Hiermee wil TVR terug naar de top

Auteur: , 14 Reacties

En geef ze eens ongelijk.

Hiermee wil TVR terug naar de top

Later vandaag wordt ‘ie mogelijk onthuld: de nieuwe TVR die het eigenzinnige merk weer op de kaart moet zetten. Allemansvrienden zijn de auto’s uit Blackpool nooit geweest. Qua rijeigenschappen, ergonomie, vormgeving; qua alles eigenlijk. Het lijkt er op bovenstaande teaser op dat ze toch wat meer de mainstream-kant opgaan.

Zonde? Mwoh. Merkwaarden kunnen tegenwoordig wel vaker tegen een stootje en de filosofie van TVR was duidelijk over z’n uiterste houdbaarheidsdatum heen. Anders was het merk niet dood geweest. We herkennen trouwens genoeg andere auto’s in het front van de cartooneske sportwagen hierboven.

Men neme een vleugje SRT Viper, een mespunt SLS AMG, een snufje AMG GT en de “ronde-gaten-grille” van de Tuscan Mk. 1. Voilà, uw supercar is klaar. Onder de kap komt naar verluidt een V8 van Cosworth à 400 pk, bij een wagengewicht van rond de 1.200 kg. Dat belooft mooie dingen.

Overigens bemoeit Gordon Murray zich behoorlijk intensief met het project. Mede dankzij zijn iStream productietechnieken moet het gewicht van de uiteindelijke auto laag blijven. Da’s altijd goed nieuws.14 reacties

Ik ben fan. Hopelijk houden ze wel wat van hun eigenzinnige designdingetjes erin, zoals de verstopte deurklinken en dergelijke.
We hebben natuurlijk altijd nog Bristol! http://www.bristolcars.co.uk/
Ik vind het tot zover er niet gek uitzien. Het is niet meer zo gewaagd dan vroeger maar dat is juist hetgeen wat het merk de kop kostte. Ik gun het TVR om terug te komen.
Weet je waar hij me ook aan doet denken? Aan een mix van de Audi Quattro Concept en de Rimac Concept_One.
Schitterend zo. Gewoon in zwart-wit houden. Op een leuk formaat. Staat prachtig aan de muur. 😄
Alles met een snufje SLS AMG is prima !
Laat maar komen. Ik heb altijd een zwak voor TVR’s gehad. Een jaar of 7 terug bijna een Tuscan gekocht.
@rufctr01: dat was hun probleem. Nogal wat liefhebbers kochten bijna een TVR, maar uiteindelijk toch niet helemaal…
@Carreza: de reden dat ik hem niet heb gekocht is omdat ik onverwacht weer in Nederland moest werken. Anders had ik er eentje gehad, ik woonde toen in Engeland.
Blij dat TVR weer terug is, gave monsterlijke auto’s
Aan de buitenspiegels zal het niet liggen, die komen zo te zien van de Mk1 Audi R8.
Ik vind het knap dat je zoveel modellen in een nog weinig zeggende tekening kan zien…
Mooi tekeningetje…
Zouden ze niet beter hun comeback maken met een SUV? Heeft meer kans om op te brengen, en met die opbrengst kunnen ze dan een nieuw sprintertje maken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).