Elon Musk geeft een voorzetje aan Donald Trump

Auteur: , 21 Reacties

Ooooh he goes for the ally-oop!

Musk-Trump

In het verleden hebben Elon Musk en Donald Trump weleens met de hoorns tegenover elkaar gestaan. Elon vond het idioot dat Trump aangaf lak te hebben aan het Parijse klimaatakkoord. Voor de fittie fungeerde Elon overigens als adviseur in twee Advisory Councils in de vroege dagen van het Trump-regime.

Maar in de wereld van big business en grote ego’s, kan je soms niet anders dan je ego aan de kant schuiven en (tijdelijke) nieuwe verbonden sluiten met ‘de vijand’. Principieel zijn levert namelijk vaak geen brood op de plank op en Elon’s toko kan wel wat brood gebruiken om de (elektro)motor draaiend te houden. Musk’s eigen joekelige bonussen zijn daar immers ook van afhankelijk. Tenminste, mits hij enkele aandeelhouders die momenteel aan het morren zijn over zijn beloningspakket weet te overtuigen van de noodzaak hiervan.

Enfin, met een paar miljard goede redenen in het achterhoofd, heeft Elon zijn kans gegrepen toen hij merkte dat hij mogelijk financieel gewin kan halen uit de handelsoorlog die The Donald aan het ontketenen is. Sowieso is Elon niet vies van een een-tweetje met een sterke leider. Met een serie van Tweets richting de POTUS deed hij zijn beklag over de, in zijn ogen oneerlijke, discrepantie tussen invoerheffingen op auto’s in China en de Verenigde Staten:

De Muskias begint met deze retorische vraag:
Trump-Musk-1

Vervolgens volgen de keiharde feiten:
trump-musk-2

Ah, een analogie, daar houden we van:
trump-musk-3

Nog een interessant puntje, Musk klaagt over het feit dat hij geen bedrijf in China kan kopen. Dit is interessant omdat Elon vorig jaar bezig was met het opzetten van productiecapaciteit in Shanghai. Dit ging uiteindelijk onverwacht niet door, naar verluidt mede omdat Tesla niet voor honderd procent eigenaar mocht zijn van de nieuw te bouwen fabriek.
Trump-Musk-4

Om het af te maken voegt Elon er nog een sneertje naar Trump’s nemesis Barack Obama aan toe, zodat hij helemaal zeker weet dat hij Trump’s aandacht heeft.
Obama

Alles wat Donald nu nog moet doen is deze niet te missen assist in het netje werken.21 reacties

In Europa heffen we 10% belasting op auto’s uit de USA. Tesla omzeilt dit door geen complete auto’s te exporteren, in Breda worden de electromotoren en accupakketten erin gelepeld.
@kobus1967: dat is dan wel erg Breda Oost 😄
@timdawg: laat ze dat niet horen in Tilburg…
@thvmh: inderdaad, staat toch echt “welkom in Tilburg”.. topologie is lastig!
@epimetheus: topografie? Nederlands is lastig…
@kobus1967: om dezelfde reden hebben oa Toyota en Bmw fabrieken in de US. Allemaal dezelfde trucjes..
@fiero: bouwen of in elkaar zetten is wat anders
@kobus1967: Mooi toch, meer werkgelegenheid voor ons.
@kobus1967:

Hoeveel heffen ze in Amerika op Europese auto’s dan ??
Elon Musk for president
Preken voor eigen parochie
Mooi staaltje (pun intended) eigen belang preken. Volgens mij zijn er door China genoeg westerse bedrijven en personen rijk geworden door de goedkope arbeidskrachten aldaar. Een Apple is er een goed voorbeeld van.

Vrije handel is iets van geven en nemen. De analogie van het deelnemen met loden schoenen aan de olympics is vooral op zijn eigen belang gericht en kan het onredelijk overkomen. Als je het echter in een breed spectrum trekt dan zijn we allemaal er op vooruitgegaan door de vrije wereldhandel en nogmaals dat is dan een kwestir van aan de ene kant wat geven en aan de andere kant heel erg profiteren.

En geef China eens ongelijk. Ze willen zelf ook een autoindustrie opzetten. Wil het enige kans van slagen hebben dan moet je je industrie weleens beschermen.

Musk heeft mooie ideeën en plannen maar als persoon vind ik het maar een eng mannetje die duidelijk met dubbele tong spreekt.
@rick-dos: ik sluit me volledig aan bij je. Dankzij China zijn heel veel consumptiegoederen bereikbaar geworden voor de middenklasse.
Mooie fotosoep weer @jaapiyo!
@toyotafortuner: je zou verwachten dat iemand met zulke skills heen rijd meer had voor Autoblog schrijfsels. Soepkoning Jaapiyo-yoyo-yoyooo!
@rijnounsdoor: ook na 4 maal lezen begrijp ik nog steeds niet wat je bedoelt.
@rhellema: iets met: geen tijd…
@rijnounsdoor: hahahahaha…dat ik daar niet op ben gekomen…volgens mij ben ik echt toe aan weekend😂👊🏻
@rijnounsdoor: dank. Denk ik.
Ik zou wel eens willen zien wat er gebeurd als Musk en Trump een tijdje van rol zouden wisselen, een soort Jouw vrouw, mijn vrouw, maar dan anders…

Musk zou waarschijnlijk een megaraket bouwen en het hele Witte Huis naar Mars schieten, met zichzelf al twitterend achter het stuur…

En Trump zou misschien wel de ultieme Tesla S laten ontwikkelen. Één met de allergrootste benzinemotor die ooit gebouwd is. Met zesdubbele acht inch gouden uitlaatpijpen en een gouden beeldje van hemzelf op de motorkap…

Ik zou gelijk Tesla fanboy worden, hell yeah!
@moveyourmind: yeah, in your “wildest dreams” !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).