Hier is de ideale Aston Martin Vantage voor trackdays

Auteur: , 14 Reacties

Wie een beetje poen over heeft, kan dit investeren in een fijne raceauto.

Hier is de ideale Aston Martin Vantage voor trackdays

Europa is weer een nieuwe raceklasse rijker, te weten de Aston Martin Vantage Cup by R-Motorsport. Weinig uit te leggen valt er niet: het is simpelweg een raceklasse waarin (amateur) coureurs met elkaar kunnen strijden in de Aston Martin Vantage. Speciaal voor de klasse heeft Team AF Racing, het moederbedrijf van R-Motorsport, deze Vantage Cup ontwikkeld.

Het is niet precies duidelijk in hoeverre Team AF Racing en R-Motorsport de Vantage hebben aangepast, maar naar verwachting betreft het een aantal vrij standaard aanpassingen om de Aston Martin raceklaar te maken. Zo op het oog is in ieder geval te zien dat de Vantage is voorzien van sportiever plaatwerk en een flinke achterspoiler, ook zal het onderstel zijn verbeterd en het interieur gestript. De auto kost 250.000 euro, exclusief belastingen.

Hier is de ideale Aston Martin Vantage voor trackdays

De Aston Martin Vantage Cup by R-Motorsport gaat volgend jaar van start met een deelnemersveld van maximaal 25 auto’s. De raceklasse zal in het eerste jaar enkel in Europa worden gehouden, vanaf 2021 zullen ook in Azië evenementen worden georganiseerd.

Zoals we al enigszins hebben laten doorschemeren is de Vantage Cup-auto geen initiatief van Aston Martin, maar van raceteam R-Motorsport. Dit is hetzelfde bedrijf dat momenteel actief is in de DTM met auto’s van het Britse sportwagenmerk. R-Motorsport werkt eveneens met Aston Martin in de Blancpain GT Series.14 reacties

Moet je bpm aftikken voor een auto zomder kenteken?
@kennone: maar wel btw
@edjehaze: Denk dat de personen die dit aanschaffen de BTW wel terug kunnen vorderen. Zullen allemaal wel op naam van een bedrijf (raceteam) komen.
Heb met de “gewone” Vantage op Zandvoort gereden 😎 dat was al super 😇👍
@astonmartindriver: Volgeplakt met Bleekemolen stickers zeker.. Ik heb dat jaren geleden ook eens gedaan omdat mn vriendin dacht dat ik dat leuk zou vinden. Fantastische optocht gehad met lekker veel wachten!
@fmgarcia: eh nee, als eigenaar van een AM geracet met coureur van Aston Martin Racing als instructeur, met een lege baan 😎👍
@astonmartindriver: Kijk dat is het betere werk!!
Zo wordt de Vantage ineens erg lekker! Wat een ding!
Kortom, karten voor mensen met geld. Lijkt mij een mooie hobby.
@dutchdriftking: Karten kost ook al vrij veel geld :p
@langejohn: als je het wekelijks doet met eigen kart in competitie verband dan is het zeker niet grwtis.gratis
Ligt het aan mij, de foto van schuin links voor dacht ik van “hey, een Toyota GT86”?
Lekker zeg! Alleen toch liever de straatversie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).