Hoppa! Sébastien Loeb wint z’n allereerste dakar-etappe

Auteur: , 31 Reacties

Hoe je talent herkent? Simpel, zet het te onderzoeken object gewoon in een snelle wagen aan de start van Dakar.

Sebastien Loeb Dakar 2016

Dat Sébastien Loeb kan rijden, dat hoef ik je natuurlijk niet meer uit te leggen. Je wordt immers niet zomaar negenvoudig WRC-kampioen. Maar toch, de allereerste échte etappe die je rijdt in Dakar gelijk winnen, da’s een megaprestatie. En dat is precies wat Loeb in zijn Peugeot 2008 DKR16 vandaag deed.

Het parcours was vanwege het noodweer -gisteren werd de eerste etappe nog in zijn geheel afgelast– ingekort van 510 naar 387 kilometer. Grote delen van het parcours leken meer op ondiepe riviertjes, niet geheel wat je verwacht van een woestijn-rally. Stephane Peterhansel zette finiste met zijn Peugeot op de tweede plek, gevolgd door de Toyota’s van Vasilyev en De Villiers. Pas op de vijfde plek komen we de eerste MINI tegen, die van Mikko Hirvonen om precies te zijn. Bernhard ten Brinke was wederom de beste Nederlander, met een zeer nette tiende plek op 4.53 minuten van de winnaar.

Op het moment van schrijven zijn de vrachtwagens nog niet binnen, wel ligt op dit moment onze eigen Hans Stacey aan kop en De Rooy op plek 3.31 reacties

Yay! Viva Loeb! Wat een ongelofelijke held is het toch ook. Het zou mooi zijn als hij ook meteen de eindoverwinning weet te pakken, maar de laatste jaren zijn de vierwielaangedreven Mini’s toch wel heel erg oppermachtige gebleken.
@Edge: ten Brinke is geen 10 maar 9 de geworden
Hup hup die Loeb
Tja, ergens bekruipt je toch het gevoel “dit hadden we kunnen weten”. Maar evengoed wel weer een topprestatie van deze 9-voudig rallykampioen.
Ik vind het altijd een Geweldig spektakel op naar te kijken,ik verheug me er elk jaar weer op
@nicolette: ik vind het ook erg jammer dat ik het hier niet kan zien…
@norge: Je kan toch wel een stream vinden?
@clarkson: idd, knal effe een VPN aan en surf naar RTLXL of RTLGP. Hoppaaa
Niet geheel verbazend gezien hij echt al flink wat testkilometers achter de kiezen heeft en helaas de route van de Dakar de laatste jaren te veel gevuld is met WRC achtige paden. Ben pas echt onder de indruk als meneer zijn Peugot parkeert bij de top 5 tijdens een lange marathon etappe met veel duinen.

Gewoon goede prestatie dat is zeker, maar niet heel erg onverwachts that’s all.
@dakarbemo: Blijft Dakar.
@jaccovdzaag: nee hoor. Dakar ligt in Afrika. Dat was de echte wedstrijd. Dit is slechts een slap aftreksel.
@roppp: Dan nog. Dan hadden ze de naam maar moeten veranderen. En ja, ik vind het ook zonde dat het niet meer in Afrika is.
Die eerste zin slaat echter nergens op…
@edjehaze: je moet hem even goed lezen….😉
Hup Holland hup. Van handbal naar darten naar Dakar. Begint de Giro al?
SPOILER!
Maargoed, een mooie prestatie van Loeb!
Hopelijk vanavond om een uur of 10 eindelijk eens wat mooie beelden.
die man kan ook alles he! Wel jammer dat ik t nu weet voor de uitzending
Geweldige prestatie natuurlijk. En super tof voor hem. Maar mag het ook ff met het materiaal dat hij heeft.

Het is zo jammer dat er niet meer fabrieksteams mee doen. Ze doen alleen mee als ze voor 70% kans hebben op de eindoverwinning. Zo zonde dat die touareg niet meer meedoet, waar zijn de mitsubishi’s, de nissan’s van weleer? Ook deze geweldige uitputtingsslag is 1 groot billboard geworden helaas. Gelukkig kan het bij de motoren en in mindere mate bij de vrachtwagens nog wel maar ik zit niet voor niets op autoblog.

Nu genoeg gezeken, het blijft hoe dan ook spektakel en kijk er toch naar. Al is het maar om Robby Gordon met zijn aso hummer te zien vliegen over de stages…
@87sandyd: welke Hummer? Trouwens de Gordini waar hij nu in rijdt heeft het net niet. Dat beest van een aantal jaar geleden is volgens mij in een autopers gestopt, hij is smaller korter en lijkt hierdoor boller.
Gaaf hoor! Ik gun hem ook de overwinning wel!
Doet ie lekker!
Max had ik bijzonder gevonden, van Loeb verwacht ik niet anders.
Een negenvoudig WRC-kampioen…….
Goeie goser hoor die Loeb.
@henkp1: Als je wint heb je vrienden.
Geweldig! Doet me denken aan zijn eerste deelname aan de X-games in rallycross en direkt de rest* op hun plaats zette. Talent en kunnen, goede voorbereiding hoort daar bij!

Tja lijkt op WRC? Maar de baan is even onbekend voor allen…

*blok
Wat een held!
Ik vind dat de ASO zich maar eens moet gaan schamen.. Die modderpoel. Te veel water. Moet er weer iemand het leven laten ofzo? Ik weet als geen ander dat motorsport gevaarlijk is, maar ze hoeven het niet op te zoeken. Net als vorig jaar in dat zoutzwembad. Maargoed..

@87sandyd: touaregs? Vw heeft eventjes geen geld over om dakar te kopen. Te veel competitie. ;)
Nederlandse vrachtwaggels op 1,2 en 3!
Hoezo geven ze dat apparaat geen 4WD?
@jeaup: Het is onderhuids meer een baja buggy. Daarnaast DENK ik dat er regels zijn die verschillen over de banden die je mag gebruiken bij 2wd of 4wd
@jeaup: 2wd geeft in de regels meer technische vrijheden dacht ik. Bredere banden en dergelijke

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).