Hoe Christian von Koenigsegg zijn Mazda MX-5 terugvond

Auteur: , 26 Reacties

Hij mag dan belachelijk snelle auto's maken, zijn hart gaat nog altijd uit naar deze fijne cabrio.

Hoe Christian von Koenigsegg zijn Mazda MX-5 terugvond

Voor iemand die mogelijk de meest indrukwekkende hypercars op aarde maakt, is Christian van Koenigsegg een relatief eenvoudig persoon. De Zweedse oprichter en baas van het gelijknamige Zweedse merk heeft bijvoorbeeld geen gigantische collectie van wonderlijke auto’s, maar doet zijn boodschappen in een Tesla Model S. Voordat hij een bekeerd EV-rijder werd, reed hij echter in een iets andere auto.

Toen Christian nog een jonge knul was en de volledig elektrische auto slechts een futuristisch droombeeld was uit sci-fi films, scheurde hij rond in een eerste generatie Mazda MX-5. De Zweed met koninklijk bloed viel als een blok voor de puristische kwaliteiten van de Miata, maar besloot de kleine Japanse sportwagen op een zeker moment – waarschijnlijk toen hij al zijn haren was verloren – toch van de hand te doen. Zijn vrouw Halldora en hijzelf hadden voldoende plezier met de auto beleefd, het was tijd voor iets anders.

Hoe Christian von Koenigsegg zijn Mazda MX-5 terugvond

Von Koenigsegg bleef altijd een zwakke plek in zijn hart houden voor de MX-5. Dit bleek wel toen de transportmanager van het bedrijf enkele maanden geleden ineens naar hem toekwam met het bericht dat hij precies diezelfde MX-5, een zwart exemplaar met crêmebruine bekleding, had zien staan bij een tentoonstelling.

Hierop nam Christian direct contact op met de eigenaar, om hem vervolgens als een smörgåsbord smikkelende Don Corleone een bod te doen dat hij niet kon weigeren. Tegenover Road & Track geeft Von Koenigsegg te kennen dat hij wist dat hij teveel betaalde voor de MX-5, maar dat dit hem eigenlijk niet kon deren. Hij wilde de auto maar wat graag terug, vooral zodat hij er op zonnige zomerdagen weer van kon genieten.

Als extraatje biecht Von Koenigsegg tegenover het blad op dat de filosofie van zijn auto’s in zekere zin is gebaseerd op het principe van de MX-5. Zo besluit Christian zijn verhaal door het volgende te zeggen: “I think the MX-5 is a good example on how you can have fun with a car with almost no power. And it’s an important lesson to always have in the back of your head when you develop super powerful cars.26 reacties

Goede smaak kan de man niet ontzegd worden in ieder geval!
De NA had verreweg de beste lol per euro factor van alle auto’s die ik gehad heb!
@markos78: hoogste factor [taalnazi off]
man had er echt wel een passie voor getuige zijn driving gloves :)
Ik dacht dat Christian kaal was. Op bovenstaande foto lijkt hij meer op Joling (maar die heeft implantaten). Misschien iets voor Christian nu hij zijn MX5 ook terug heeft.
@ghost: De foto is wellicht 20 jaar geleden? Er zullen er wel meer onder ons zijn welke inmiddels kaal zijn, maar 20 jaar geleden een flinke bos met haar hadden.
Veel respect voor deze man!
Leuk verhaal! Zo kwam ik enkele jaren geleden een bij het doorbladeren van een oud fotoalbum een foto tegen van mijn vader met zijn bmw ’02 touring die hij destijds nieuw had gekocht. Kenteken was mooi zichtbaar op de foto dus maar eens ingevoerd op de RDW site, en warempel het ding stond nog op kenteken. Na een oproep te hebben geplaatst op fora en facebook, toch na enkele weken een tip ontvangen van iemand over waar de auto zou staan. Jullie raden vast nooit waar de ’02 momenteel staat…
@C220AMG: sloop?
@C220AMG: Bij een schimmige AMG dealer?
@C220AMG: Nou? Waar? Ik ga kapot hier, vertel!
@C220AMG: jetcars?
@C220AMG: Bij jullie thuis?
@C220AMG: ANTWOORD DAN!!!!!
@C220AMG: duurt lang..
@C220AMG: dit is nog spannender dan game of thrones s08e03, tell me, tell me everything
@c220amg: Mooi verhaal! Dankjewel!

Maar euh, ooit was er in jullie familie veel liefde voor een BMW ’02 Touring … en nu plaats je hier reacties onder de naam C220AMG ? What went wrong ?!?! ;-)
@C220AMG: R.I.P
Heb enorme bewondering voor Christian von Koenigsegg. Net als dat ik dat voor Joop Donkervoort heb. Beide mannen die de droom om een eigen automerk op te zetten hebben waargemaakt. Beide mannen zonder sterallures, waarbij het om de auto’s gaat die ze maken en niet om hun eigen persoon.
@moveyourmind: als ik de verhalen mag geloven is die Joop een eikel eerste klas. Misschien switchen naar Horacio Pagani? Daar heb ik meer respect voor.
@madvillain: in NL ben je dan ook wel heel snel een eikel als je boven het maaiveld uitsteekt..
Amen!
Zou hij de beste man een Agera hebben aangeboden voor zijn MX-5? Zou wat zijn!
@sollie1984: dan wel een 1:18 model ja
Lekkere vrouw
Het is me nu nog niet duidelijk of het daadwerkelijk dezelfde auto betreft of dat het een MX-5 met dezelfde spec is? Die handschoentjes ook; wat een baas!
Ik snap hem helemaal, ik heb dagelijks die lol

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).