Nederlandse prijs Audi Q5 met stekker is bekend

Auteur: , 7 Reacties

Een Q5 gedeeltelijk elektrisch rijden, wat kost dat?

Nederlandse prijs Audi Q5 met stekker is bekend

Naast de Audi S4 TDI en S5 TDI zijn ook de prijzen van de Q5 plug-in hybride bekendgemaakt. Het gaat hier om de Q5 50 TFSI-e en de Q5 55 TFSI-e. Door het lagere verbruik is de stekker-Audi aantrekkelijker geprijsd in vergelijking met de reguliere Q5. En dan kun je nog gedeeltelijk elektrisch rijden ook.

De Q5 50 TFSI-e quattro gaat 65.750 euro kosten. Daarmee is deze variant ook meteen de goedkoopste Q5. De plug-in hybride neemt deze taak over van de 40 TDI quattro, die met 69.590 euro voorheen de goedkoopste Q5 was. De Q5 50 TFSI-e levert 299 pk en 450 Nm uit een tweeliter TFSI, gekoppeld aan een elektromotor. Je kunt er ongeveer 40 kilometer volledig elektrisch mee rijden.

De Q5 55 TFSI-e heeft dezelfde constructie, maar is goed voor 367 pk en 500 Nm koppel. Deze plug-in hybride heeft een actieradius van meer dan 40 kilometer. De Q5 55 TFSI-e is er vanaf 77.950 euro. Grappig detail is dat deze variant meer pk heeft dan de SQ5 TDI (347 pk) en een klap goedkoper is. Laatstgenoemde heeft een zescilinder diesel en dat maakt het topmodel ook meteen stuk duurder. De SUV kost namelijk 105.720 eurie. Daarnaast heeft het S-model een Tiptronic automaat met acht versnellingen, terwijl de Q5 55 TFSI-e het moet doen met een S tronic 7-bak.7 reacties

Nu een vergelijkende test tussen de hybride en de SQ5. Mogelijk dat met name vanwege de fijnere automaat de hybride fijner is.
@dutchdriftking: daar ben ik het niet mee eens. Ik had voorheen een tiptronic, deze was minder snel, maar een stuk comfortabeler dan de S-tronic (DSG-bak)
@melkkoe: rijtest van @wouter over de S4 gezien? Zegt genoeg.
@dutchdriftking: Lijkt mij weinig relevant. Het prijsverschil is zó groot, niemand die in NL voor de SQ5 gaat.
Kan iemand mij vertellen waarom er zo weinig hybride plug in diesels worden ontwikkeld? Volvo deed het indertijd best goed, maar is er weer.van afgestapt blijkbaar?
@autodrome: Diesels zijn in het nadeel vanwege de hogere kosten voor alle uitlaatgasbehandelingssystemen die tegenwoordig nodig zijn(dat is ook de reden dat ze steeds minder in a en b segment auto’s worden aangeboden). De combinatie met een hybridesysteem zou ze helemaal veel te duur maken. Daarnaast zijn ze ook alleen maar interessant zijn voor de europese markt, een benzine elektrische hybride kan je wereldwijd verkopen. Alleen Mercedes levert nog een Diesel-hybride van de C en de E-klasse voor zover ik weet.
Terwijl het eigenlijk de perfecte combinatie is, elektrisch in de stad (geen fijnstof) en als je dan lange stukken moet rijden, dan maar zo efficient mogelijk met een diesel.
Een fraaie daily lijkt me dit: je kunt parkeren op die mooie elektroplekken, redelijk zuinig, super afgewerkt, niet te opvallend en rijeigenschappen zijn voldoende voor alledag. Alleen hoe houdbaar is die technologie? Reparaties worden al gauw complex. Spannend als de garantie is afgelopen, lijkt me

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).