Iemand is zijn Pagani Zonda zat en wil miljoenen zien

Auteur: , 32 Reacties

Die miljoenen moeten komen van de nieuwe koper.

Het komt niet elke dag voor dat je de mogelijkheid krijgt om een Pagani Zonda op de kop te tikken. En wat voor één, dit is er namelijk niet zomaar eentje. Het is één van de diverse one-offs die Pagani heeft gebouwd voor een klant. Je zou denken dat je zoiets speciaals je leven lang wil bewaren, maar niets is minder waar. De eigenaar wil van zijn Pagani af.

Het gaat hier om een Zonda Aether. De auto uit 2017 behoort tot één van de laatste Zonda’s die gebouwd zijn. De Zonda Aether is een roadster met de befaamde 7.3-liter AMG V12 onder de kap. Het atmosferische blok levert een gezonde 760 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Het is niet vaak dat een eigenaar afscheid neemt van zijn Zonda. Het is dan ook jaren geleden dat een Pagani Zonda überhaupt werd aangeboden middels een veiling. Zijn opvolger, de Huayra, is daarentegen een vaak geziene gast op exclusieve veilingen.

De one-off zal tegen het einde van november geveild worden tijdens een veiling van RM Sotheby’s in Abu Dhabi. De verwachte opbrengst is niet mals. Het veilinghuis denkt dat de Zonda tussen de 4,5 miljoen en 5,5 miljoen dollar zal opleveren.32 reacties

Wie kan dit nu zat zijn, wat geld met een mens kan doen….
@mbvw: Mensen die niet meer weten wat ze moeten in het leven…
ik bied mn hele hebben en houden… en zelfs dan kom ik wss nog niet op 1/10e uit van wat ie gaat opbrengen
Ik kan mij het goed voorstellen, die Pagani’s zijn van buiten spuuglelijk en de motor is van AMG, dus die brult als een gecrashte dinosauris, daar heb je gauw genoeg van.
@grandmasterb: ik heb zo’n idee dat je nog nooit het geluid van een Zonda hebt gehoord.
@sralracer: of nog nooit een gecrashte dinosaurus..
@grandmasterb: nee, zo een jankende motor is juist het leukste van autorijden….
@spykerboy: een amg jankt niet.
@grandmasterb: Mee eens, wat een onvoorstelbaar lelijk ding. De kopers van dit soort wagens wel eens gezien? Altijd van die ontzettend ordinaire types, gescheurde jeans, Rolex met van die gevlochten homo armbandjes….oeffff
@monaco: armbandjes gevlochten van homo’s?! Dat kan je beter een armband noemen dan…
@jaapies: 😂😂😂
@monaco: haha Lewis Hamilton bijvoorbeeld
@theblazerunner: Bij hem staat het wel leuk eigenlijk, dat dan weer wel ;)
Mooie auto, maar dat stuurtje is echt verschrikkelijk. Lijkt wel zo’n MOMO stuurtje uit de jaren 80 die in elke foute Mercedes zat.
@e550: je bedoelt eigenlijk gewoon een racestuurtje? Belachelijk inderdaad, in zo’n auto! Beter zo’n vadsig stuur omwille van de airbag!!
@e550: Heel mooi vind ik het niet, maar persoonlijk vind ik zo’n sportstuurtje wel heel fijn.
Die stoel lijkt me “kut” 😆
Wat een prijzen. De ‘gewone’ straatversie van de McLaren F1 zou inmiddels al 25 miljoen waard zijn.
Niet de aller fraaiste uitvoering. Wel een retegaaf ding natuurlijk.
@dutchdriftking: Eens. We worden steeds extremer, wat ze niet mooier maakt. Wat mij betreft is een fatsoenlijk samengestelde Zonda F perfect.
@poes: of een ietwat subtiele 760RS of Cinque Coupe
Bizar dat een beetje powersedan met een chippie en andere ademhaling qua pk’s een aardig eind mee kan komen. Op het circuit is het natuurlijk een heel ander verhaal
@gulli: laat staan de beleving
Hele dikke foto, die bovenaan het artikel😋
Droomauto.. kwijl..
Leuke kar
Pfff, ben heel benieuwd hoe zoiets nou rijd met een handbak, lijkt mij een hele ervarig. Automaat kan iedereen wel zoiets rijden maar dat lijkt mij met handbak een ander verhaal. Blijven dromen zullen we maar zeggen.
Niet juist Autoblog. Er staan er regelmatig te koop maar wel voor heel hoge prijzen. Dat zijn eigenaars die hun zonda wel willen lossen, maar dan voor een aanzienlijke markup.
Semco cars heeft al een paar jaar de Agera one of one te koop staan samen met een zonda 760. Dus wie er echt eentje wou, kon dit al jaren kopen.

Er komen een paar zotte veilingen aan. Die zonda, nu vrijdag een McLaren F1 en binnenkort ook een koenigsegg one:1. Dan weten we ineens weer hoeveel ze in de markt van vandaag waard zijn.
De negatieve reacties op deze auto vind ik opvallend. Ik vind dit persoonlijk het ultieme voorbeeld van een perfecte hypercar. Extreem in alle opzichten maar ondanks zijn leeftijd ontzettend tijdloos.
Volgens mij word ik te oud voor dit soort auto’s , helemaal niks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).