De Polestar 1 is dé nieuwe ster aan het firmament

Auteur: , 49 Reacties

De grote GT van Volvo Polestar blijft tot de verbeelding spreken.

Hij is niet echt nieuw, hij is wel modern maar ook niet per se heel vernieuwend én het wordt waarschijnlijk een crime om er een te bemachtigen. Waarom worden we dan toch zo enthousiast van deze Zweedse zoever? waarschijnlijk heeft dat puur te maken met de looks.

Het is de aantrekkingskracht van de grote luxe GT. Als je denkt aan de (geestelijke) voorouders van de Polestar 1, komt in eerste instantie natuurlijk de P1800 coupé bovendrijven. Maar dat was eigenlijk een vrij kleine auto. Andere wagens waar ik aan denk zijn bijvoorbeeld de BMW 8-serie (E31) en Maserati 3500 GT. No faint praise

Inmiddels weten we dat 13 maart de race om een Polestar 1 te bemachtigen begint. We zijn nu al benieuwd hoeveel er naar Nederland komen.49 reacties

Die achterlichten… Ik kan er maar niet aan wennen…
@lotus: dat hoor ik wel vaker trouwens.
@toyotaprius: die van Prius staan inderdaad dan ook op eenzame hoogte wat dat betreft
@dunhozzie: dank u voor het compliment!
@lotus: heb dat dus met die logo-loze grille.
@lotus: ik vind ze hier beter op staan dan op de s90.
@lotus: Vind ik ook, heb het al een beetje bekeken. Als het bovenste deel van de achterlichten in de kofferbakklep er niet zo zijn, dan ziet het er al veel beter uit.
Dan regel je maar beter een nóg rappere auto..
@dizono: dat was een @lotus
Rare achterkant. Vind de auto eruit zien als een boze cowboy die klaarstaat om te duelleren
@shadowbroker: Lucky Luke trauma opgelopen vroeger ?
Wat hoop ik dat we deze in Nederland tegen kunnen gaan komen. Absoluut prachtig om te zien. Maar dat is mijn mening natuurlijk.
@jasperh: Jouw mening? Nee hoor. MIJN mening. Of zullen we ‘m delen? Ja vooruit. Ik deel ‘m met je. Alsjeblieft. Mooi ding! Prachtig. Óók de achterkant.
@postzegel: was je stoned toen je dat schreef?
@gasskaas: knetter!
@postzegel: toch eens minder aan de postzegels likken.
@gasmonkey: “lik m’n reet” ;-)
@postzegel: die postzegels doen je geen goed, met je wartaal ;-)
Voor zo een “saai” merk hebben ze wel ballen dat ze dit gewoon uitbrengen. RESPECT!! ik vind hem trouwens erg mooi.
@isn1981: Volvo is saai, dit is Polestar, die doet het spannende race gedeelte zegmaar.
En profil lijkt deze auto echt op een Ford Mustang…
via Android app
@coubie74: groot compliment, absoluut waar!
Tja wat moet ik hier van denken? De zijlijn is erg mooi, maar de achterkant doet me een beetje aan de Skoda rapid denken.
Het is een zeldzaamheid dat ik een Volvo mooi vind. De eerste keer was het de 480es en de tweede keer was het toen ik dit ding zag.
@Rick-dos: is geen Volvo.
Ik heb het geprobeerd, maar ik kan werkelijk niks vinden wat me niet aanstaat van het ding.
Het klopt allemaal wel heel erg. Het perfecte plaatje.

Wit kan prima, maar denk dat ie in metallic zilver het best uitkomt.
@Rob: ik vind het ook een mooie wagen, puntje van kritiek vind ik de lijn vanaf de koplamp-wielkast-voorscherm en die soort ‘spatbordverbreders’. Konden die niet uit 1 stuk gemaakt worden in plaats van een opkeplakt stukje? Verder schitterend!
@enjoypunani: *opGeplakt :-S
Zier er goed uit, maar zo’n auto heeft gewoon iets groters nodig dan een 2.0 viercilindertje.
@basr32: T6 3.0 inline 6. Twin turbo 550pk 650nm met een akra uitlaat
@basr32: daarom is hij ook volledig elektrisch.
Je ziet duidelijk de lijnen van de legendarische P1800. Mooi eerbetoon.
@ruud1954: Misscien na een joint, wat een belediging voor de elegante P1800 om deze te vergelijken met dit gedrocht.
@toniominestrone: Tja, meningen verschillen. Maar ik heb het even opgezocht maar als je “P1800 Polestar” googlet dan zul je erachter komen dat ik niet de enige ben die deze mening heeft. En er zit natuurlijk meer dan 50 jaar tussen …..
@toniominestrone: jij hebt nog nooit een p1800 gezien denk ik? De daklijn is exact hetzelfde, en dat maakt dit naar mijn mening een erg geslaagde auto.
Ik vind hem echt heul dik! De voorkant klopt nog iets beter als bij de V90 en V60. En de achterkant vind ik echt heel dik. De scherpe vouw over boven het achterwiel die de achterkant vormt, is erg mooi. Bovendien vind ik de achterlichten echt kloppen. In tegenstelling tot bij de S90, waar ik ze wel aardig vind, maar niet bijzonder. Bovendien is de achterkant beet uniek, waar achterlichten van BMW of MB nog wel eens op elkaar lijken.
Hier mag VAG een voorbeeld aan nemen. Als zij nou zoiets doen met Cupra.
Zet maar hier op de oprit neer. In cream yellow met titanium velgen. Vol elektrisch toch? Denk dat ik hier wel even een paarse broek bij aanschaf maar kan mij het schelen: ik wordt vanzelf wel kaal / inhammen.
Het zal vast aan mij liggen, maar ik vind het een wat ‘leeg’ design. Het klopt niet. Beetje zoals de eerste Mercedes E-klasse coupé.

De huidige generatie Volvo’s vind ik prachtig, maar deze niet.
@poes: Ik denk, dat je deze eerst eens in ’t echt zult moeten zien. Ik verwacht, dat het ’n forse bak is, omdat hij afgeleid is van de S90. Bovendien denk ik, dat veel zal afhangen van de kleur.
En voor wat het design betreft: De een zal het saai noemen, de ander strak. En ja! Ik ben meer van het strakke. Ieder zijn voorkeur, toch? Maar ik vind al die nieuwerwetse vouwen, plooien en frutsels maar niks. Ik krijg vaak de indruk, dat designers bezig zijn met een soort van wedstrijdje onder het motto: Hoe gekker, hoe beter.
Laat ik als voorbeeld de Mercedes GLA nemen. Das Haus heeft door die “creatie” in mijn ogen zijn waardigheid als benchmark totaal verloren. Qua design vind ik zelfs een Peugeot 308 stukken beter geslaagd. Misschien niet vergelijkbaar v.w.b. het segment, maar betreffende het concept zijn ze dat wel.
Deze Polestar zal in ieder geval ’n nekkendraaier worden op de weg. Bij mij zou hij in ’t donkergroen metallic met beige lederen bekleding zo voor de deur mogen.
Nu nog de hoek om
Waarom denk ik bij Polestar altijd aan een slechte paaldanseres?
@patrick_koning: Dat zou ik beslist ook niet weten! Maar misschien even ’n hint? Kan het niet zo zijn, dat het één van die grietjes was, die jij op die seksdatingsite had gevonden en die zich Polestar als nickname had toegeëigend? Toe! Denk nog eens diep na! Zoveel paaldanseressen waren daar toch niet op te vinden? ;-)
Erg geslaagd model. Goed bezig daar bij Polestar.
via iPhone app
Mooi dat het polestar logo ook weer in de velg terugkomt. Je moet er wel even goed naar kijken. Hint begin bij de naafdop
Straks over 10 jaar, wanneer alle modellen van Volvo electrisch zijn, wat is dan de nut van dit nieuwe merk? Waarom deze mooi gelijnde coupe niet gewoon meteen een Volvo noemen?
Die voorkanten van de auto’s vind ik tegenwoordig verschrikkelijk. (van opzij bekeken)
Vooral op foto 5.
Is net alsof hij een stuk achter een muurtje staat, of de voorkant is eraf gekapt.
Audi en Mercedes zijn hier ook meester in met een zo groot mogelijk front en dan de boel recht afkappen.

Nee, mijn autistische kant heeft hier moeilijkheden mee.
@cossiekiller: ga maar even fladderen
Wow .. mega onder indruk. Instant klassieker als dit de def. versie wordt. Strak design .. was al ff de hoop in ontwerp verloren na dat ik die coupe gedrochten van BMW had gezien .. over desigend met lijntje en vouwen en ‘m dan nog niet weten te raken. Het zit m in de eenvoud zoals deze Volvo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).