Holy shit! Zoveel directeuren stapten op bij Uber [updated]

Auteur: , 10 Reacties

Het rommelt nogal binnen het bedrijf.

Het gaat niet lekker bij Uber

Bij Uber lijkt het erop alsof ze een kampioenschap stoelendans hebben georganiseerd. Onlangs werd bekend dat het bestuurslid Emil Michael opstapte, terwijl er nog een onderzoek liep naar de bedrijfscultuur. Met het opstappen van Emil staat de teller inmiddels op veertien directeuren die in de afgelopen zes maanden zijn opgestapt. Bizar!

Het taxibedrijf kwam de laatste weken sowieso vaak in het nieuws om verschillende schandalen rond de bedrijfscultuur. Er zou namelijk sprake zijn van seksuele intimidatie en een hevige machosfeer onder mannelijke medewerkers. Hieronder zie je het lijstje met directeuren die dit jaar zijn opgestapt. (via: jalopnik)

Erik Alexander was bedrijfsdirecteur in Aziƫ. Schijnbaar had deze man medische documenten in handen gekregen van een vrouw die verkracht was door een Uber chauffeur in India. Hoewel er nog steeds onderzoek loopt naar hem, werd hij deze maand ontslagen door zijn bedrijf.

Jeff Jones hield het nog geen jaar vol bij het taxi-bedrijf. Dit kwam omdat hij zichzelf boven de rest stelde binnen het bedrijf. Hierdoor moest ook hij – helaas – het veld ruimen.

Amit Singhal diende in februari zijn ontslag in. Het schijnt dat hij verdacht wordt van seksuele intimidatie toen hij nog voor Google werkt. Jammer voor hem hield hij het bij Uber ook niet lang vol.

Anthony Levandowski werd ontslagen door een strijd die heerst tussen Uber en Waymo, het zelfstandig rijdende systeem van Google. Levandowski werkte eerst voor Google voordat hij zijn eigen autonome systeem ging ontwikkelen onder de naam Otto. Uber kocht dit bedrijf vervolgens op, maar nu wordt Levandowski ervan verdacht dat hij geheime informatie van Google heeft gebruikt om zijn eigen bedrijft Otto op te richten.

Ed Baker stapte in maart op nadat hij drie jaar bij Uber had gewerkt. Hij stapte op net voordat er onderzoek werd ingesteld naar seksuele intimidatie binnen het bedrijf. Volgens Baker was dit niet de reden dat hij wegging bij het bedrijf.

Rachel Whetstone verliet Uber na twee jaar werken bij het bedrijf. Het is verder niet bekend waarom zij het veld moest ruimen.

Josh Mohrer ging weg bij het taxi-bedrijf omdat hij een andere baan aangeboden kreeg. Mohrer gebruikte schijnbaar wel vaak een interne tool van Uber om een journaliste zonder haar toestemming te volgen.

Gary Marcus verliet Uber in maart. Uber nam Marcus in December aan omdat hij moest helpen bij het onderzoeken en ontwikkelen van het autonome autosysteem van het bedrijf.

Charlie Miller diende ook in maart zijn ontslag in nadat hij twee jaar bij het bedrijf had gewerkt. Hij besloot om voor Uber’s rivaal in China te gaan werken genaamd: Didi Chuxing.

Sherif Marakby vertrok in april bij Uber. Marakby had eerst een belangrijk functie binnen Ford voordat hij naar Uber ging. Nu keert hij toch weer terug naar Ford.

Brian McClendon ging in maart weg bij het taxibedrijf. Ook van hem is niet bekend waarom hij weg moest of wat zijn plannen zijn.

Raffi Krikorian werd ontslagen nadat hij bijna twee jaar had gewerkt aan het autonome autosysteem dat Uber aan het ontwikkelen is.

Gautam Gupta stapte in mei op om directeur te worden van een ander groot bedrijf. Hij heeft het uiteindelijk vier jaar volgehouden bij het taxi-bedrijf.

Al met al is het dus erg gezellig bij Uber en alles loopt volledig op rolletjes…

UPDATE: Oprichter Travis Kalanick is nu ook opgestapt als C.E.O.10 reacties

Waarom zou je er Uberhaupt nog willen werken?
@dare2think: het zal wel Ubergoed verdienen.
Vond het altijd wel prima om Uber te nemen. Maar sinds kort hebben ze besloten dat wanneer er veel verkeer is, dat de prijzen omhoog gaan. Voor mij geen Uber meer. Denk dat er wel meer mensen zo over denken, dus verbaast me niet dat het rommelt. Ik gebruik nu alleen nog maar Grab of Go-Jek.
Jezus christus @verschurenmark, dat je een oncept van een artikel overneemt is door de vingers te zien maar dat je het complete concept (inclusief grapjes!) door de vertaalmachine haalt is wel een forse stap te ver.
Geef er in ieder geval een iets persoonlijkere draai aan. Het enige verschil is dat je er geen functie mer bij hebt staan. Wat knullig dit…
@dappers: Hallo dappers, bedankt voor je reactie. Om eerlijk te zijn schrok ik toen ik hem las. Voor dit artikel heb ik namelijk niks door een vertaalmachine gehaald. Ik het artikel gelezen, aantekeningen gemaakt en deze vervolgens verwerkt in mijn eigen artikel. Toch zal ik er in het vervolg rekening mee houden, bij het schrijven van een artikel, dat je dit gevoel niet weer krijgt.
En iedereen maar goedgelovig Dollars in die bodemloze club pompen, want het gaat een vet bedrijf worden. Was dus een top crowded investment…
Lijkt me lekkere toko om te werken. Omhoog likken en ellebogen naar beneden.
Ben je nou een taxi-app (service provider) of een technologie ontwikkelaar?
Ze waren de eerste en ze zijn de grootste. Maar ze zijn ook hard bezig om het de concurrentie makkelijk te maken om hun market share over te nemen.

Uiteindelijk zal het de klant een grote rotzorg zijn welke naam er onder de app staat. Zolang er maar voldoende aanbod is en de prijs concurrend is. Prijs x3 tijdens de spits? Dan open ik de volgende app wel.
Ku*bedrijf, krijgen geen cent van mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).