Hyundai gaat studieschulden afbetalen

Auteur: , 22 Reacties

Althans, ze doen een donatie.

Hyundai Veloster N '19

Om een nieuwe te kunnen kopen, heb je geld nodig. Om geld te krijgen, zul je moeten werken. Om aan werk te komen, heb je veelal een goede opleiding nodig. Om een goede opleiding te kunnen volgen, heb je weer geld nodig.

Mensen die net klaar zijn met studeren, hebben mede daardoor niet veel te besteden. Hyundai heeft daar een oplossing voor. In de Verenigde Staten is men bezig met het opzetten van Hyundai Student Assistance. Het programma wordt nu getest in Californië en Phoenix, Arizona.

Hoe gaat het in zijn werk? Eigenlijk heel erg simpel. Als je een Hyundai koopt of leaset, betaalt Hyundai een bedrag oplopend tot wel 900 dollar om je schuld af te lossen. Het idee erachter is om klanten zo sneller aan zich te binden. Volgens Hyundai is het doel van Hyundai om alles beter te maken, dus afgestudeerden van hun studieschuld afhelpen past in dat straatje. Tegelijkertijd krijg je de klanten zo iets jonger binnen, niet pas wanneer ze 65 zijn en hun eerste Tucson komen uitzoeken. Kortom, een topidee! Het enige wat je hoeft te doen is checken of je in aanmerking komt.

Hyundai Accent (YC) '17

Of toch niet? We hebben wel twee enorme kanttekeningen. Ten eerste: de goedkoopste Hyundai op dit moment is de Accent, waar Hyundai USA graag 14.995 dollar voor wil zien. Natuurlijk, alle beetjes helpen en 900 euro is een aanzienlijk bedrag. Maar je moet dan alsnog 14.095 euro meenemen! Dat klinkt een beetje als een sigaar uit eigen doos. Temeer omdat 900 dollar korting toch best mogelijk moet zijn? Of Hyundai een soortgelijk programma in Nederland gaat opzetten is niet bekend.22 reacties

Scheelt toch weer ietsjes!
@ghost: als je studie schult hebt koop je niet ff een auto van €14.000 dan stop je dat in je schuld om af te lossen
@tinusdijksman: sorry schuld
@ghost: ietsje ja, ik had ooit een schuld van €13000,- incl basisbeurs (die gelukkig wel weer kwijtgescholden werd). Op dat moment dacht ik niet: “Cool, laat ik nu eens een nieuwe Hyundai kopen!”. Wel leuk dat ze specifiek aan studenten denken, goed bezig die Koreanen.
Geeneen ex-student met studieschuld in de US die een nieuwe Hyundai koopt. Dus de redenatie dat deze persoon dan nog 14k me moet nemen gaan niet op.
Leasen echter, dat zou nog wel eens kunnen. Dan is 900 van je schuld af toch weer 900. De vraag is of de gemiddelde afge’studeerde’ Amerikaan slim genoeg is om deze 900 dan af te trekken bij het vergelijken van auto’s.
@gregorius: klopt, de VS leased alles.
En NL’ers betalen alles met hun gespaarde geld. Van telefoons tot tv’s, fietsen en auto’s. @ghost:
@pa045: je denkt nu dat je mij daarmee hebt maar ik heb niks dat ik echt zelf lease. Een fiets heb ik niet en telefoon koop ik altijd los. Een Sim-only is immers veel chiller. Op zich niks mis met iets per maand betalen, maar goed ik koop liever dingen die ik gewoon kan betalen en waar ik dan van geniet, i.p.v. hele leven afbetalen.
@ghost: nee. Denk niet jou te hebben. Was een reactie over hetgeen je beweert over USA. Ik beweer dat het hier niet anders is. Dat jij niet zo bent, complimenteer ik je oprecht mee.
@pa045: oke, thanks, dan snappen we elkaar nu beter ;-)
@ghost: Jep. Bijna elke auto die ik ooit heb gecarfaxed was een lease. En niet alleen de Camry’s, 3-series en Q5jes worden leased, maar ook de AMG’s, Lambo’s en Bentleys etc.
@e550: en de Batavus en gazelles?
Doe mij maar. Alleen met 900eu schiet ik weinig op. Die studieschuld is aanzienlijk hoger..
Van wat ik zo wel eens heb vernomen, zit je zo aan de 50k studieschuld in Amerika. En dan druk mensen lokken voor 900 dollar. Succes
@unknown234: Lekkere zin. In ieder geval, weet ik van twee familieleden dat zij de 100k hebben aangetikt qua schuld. Staat wel tegenover dat zij de studie hebben afgemaakt en binnen 3 jaar het gehele bedrag konden aflossen.
@unknown234: als student met schuld ben ik geïnteresseerd in de gevolgde studie en de baan die erna volgde. 😇😅
@raceface: kunstacademie
@raceface: Bepaalde studie volgen om je schuld af te lossen is niet altijd verstandig. Net zoals je verliest met gokken en dan blijft gokken om je verlies terug te winnen ;).

De een BI, de ander iets in de IT. Spreek mijn neven niet echt jaarlijks. Ze zijn nu werkzaam bij multinationals waarvan bekend is dat die veel meer dan gemiddeld betalen (Shell en Google in dit geval). Wat dat betreft ben ik het zwarte schaap van de familie.
@raceface: in America (en in de UK ook in zekere zin) gaat het er minder om wat je studeert en meer om waar en hoe goed je cijfers zijn. Ook is een groter gedeelte van de studie gericht om vakken die niet zo zeer bij de naam van je studie aansluiten.

Een afgezien van tandheelkunde; garandeert geeneen studie in NL een goede baan met een goed salaris. Je zal je altijd nog moeten onderscheiden!
Groeten van iemand die ‘maar’ 47k schuld had in NL.
Fucking slim!
En hoeveel korting bij een N?
Eigen schuld, dikke Hyundai

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).