Horner: Sainz blijft potdikke gewoon bij Toro Rosso

Auteur: , 20 Reacties

De Red Bull-man toonde zich enigszins gepikeerd over de uitspraken van Sainz.

Horner

Carlos Sainz weet met zijn acties en uitspraken met enige regelmaat mensen tegen de borst te stuiten. Dat geldt trouwens niet alleen voor de jonge Sainz, want ook Carlos senior maakt zich niet altijd populair. Helmut Marko liet zich onlangs bijvoorbeeld nog ontvallen dat Carlos junior beter niet teveel naar zijn pa kan luisteren. Junior clashte op de baan al met verschillende andere coureurs, maar ook binnen zijn eigen team was/is zijn verstandhouding met Max en inmiddels Daniil niet om over naar huis te schrijven. Kortom, de Carlossen maken het gezellig binnen de Red Bull-familie!

Inmiddels heeft ook Red Bull Racing teamleider Christian Horner zich geroepen gevoeld om Carlos junior even terug in zijn mand te sturen. Dat komt door uitspraken die Sainz gisteren deed tijdens het tweede deel van de officiële persconferentie voor de race in Oostenrijk dit weekend. Sainz gaf daarin aan dat een vierde jaar rijden voor Toro Rosso niet zijn wens is. Zijn doel is om volgend jaar bij Red Bull Racing te rijden en mocht dat niet mogelijk zijn, dan zou een overgang naar een ander team ook een optie zijn.

Horner diende de Spanjaard vandaag echter behoorlijk stevig van repliek, via de media. De slechtere helft van Geri Halliwell liet er tegenover Sky Sports F1 geen misverstand over bestaan dat Sainz gewoon een contract heeft bij Red Bull en geacht wordt zich daaraan te houden. Hij ging zelfs zo ver om Sainz’ uitlatingen te classificeren als een ‘tikje huichelachtig’.

“I don’t know where he thinks he’ll be then. Contracts are clear. You have to remember, he only got an opportunity in F1 because of Red Bull investing in him in the junior years. It’s a little disingenuous to be making comments like that. Without Red Bull he wouldn’t be sitting in a F1 car.”

Gevraagd of hij de Spanjaard ook een ‘slap on the wrist’ zou geven heeft vanwege zijn commentaar, zegt Horner droogjes:

“I just have.”

Interessant is dat de teambaas ook nog meldde dat Red Bull een (vermoedelijk eenzijdige) optie heeft om Sainz’ contract met nóg een jaar te verlengen. In theorie zou dat betekenen dat junior ook in 2019 voor Toro Rosso ‘moet’ rijden, hoewel de kans groot is dat er na 2018 wel minimaal één plekje vrij komt bij RBR. De contracten van Verstappen en Ricciardo lopen dan immers af. In de tussentijd doet Sainz er waarschijnlijk goed aan niet al zijn glazen in te gooien bij het team.20 reacties

Ik weet niet waar Sainz mee bezig is maar goed voor zn carrière is het in ieder geval niet. Eerst Bahrein toen Canada en nu dit gezeik.
@Rick-dos: baku, met uitwijkaktie kvyat
@piquet1986: daar kan ik nog inkomen, als ik als oogpunt de auto van sainz neem en dan zou kijken hoe kvyat terugkomt zou ik ook schrikken, aangezien hij over sainz zn ideale lijn gaat.
Als Verstappen door blijft gaan telkens de finish niet te halen zouden ze Sainz en Verstappen ook een tijdje kunnen ruilen.
Serieus, Sainz is toe aan een volgende stap. Als Red Bull echt vindt dat Sainz zijn carriere aan hen te danken heeft dan laten ze Sainz gewoon gaan. Dat talent moet zich verder wel ontplooien kunnen. Red Bull heeft op dit moment een overschot aan goede coureurs, dan is het niet kies om er maar eentje weg te laten kwijnen bij het B team en te zwaaien met een contract.
@mashell:
Serieus schrijf je er ook nog bij! Max is geen 1 keer door eigen schuld uitgevallen. Kan je van Sainz dit jaar niet zeggen.
@pa045: ja, ja. Als Max het goed doet dan ligt het aan Max en als hij er een tijdje lang niks van bakt dan ligt het aan de techniek. Misschien ligt het wel aan de omgang van Max met de techniek?
Maar het stuk voor “serieus” was inderdaad bedoeld om de fanboys uit de tent te lokken, is me redelijk gelukt.
Toch moet je er eens serieus over nadenken, Max is ergens vorig jaar midden in het seizoen op niet al te faire wijze naar het hoofdteam gepromoveerd. Sainz verdiend dat eigenlijk ook. Als Red Bull op dit moment zo’n wissel zou willen uithalen wie zouden ze dan moeten wisselen?
@mashell: miss moeten ze Verstappen gewoon terug naar de kart series zetten…

Sainz die echt GEWELDIG rijdt met zijn clash tegen Massa , Stroll en alle slips en eenzijdige crashes was allemaal pech. Daarbij was t ook zo dat Verstappen vooral door zichzelf uitvalt.

Man man man… hoe kan je onze “Godenzoon” , onze nationale trots zo naar beneden halen en vergelijken met die prutser van een Sainz die werkelijk op alle vlakken van Verstappen verloren heeft… en dit hele seizoen loopt te janken en crashen..
@mashell: Max is gewoon in staat om er maximaal voor te gaan. Als je dan als constructeur een auto bouwt die dat niet aankan, ligt de fout dan bij max? Sainz zit bij Toro Rosso helemaal niet slecht, hij is nog niet goed genoeg om bij de echte topteams aan te schuiven en zit nu comfortabel in de middenmoot.
@mashell: jij hebt al behoorlijk wat bier op of niet? Wat een debiele uitspraak zeg. Al die keren dat hij uitgevallen is, is het de techniek welke hem in de steek heeft gelaten.
@cpp1: geen bier op en ook geen roze bril op.
Max moet niet klagen over de techniek, hij moet de boel heel houden.
@mashell: Als je je daar zorgen om moet maken, moet RBR zich eens achter de oren krabben. Als een coureur (die tot het uiterste dient te gaan, het is immers de F1) niet mag of kan trappen omdat de auto het niet houdt, is dat NIET de coureur z’n schuld.
Daarnaast zijn het iedere keer onderdelen geweest die niet met trappen te maken hebben, of gaan accu’s tegenwoordig ook al kapot door hard rijden?
De laatste paar races waren geen reclame voor hem dus waarom hij zich klaar vindt voor een topteam is mij onduidelijk.
Het ging lekker totdat hij ging roepen dat hij naar een beter team moet. Toen is ie echt fouten gaan maken.
Dr. Helmut Marko heeft inmiddels ook gereageerd:

“Ik denk dat hij een beetje in de war is”, zei Marko tegen Sky Sports News. “Dat zie ik aan zijn rijden. Hij heeft dit seizoen al een paar domme fouten gemaakt. Het contract is glashelder. In Oostenrijk zeggen we: ‘Je bijt niet in de hand die je voedt’. Meneer Mateschitz en ik hebben Sainz naar Toro Rosso gebracht. Niemand anders wilde hem een kans geven. We hebben hem een brief gestuurd met de mededeling dat we de optie lichten. Voor zover ik weet, en in al die jaren dat ik bij Red Bull zit, bepaalt de rijder niet wat er met dat contract gebeurt. Het is aan de baas, die neemt de beslissingen.

https://nl.motorsport.com/f1/news/marko-reactie-ophef-sainz-toekomst-927625/
Interessant dit.

Ondanks dat de afgelopen races matige waren, heeft Sainz wel aangetoond echt goed te zijn. Red Bull wil hem dus echt wel behouden. Ze moeten wel, want uit de lagere klasses dient zich momenteel geen nieuw supertalent aan voor Red Bull.

Ik snap Sainz echter wel. Die is TR inmiddels wel zat en terecht ook.

De botte taal vanuit RB lijkt mij een manier om Sainz koest te houden, in de hoop dat iemand hem niet (voor veel geld dan) wegkaapt.
Wat een soap is het toch ook. Zeg lekker dat het contract vast ligt en daarmee basta. Geef lekker onderling de zo genoemde slap On the wrist, laat dit gtst gedoe.
Heel goed laat die brokkenpiloot maar eens 3 jaar constant rijden
Het zou mij niets verbazen als deze ondankbare coureur volgend jaar nergens meer rijdt.
@erik2907: die ‘ondankbare’ coureur komt momenteel net zo zuur over als max en renault. Sainz is een talent en die hoor je niet 4 jaar in een middenmoot te laten rijden. Ik durf rustig te zeggen dat Sainz het Max goed moeilijk kan maken met gelijkwaardig materiaal, geef hem wat tijd.
Absoluut. Sainz is een man om rekening mee te houden, al vind ik het wel een beetje een ‘Rosberg’. Hoewel dan, aan nog een jaar TR heeft hij natuurlijk niets. Hij kan beter naar McLaren verkassen.
Sainz is een goede coureur in mijn ogen.
Alleen het spaanse temperament zou hem weleens in de weg kunnen gaan zitten door zulke dingen te gaan roepen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).