Hoe ik in München verliefd werd op een Corvette

Auteur: , 30 Reacties

In de BMW-hoofdstad van de wereld was het die ene auto die er met kop en schouders bovenuit stak.

Hoe ik in München verliefd werd op een Corvette

Een bekentenis vooraf: ondergetekende is geen fervent spotter. Voor mij geen sprintjes met een spiegelreflexcamera om de nek en posten bij dure hotels in de hoop dat die ene vette supercar voorbij komt rijden. Bovenstaand plaatje komt dan ook van Autojunk. Verder natuurlijk louter respect voor de liefhebbers die dat wel doen, want hun noeste arbeid levert meer dan eens hele mooie plaatjes op.

Afgelopen dagen stond een weekend München met vrienden op het programma. Als enige petrolhead in de groep lukte het me helaas niet om een middag BMW Welt op de agenda te krijgen, maar gelukkig valt er in de rijkste stad van Duitsland ook op straat genoeg fraais te zien. Sterker nog: na een dag kijk je niet eens meer op als Ferrari F430 nummer zoveel voorbij komt blazen. Blazen ja, want dat onze Beierse Freunden weten het gaspedaal weten te vinden, was na een kwartiertje slenteren door de binnenstad wel duidelijk.

Goed, de Ferrari’s zijn er niet aan te slepen. BMW’s uiteraard ook niet, maar na M4 nummer 38 van de dag weet ook die auto je zintuigen niet echt meer te prikkelen. Porsches schijn je eveneens gratis bij een liter bier en een pretzel te krijgen, al viel het mee met de bijzondere uitvoeringen. Ik telde slechts één 991 GT3 RS en een enkele Cayman GT4. Mijn advies: ga, als je naar een snelle Porker hunkert, voor de Cayman. Die strijkplank achterop de GT3 RS doet een beetje clownesk aan.

Wat maakte dan wel indruk? Op weg naar een sessie cultuur snuiven in de Engelse tuinen, stond een geweldig mooie SLS AMG naar me te knipogen. Zwart, laag, breed, twee wielen op de stoep, maar tóch enigszins ingetogen en geen absurde “kijk mij”-factor. Ook ben ik de S-klasse Coupé (nog) meer gaan waarderen. Mooie proporties, niet al te opvallend en toch lekker dik. Het hoeft trouwens niet eens een AMG te zijn. Voor een 500 mag je me ook wakker maken.

Er was echter maar één auto die weer een klein jongetje van me maakte. Het was een kanariegele Corvette C7 die nonchalant langs de weg geparkeerd stond in een ietwat louche wijk. Afgezien van de kleur straalde de ‘Vette simpelweg power uit. Aan de andere kant is het, in tegenstelling tot de auto’s in de alinea hierboven, een eyecatcher van jewelste, maar de C7 kan het om de één of andere reden hebben. Wellicht is het de gunfactor, misschien komt het omdat je ze relatief weinig ziet aan deze kant van de oceaan, maar het was tijdens de afgelopen dagen de enige auto die een onuitwisbare indruk op maakte. De oranje Huracan aan de overkant van de weg heeft er ongetwijfeld een minderwaardigheidscomplex aan overgehouden.30 reacties

Haha mooi stukje!
Ik ben het zowel met je eens als het gaat over de GT3 RS als de Corvette. De GT3 RS vind ik echt een clownsmobiel geworden. De enige mensen bij wie ik hem cool vind, zijn coureurs. Die kunnen de auto tenmisnte gebruiken zoals die bedoeld is. De rest rijdt gewoon voor lul met z’n strijkplank.

En de Corvette? Heerlijke auto. Liefst als ZO6. Zo dik mogelijk. Voor mij het bewijs dat Amerikanen nog steeds weten hoe ze leuke auto’s moeten bouwen.
@berlinetta: Van de week zeiden we dit ook over de GT3 RS en het is gewoon echt zo. Zo’n joekel van een spoiler is niet mooi en alleen functioneel als je écht to the limit kan rijden met dat ding op een circuit. De vorige GT3 RS kan mij dan weer wel bekoren, vind ik veel fraaier.

Voor de rest ben ik het volledig eens met de schrijver. De Corvette C7 is zo’n goede auto geworden, al helemaal voor Amerikaanse begrippen. Hij kan zich meten met de concurrentie uit Europa qua rijeigenschappen, design en vooral qua prijs. Vind ik een knappe prestatie.
In de meeste grote steden buiten Nederland valt het op dat je inderdaad belachelijk veel dure sportwagens en luxe wagens ziet rijden. Wat betreft de C7. Ik vind het de eerste mooie Corvette sinds de C1 en C2.
Ik denk dat deze Huracan een grotere minderwaardigheidscomplex heeft gekregen door de Corvette…

https://www.youtube.com/watch?v=yXNM1Rzwizk
@Rick-dos: ken je nagaan hoe die lambo klinkt zonder cats..
no way dat dat affabriek is nl
@Rick-dos: haha die is goed! ?
Prachtige auto maar ik wil een Corvette liefst met ronde achterlichten. Heb van jongs af aan al een zwak voor Corvette. Toen ik als klein jochie zag hoe die voorbij kwam in de serie A-Team als de auto van Templeton Peck (Face).

De Corvette blijft die speciale plek behouden.
@michaelcorleone: dat ken ik! De corvette c4 wordt overigens nu best betaalbaar in aanschafsprijs.
meer de kleur denk ik, die gasten rijden daar ook allemaal 50 shades of grey

desalniettemin natuurlijk een gave bolide zo’n C7
Ook altijd al dan geweest. Lekker boeiend dat sommige hem ‘tokkie’ vinden… tis gewoon een heerlijke wagen. Punt.
@punicaoase: dan = fan
ik ben ook fan!
ga zeker eens kijken bij Van Kouwen in Mijdrecht, daar staat een C7 Z06 en twee oudere generaties.
Leuk stukje! Ook ik bem afgelopen week in München geweest @BMW Welt, die corvette waar je het over heb, stond daar toevallig ook nog die C7 met lemans vleugel?
@e36m3gt: fijne stad! Vooral rondom de Chinese toren in de Engelse tuinen een geweldig sfeertje. Genoeg te zien, als je snapt wat ik bedoel ;) Helaas geen C7 met vleugel gezien…
Leuk stukkie, zeker!

Altijd een soft spot gehad voor ‘Vettes! Al helemaal in t geel als op de topicfoto.
Blijft dik
Mijn beste jeugd kameraad woont in Stuttgart dus ik tuf die kant nog wel eens op, Munchen ook uiteraard aangedaan, zonde dat je Bmw Welt en het museum niet hebt kunnen bezoeken.
Maar je struikelt idd over de porsches en de dikke Bmw’s daar, niet echt bijzonder meer.

Het nachtleven is daar wel weer uiterst leuk voor de auto liefhebbers, in bepaalde gebieden heb je veel straat race’s , ontzettend van genoten, dikke lambo’s /ferrari’s /AMG etc etc etc etc
De sls amg blijft mijn all time favoriete car, zowel het origineel als de nieuwe
Mooi stukje.
@rick-dos

Heerlijk filmpje dikke ami v8 im in love. Ik zou de c7 altijd boven de hurracan verkiezen.
Beste stukje tot nu toe ?
@hammond: Het is wel één van de weinigs echte berichten die de naam autoBLOG een eer aan doet.

Heb precies eenzelfde corvette niet al te lang geleden ook in Duitsland voorbij horen rijden.. dat geluid is echt heel gaaf!! Persoonlijk vind ik het wel een beetje een auto voor mannen met een mid-life crisis. Van mij mag het iets minder opzichtig..
Toevallig zit ik nu in het hofbrauhaus, o’zapft is?
@henkhupelschoten: ?
Something went wrong….
@henkhupelschoten: Emoticons zijn uitgeschakeld. Eerlijk gezegd best prettig, af en toe leek het hier bij de comments net Whatsapp..
Het is dan ook weer écht een mooie Corvette. Dat mocht wel weer een keertje. De C6, C5 en C4 waren nu niet echt hoogstaande ontwerpen. Oke, Callaway wist er zo nu en dan wat leuks van te maken, maar daar houdt het ook wel mee op….

Maar de C7 is gewoon goed. In mooi blauw gaarne!
Ik zag gisteravond in Canada hier nog een Corvette C7 langsrijden. Zelfs in het grijs een zeer opvallende bak, en in het echt nog veel mooier dan op foto’s!
@MauritsH zojuist een mooi exemplaar voor je op Autojunk gegooid. Heb deze ook al een paar keer zien en vooral horen rijden. Lekker geluid komt eruit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).