Hier, twee kekke versies van de auto van het jaar*

Auteur: , 41 Reacties

ここにあります.

Jimny-concepts

De Alpine A110 is de autoblog auto van het jaar geworden, maar laten we eerlijk zijn, eigenlijk had het de Suzuki Jimny (rijtest) moeten zijn. Suzuki wist ons te verrassen door van de Jimny een soort mini G-klasse te maken. De kleine offroader was in de basis altijd al een vierkante, utilitaristische blokkendoos, getuige bijvoorbeeld onderstaande SJ20 uit 1979.

SJ20

Bij de vorige generatie had Suzuki echter een soort glad eind jaren ’90 CUV-sausje over de Jimny heengegooid. Op zich geen wonder, want de auto werd geïntroduceerd op de Tokyo Motor Show van 1997! Destijds zal dat best vers en hip zijn geweest, maar met de kennis van nu kunnen we stellen dat dit het ontwerp geen goed deed. Gelukkig grijpt de nieuwe Jimny qua design dan ook terug op de Samurai’s van vroeger.

Op zich is de standaard Jimny al leuk genoeg, maar zoals dat gaat bij dit soort offroaders kan de auto ook als prima basis dienen voor een plethora aan nóg leukere projecten. Zo ontstonden op basis van de G-klasse (rijtest) bijvoorbeeld de G500 4*4^2, de 6*6 en de Landaulet. Voor de aankomende Tokyo Auto Salon heeft Suzuki twee concepten bedacht om te laten zien dat ook op basis van de Jimny het een en ander mogelijk is.

Survive

Het eerste concept, genaamd ‘Jimny Survive’, is een nog wat stoerder gemaakte Jimny. Het model heeft onder andere koplampen achter ‘tralies’, her en der traanplaanten om de bush-bush te trotseren en iets wat lijkt op een crossfit-gym op het achtersteven. Je kan de daktent die je in staat stelt te schuilen voor slangen in Afrika er al bijna bij denken.

Sierra

Het tweede concept heet de Jimny Sierra en is waarschijnlijk bedoeld voor noeste werklui in Tokio, die een passie hebben voor het Amerika van de jaren ’70 en ook een beetje voor Afrika. Met een echte full-size pickup kom je natuurlijk niet weg in Tokio, maar met zo’n stoer ding op Jimny-formaat is Takeshita Street wel te doen. De Harajuku girls zullen de nep-houten flank van je Jimny met daarop een afbeelding van een neushoorn vast super kawaii vinden. Of je de mods ook zal kunnen bestellen bij Suzuki is nog niet duidelijk.41 reacties

Koddig doch infantiel ..
Hipstermeuk dus ..
@lincoln: Denk dat je met dit ding meer kans hebt om door het terrein te knallen dan met sommige dure SUVs
@dees:

In het land waar ik woon hebben we asfalt ..
En een berg van 200 meter die we moeten delen met 2 andere landen ..

Hipstermeuk dus ..
@lincoln: kun je daar niet vanaf springen? ..
@clk63bs:

Ja daar kan ik niet vanaf springen ..
@lincoln: Probeer toch eens
@dees: Dat je het niet eens bent met prima of sommige reacties van bepaalde mensen zat ben snap ik en vind ik prima. Dit soort reacties snap ik alleen niet, don’t feed the troll. Met goed fatsoen sla je het hardste.
@dieselkameel: Met Lincoln *
@dieselkameel: idd dat men nog reageert op die alwetende held die gewoon aandacht zoekt hier snap ik niet echt….
@lincoln: Jimny is dan ook echt voor Nederland ontwikkelt
@lincoln: Niet alles hoeft nut te hebben toch?
Ik vind het gewoon een geinig karretje en ik weet ook best dat de goedkoopste Golf beter rijd, maar ja.
@dirkv:

Zeker een grappig ding ..
Als je je niet aangesproken voelt door hipstermeuk kan je de fun er idd wel van inzien ..
@lincoln:

Let wel. Er zijn plaatsen in Nederland waar bovengemiddeld veel Jimny’s rondrijden en waar men met veel belangstelling uitkijkt naar het nieuwe model. Ook zal de nieuwe Jimny interessant zijn voor bepaalde instanties (denk aan Staatsbosbeheer).
@zukunft1: Sint Maarten? Saba?
@detroitv8: nope.
@lincoln: Nederland kent polders. Met zuigende slijk en modder. Niets zo lastig om doorheen te ploegen als dat goedje. Perfect voor dit soort van gebakjes.
@lincoln: wat een stom argument. De wereld is groter dan Nederland. Zo ligt België om de hoek en daar komt zo’n Suzuki aardig tot zijn recht.
@dees: verander dat sommige maar in bijna alle
@r55clubman:

Ding is net zo geweldig als een Toyota GT86 of een Alfa Giulia of een Fiat 124 of een Honda S2000 ..
@lincoln: is het je toch weer gelukt hè ouwe troll, met je eerste nutteloze reactie bij dit artikel. Tijd dat de vakantie weer afgelopen is en je weer terug mag naar je begeleid wonen instelling.
@kirdian:

Welkom op lincolnblog ..

En vergeet niet nog iets on-topic te schrijven ..
Is leuk voor jaapiyo ..
@lincoln: ik vind bovenstaande ook best vermakelijk ..
@lincoln: enfin ..
@kirdian: ik weet niet hoe oud @lincoln is. En ik heb hem het nog nooit horen zeggen. Dus ouwe troll is misschien overrated.
Qua nutteloze reactie: die van hem ging over het artikel waar het onder staat. Die van jouw gaat voornamelijk over hem. Mag je nu even nadenken wat het meest nutteloos is.
@lincoln: Keek je nu eventjes in de spiegel?
@lincoln: hipstermeuk? Echte hipsters hebben een afkeer van moderne autootjes. Die rijden liever in een oud Amerikaans barrel, welke geparkeerd staat voor hun hippe baardentrimsalonnetje in de Jordaan, waar je naast de baard laten trimmen ook een menuutje vogelzaad met chai latte biologische groene thee melange kunt nuttigen. Daar kan je je écht niet met een Jimny vertonen.
Het tweede model doet me meer denken aan FJ Cruiser / oude FJ45 pickup dan wel vleugje klassieke Hilux pickup
@fanboy: nu je t zegt. Ik geef je gelijk.

OT: 2 hele leuke concepts!
@fanboy: dat was ook het eerste wat ik dacht. Mooie dingen.
@fanboy: ja, dat is natuurlijk precies de grap die Suzuki hier uithaalt. De Survive lijkt op een Jeep en de Sierra op een Toyota.
Honey, I shrunk the Bronco…
Die twee lijken meer op een Hummer en een Landcruiser 70. De G-klasse en de LaRo hadden we al, nu nog de Niva?
Vind het een super leuk ding!
Iedereen vindt hem supercool, dus kiezen ze straks voor een grijze T-Roc uit de lease brochure.
@harrie: Dan ben ik toch een gelukkig mens dat in niet lease, maar gewoon koop. :-) Ik wil deze nieuwe Jimny graag rijden namelijk!
Er zijn plaatsen in Nederland waar bovengemiddeld veel Jimny’s rondrijden en waar men met veel belangstelling uitkijkt naar het nieuwe model. Ook zal de nieuwe Jimny interessant zijn voor bepaalde instanties (denk aan Staatsbosbeheer).
@zukunft1: doe je wel vaker je reacties meerdere keren plaatsen?
@mastemaker: goeie grap.
@zukunft1: Er zijn plaatsen in Nederland waar bovengemiddeld veel Jimny’s rondrijden en waar men met veel belangstelling uitkijkt naar het nieuwe model. Ook zal de nieuwe Jimny interessant zijn voor bepaalde instanties (denk aan Staatsbosbeheer).
Suzuki jeeps zijn episch, de naam Samurai was beter maar ook de jimny blijft een hele praktische wagen in bepaalde landen. In NL koop je gewoon die hippe nieuwe kleine suv. Ben de naam kwijt maar dat is perfect voor hier en die zien er gewoon heel leuk uit in tegenstelling tot 90% van het grijze wagenpark hier.
@niex: de Ignis natuurlijk, hopelijk maken ze er weer een sportversie van haha..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).