Hier, de nieuwe BMW 8-serie vroegtijdig op je beeldscherm

Auteur: , 49 Reacties

Yay or nay?

Hier, de nieuwe BMW 8-serie vroegtijdig op je beeldscherm

BMW heeft heel wat gegoocheld met hun modellengamma om de nieuwe 8-serie op de kaart te krijgen. Ondanks dat de bolide hoogstwaarschijnlijk ergens dit jaar zijn officiële debuut zal moeten maken, weten we nog vrij weinig over de auto zelf. Afgezien van de GTE-versie, deze zeven weetjes en wat spy shots had BMW hun werknemers tamelijk goed in de hand. Tot vandaag.

Ergens in de afgelopen 24 uur zijn er namelijk foto’s op het internet terecht gekomen van het exterieur van de nieuwe BMW 8-serie. Hoewel de kwaliteit van de plaatjes nou niet echt is om over naar huis te spreken, is het voorlopig genoeg om een mening over te vormen. Of dit een goede zaak is mag je voor jezelf beslissen.

Persoonlijk ben ik er niet weg van; en dan spreek ik met name over de achterzijde. Dit is behoorlijk teleurstellend, want dit was bij het studiemodel juist een van de zaken waarover ik helemaal lyrisch was. De achterkant is enigszins vergelijkbaar met de designtaal die Lexus momenteel hanteert, maar dan op een veel minder imponerende manier. Overigens zien we hier ook een modelplaatje, waarop 850i of 860i lijkt te staan, evenals xDrive.

Toch is het niet eerlijk om de 8-serie af te rekenen op een paar halfbakken plaatjes. Degene die zijn baan hierover zal verliezen had dan ook wel iets beter zijn best mogen doen. Ach ja, toch bedankt.

de nieuwe BMW 8-serie gelekt

de nieuwe BMW 8-serie gelekt

de nieuwe BMW 8-serie gelekt

Met dank aan iedereen voor de tips!

Beeld: Bimmerpost en Wilco Blok49 reacties

Hee kijk, een doodgewone BMW met de nieren van het studiemodel.
@PeugeotGTI: eens. Met dat nieuwe gedrocht van een Mercedes CLS en nu deze 8 serie…, zie ik het sober in voor verschillende merken in de toekomst
Naast de ietwat voorspelbare buitenkant vind ik dat interieur wel echt gaaf!
Dit zijn overduidelijk foto’s van een monitor, dat brengt de kwaliteit natuurlijk drastisch omlaag. Verder vind ik het te vroeg om er over te oordelen. We zien wat fragmenten, maar niets van de proporties van de auto. Die zijn bij een tweedeurs natuurlijk leidend.
Ik denk dat de foto’s wat smaller zijn geworden, maar als dit breedbeeld foto’s waren dan zie ik wel een mooi model staan. En een weggewerkt scherm👍🏻
Was wel te verwachten dat hij flink ging afwijken van het studiemodel. Ik vind het er tot nu toe ook wel goed uit zien, zeker het interieur.
Zijn dat niet de nieuwe cls koplampen?
@ikweethet: jij weet het, en ik ook
Voorkant Ja, achterkant Mwah
Voor mij yay! Achterkant is wat wennen maar het is wel een eigen, modernere touch. Benieuwd naar het eindresultaat in real life. 👍
Ik word er niet bepaald enthousiast van. Eigenlijk alles wat ze hebben aangepakt is er minder mooi op geworden. Zonde, want het studiemodel was prachtig. En niet eens extreem. Met een normale set deurgrepen en spiegels had dat ontwerp gewoon één op één overgenomen kunnen worden.
Ik weet het nog niet helemaal. Net als met de DB11, absoluut een mooie wagen, maar niet het ´wauw´ effect wat de voorgangers (8-serie en DB9) wel hadden. Het maakt me niet hebberig.
Mercedes a klasse stuurwiel ?
Simpele, rechte lijnen. Zo moet het. Ben dit scherp en lomp gedoe beu aan het worden.
Mooie Lexus
Het interieur vind ik een positieve verrassing. Tot zo ver ik het kan zien is het flink anders dan dat in de 5- en 7-serie waar ik het interieur niet een mooi ontwerp vind. Verder vind ik het best een fraaie auto zo.
Donald Duck kont. Zonde dat ze zijn afgeweken van de concept.
Yikes! Die Carbon “diffuser” achter is wel heel erg groot uitgevallen zo. Beetje jammer. Als hij er werkelijk zo uit zal zien dan voorspel ik dat de prijzen van de vorige 8 serie nog rapper zullen stijgen dan ze nu al deden.
Typeaanduiding onder de lamp… zo lelijk. En die werknemer stopt waarschijnlijk met werken bij BMW en dacht ‘ik maak gauw even wat kiekjes en m’n collega moet het niet zien’
@venividivici: 25 seconde eerder ben je. Je moet toch wel weg willen bij je werk als je zoiets flikt??
@fmgarcia: 25 seconde haha. Tja, of ontslag gekregen en hij dacht ‘het is toch m’n laatste dag ik pak ze zo ff terug’
@venividivici: Maar denk of weet jij dit? sanctie lijkt mij normaal ontslag en boetes zullen ook wel in je contract staan.
@fmgarcia: Ik vermoed dat. Iemand die vol met plezier daar werkt en dat nog lang wil blijven doen gaat zulke foto’s niet maken met alle risico’s. Tenzij iemand zelf weg wil/gaat of al ontslag aangezegd heeft gekregen (door ander incident of reorganisatie).
Ben je niet ontzettend de jaques als je dit soort materiaal de wereld in brengt. Lijkt mij niet moeilijk om te achterhalen wie het is geweest. ot eerst zelf zien dan oordelen imo.
Elke bmw lijkt op elkaar. En sowieso de grille.
@toyotavenray: Vrijwel elk automerk maakt gebruik van een “familie-grille”.
@berlinetta: Vind op alle toyota’s al die toyota logo’s ook op elkaar lijken..
‘Om over naar huis te spreken’ is toch wel de mooiste contaminatie die ik ooit gezien heb:)
Men heeft zo te zien al snel zijn woordje klaar. Ik zou nog even wachten tot hij echt in volle glorie te zien is. Moet er wel bij zeggen dat ik zelf ook denk dat BMW qua ontwerp zijn hoogtepunt heeft gehad; de vorige 5-serie en de 6-serie waren gewoon zó goed, het is bijna onmogelijk om die te overtreffen.
Lijkt van achteren wel een Camaro! Inclusief goedkope beweegbare plastic bumpert.
http://st.motortrend.com/uploads/sites/10/2015/09/2016-Chevrolet-Camaro-Convertible-rear-end.jpg
Yay!
De Inspiratie bij die Duitsers is duidelijk op.
Is gewoon een hele dikke achterkant. Maar dan moet je even de moeite doen om de foto recht te trekken, want deze is TOTAAL vertekend. Kijk alleen al naar de achtergrond.
Hey kijk niet werkende istagram plaatjes op de app
Wat een drama interieur .. nu al oud
Even wachten hoe hij er in het echt uit ziet maar ik denk dat ik hem wel geslaagd vind.
Krijg de indruk, dat de foto van de achterzijde behoorlijk vertekent, in het echie is die vermoedelijk een stuk minder ‘bonkig’ dan dat het op deze foto lijkt.

Kortom : ik wacht de betere beelden nog even af.
echt een vooruitgang is het weer niet helaas qua buitenkant, het interieur lijkt me wel een prachtige verandering.
Aan de achterzijde; wat een gedrocht. Zit de bumper er wel op
Interieur past totaal niet bij de auto of bij het merk zelfs. Van buiten wel een fraaie auto, de gegolfde lijnen zorgen er altijd voor dat BMW er op de foto’s minder mooi uit ziet dan in werkelijkheid.
Voorkant: mwoah
Achterkant: blehhh (hallo Lexus)
Interieur: verrassend voor een BMW
voorkant vindt ik mooi zijn kont is BMW onwaardig
Had niet verwacht dat er iemand op z’n gemak met een spiegelreflexcamera foto’s van kan maken
Past wel bij de voorganger, erg mooi, en een lelijke kont, deze ook weer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).