90 te heet te strijken, daar komen ze nu niet meer mee weg. Ik vind dit niet mooi, gewoon omdat ze de kans hadden om hier iets van te maken maar dat niet doen. Jammer, echt een gemiste kans.
Hoe de raamlijn, chroomstrip, eindigt bij de achterdeur is niet zo goed gelukt.
Mooier dan de oude s60, maar dat was ook niet zo lastig
@nautique206: vond de s60 en s40 wel schattig
Hij lijkt mij erg succevol!
Deze styling werkt voor mij veel op de S60, dan op de grotere S90. Persoonlijk vind ik de S90 maar als een lompe sloep ogen.. x)
Niet? Ik zie juist zelden een v40 ZONDER R-Design!
Oerlelijke achterkant

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).