Hier is de nieuwe Volkswagen Transporter

Auteur: , 40 Reacties

Althans...

Na de introductie van de nieuwe Multivan komt Volkswagen vandaag ook met de nieuwe Transporter op de proppen. De facelift leek zijn taak aardig uitgevoerd te hebben op de personenversie van de Volkswagen, dus voor wat betreft de bestelversie lagen er weinig verrassingen in het verschiet. Toch hebben we voldoende nieuws te bespreken.

Hoewel het een van de minder toegelichte onderwerpen is bij de auto’s van tegenwoordig, willen we bij de nieuwe Transporter allereerst even de spotlichten schijnen op de veiligheidssystemen. Van buiten mag hij er dan niet totaal nieuw uitzien, onderhuids zijn er ingrijpende veranderingen aangebracht. De Transporter beschikt over een waslijst aan assistentiesystemen, van Lane Assist tot het nieuwe Cross Wind Assist. Volkswagen heeft de bestelauto, die als Kombi tot maximaal negen personen kan vervoeren, daarnaast ook Rear Traffic Alert, Trailer Assist, een Road Sign Display-functie, een Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist meegegeven.

De vernieuwde Transporter komt zoals gebruikelijk op de markt in een aantal verschillende vormen. Niet alleen maakt Volkswagen een bestelauto, hij zal eveneens aan te schaffen zijn als pick-up. In beide gevallen kan hij met enkele of dubbele cabine besteld worden. De Kombi verkiest het vervoeren van personen boven goederen. In ieder geval is er voldoende bagageruimte, want door “een nieuwe oplossing” is er in plaats van 2,45 meter op de vloer liefst 2,80 meter aan ruimte. Bij de versie met de lange wielbasis is dit zelfs 3,30 meter.

De nieuwe Transporter komt aan het einde van het jaar met een aantal “efficiënte dieselmotoren” op de markt. De instapversie beschikt over een 90 pk sterke tweeliter TDI-blok. Daarboven vinden we nog drie configuraties van dezelfde krachtbron, maar dan met respectievelijk 110, 150 en 199 pk. Overigens heeft Volkswagen samen met ABT nog een elektrische aandrijflijn ontworpen, die goed is voor 112 pk. Het rijbereik van het 77,6 kWh accupakket bedraagt 400 kilometer, maar omdat Volkswagen om wat voor reden de NEDC-cyclus heeft aangehouden en niet de WLTP, mogen we dit met een korreltje zout nemen.40 reacties

Helemaal mooi
@g60gti: helemaal niet
@wahltiroler: voor mij als ondernemer kijk ik toch echt wel uit naar de elektrische versie. Helemaal als ze die niet te ver boven de 50K uit laten komen.
@janjansen: met zo’n groot accu-pakket kun je dat wel vergeten. Eerder richting €80k denk ik.
En dan nu de 90pk variant laten chippen. Kost je wel je garantie, maar levert wel een verdubbeling van het vermogen op. Altijd fijn.
@dutchdriftking: En waar is uw klimaatzin nu heen?
@wimof: Dit heeft daar gelukkig niets mee te maken. Klimaatproblemen (voor zo ver deze daadwerkelijk zo groot zijn als ons voorgelogen wordt) zijn een gevolg van al ons consumeren, echt niet alleen van onze auto.
@dutchdriftking: klinkt goed maar vaak mis je dan wel je extra olie koeler, grotere remmen etc. Toch wel dingen die wel fijn zijn bij een zwaar beladen bus.
Als je NEDC nog gebruikt, kun je ook wel de operational lease aanprijzen met de oude bijtelling-regeling. Net zo gedateerd en totaal niet relevant meer. Zeer vreemd, 400km klinkt natuurlijk wel beter.
Gewoon weer een facelift dus..
Nadat ze eerst de eerste Touran helemaal kapot gefacelift hebben is het nu de beurt aan de T5 om facelift op facelift te krijgen?
@mashell: die Touran faceliften ze nog steeds helemaal kapot, in de vorm van de Caddy… Ook alweer sinds 2003 op de markt, net als de T5! Lekkere cash cows :-)
@wetdualclutch: Weet niet of een T5 zo een cashcow is , gewoon oerdegelijk en dat heeft zijn prijs.
Ik kan erover meepraten, 430.000km is niet niks (zowat alles nog eerste montage) behalve schokdempers en remschijven en af en toe een band (en een airco compressor op 350.000km)
@wimof: met cash cow bedoel ik dat ze met geringe investering een goedlopend product vermarkten :-). Kwaliteit & imago zullen idd wel goed zijn, gezien de hoeveelheden die ze er van slijten (T5/T6 en Caddy)
@wetdualclutch: Door T ervaringen kan ik alleen maar stellen dat die dingen correct in mekaar zitten, dat kost veel meer geld dan mensen denken.
@wimof: de wagen heeft juist niet de reputatie van oerdegelijk, in tegendeel zelfs. Ik ben bang dat je gewoon een geluksvogel bent.
Geen hybride zoals de transit?
Precies wat je verwacht, niet meer niet minder!
LOL @NEDC waarden icm de 112pk lijkt me dat goede concurrentie voor de Spykstaal 1500…
@mcshine: Wat is er mis met 112 pk? Je kunt heuvelop de 130 nog net vasthouden, dus… Snel genoeg toch?
@jochempie: Heuveltop nog net aanhouden tegen 130, mijn 88 pk versie rijdt overal 145, berop bergaf sneller rij ik niet .
Ehmmm, wat is het verschil met de oude, foto’s please …
Mooi! Liever dit dan een sportwagen.
Nou, het is me weer een verrassing die “nieuwe” Transporter.
Zeker functioneel maar men is een beetje uitgekeken op het beestje heb ik het gevoel. Dan nog de stevige prijs…… de concurrentie doet goede zaken op het moment.
@rve007: volgens mij wordt deze nog steeds het beste verkocht in zijn klasse in NL
Alle zzp’ers beginnen ineens zwaarder te ademen.
@kvgorp: bij mij ligt dat toch echt aan de luchtwegallergie en niet aan de Transporter…
hoewel, de luchtvervuiling van die dingen kan er wel degelijk wat mee te maken hebben, je hebt gelijk!
Prachtige bus geworden, die lijnen, het samenspel, de balans, stoer maar toch ingetogen. Echt een beauty.

De ideale bus voor middenstanders om hun boodschappenbudget toch weer dik onder modaal te houden..

Ik bedoel, waarom een goedkope Renault nemen als je ook je geld aan VW kunt doneren?
Binnenkort ook in uw binnenspiegel
@karhengst: of op de linkerbaan geplakt zodat je niet vooruit kunt kijken.
Vind de Vito voortaan veel mooier en dan vooral de Edition uitvoeringen met leder dat lijkt wel het interieur van een S klasse.
@thomasthomas: heb je al met een oerlelijke transporter gereden, wel dat ding rijdt 4 honderd duizend kilometer alsof het niets is en ondertussen heeft hij nog steeds geen enige vorm van roestvorming, rijdt logisch, geen knoppen op een Ipad, geen rugpijn en op de koop toe een fantastisch uitzicht rondom.
Wel, dat maakt een transporter een zo logische aankoop.
Whaha wat is er veranderd. Kom op zeg
@elemento: hoho… Niet zo hè. Zie je dan niet dat ie nu nóg saaier is geworden? O, ik wil mar zeggen.
Als ze eerst eens zorgen dat ze die dingen fatsoenlijk in elkaar schroeven met materialen die niet alleen mooi lijken maar ook heel blijven word het mischien nog wat
@wernerv8: wat me vooral opvalt bij bijna alle bussen is dat er na schade zowat gelijk roest te voorschijn komt.
Wat je ook vind van VW, de transporter is de beste uit zijn klasse met op nummer 2 de transit.

Wat een tyfusgezeik hadden ze bij mijn bijbaantje wel niet met al die traffics/vivaro’s en masters. Interieur lijkt gewoon op dat van een golf, dus prima. Samen met de transit ook de enige die meer als een auto dan een busje rijden. Want wat rijdt zo’n vito in standaarduitvoering kut zeg..
@1audi1: wat een onduidelijke reactie trouwens🤦🏻‍♂️
@1audi1: probeer het anders vandaag nog een keer. Nieuwe dag, nieuwe kansen.. ;)
Ja heel leuk hoor zo’n nieuwe T6 elektrische bus maar mag geen aanhanger trekken dus voor mij schiet het niet op
Dan maar weer een T6 met 204 pk en euro 6 norm dan ben ik ook schoon bezig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).